Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα κάτοικοι, σύλλογοι, τοπικοί φορείς και εκπρόσωποι οργανώσεων, στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου δυτικής Αχαΐας (5:30μμ στην αίθουσα “Μελίνα Μερκούρη”). Η διαμαρτυρία αφορά το θέμα της ημερήσιας διάταξης για το αίτημα του Πύργου να μεταφέρει απορρίμματα στον ΧΥΤΑ “Φλόκα”. Παράλληλα, όπως εξηγούν στο dytikanea.gr οι πρόεδροι των Συλλόγων της δυτικής Αχαΐας, θα επιδοθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας στο οποίο θα αναφέρεται η επίσημη θέση συλλόγων, φορέων και τοπικών συμβουλίων, που επικεντρώνεται στο εξής σύνθημα: “Ούτε ένα κιλό σκουπίδια παραπάνω στον ΧΥΤΑ”.
Αυτό αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση που όπως – έγραψε το dytikanea.gr – έγινε στην Ωλενία προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα των πυρηνελαιουργείων αλλά και των απορριμμάτων του Πύργου, όπως προέκυψε αργότερα.
“Εμείς δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Το έχουμε πει εξάλλου ότι δεν θα δεχθούμε περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής μας. Τα ίδια πάθαμε και με τον δήμο Καλαβρύτων που δεχθήκαμε για ορισμένο χρονικό διάστημα τη μεταφορά των σκουπδιών στο Φλόκα και έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε”, δηλώνει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραλίας Κάτω Αλισσού Δημήτρης Μπαρμπούνης.
“Ούτε κιλό παραπάνω…τη θέση μας αυτή, τη γνωρίζουΝ χρόνια τώρα στον δήμο και μάλιστα έχουμε επιχειρήματα γι αυτό. Είναι πολλές οι αναφορές μας για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ”, τόνισε ο γραμματέας του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Τοπίου “Η ΩΛΕΝΙΑ”, Γρηγόρης Ανδρουτσόπουλος.
Στη συνάντηση συμμετείχαν σύλλογοι και τοπικά συμβούλια από τις περιοχές της δυτικής Αχαΐας: Άνω και Κάτω Αλισσός, Μαζαράκι, Άγιος Στέφανος, Χαϊκάλι, Άρλα, Λουσικά, Άνω Σουδενέικα, Φλόκα και Άγιος Νικόλαος Κράλη.