Σοβαρή επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ξανά ο καιρός από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής και από τα βόρεια να επηρεάσει σχεδόν ολόκληρη τη χώρα.
Αν μάλιστα επιβεβαιωθούν οι μέχρι τώρα προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, χιόνι θα πέσει το μεσημέρι και το απόγευμα της Δευτέρας και στην πόλη της Κάτω Αχαΐας. Όσον αφορά στον υδράργυρο, αναμένεται από το μεσημέρι της Δευτέρας να “βουτήξει” στους μηδέν βαθμούς
Σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις σε όλες τις ορεινές, τις ημιορεινές αλλά και σε πεδινές περιοχές, κυρίως της ανατολικής χώρας, σημαντική πτώση θερμοκρασίας (8 με 10 βαθμούς) και θυελλώδεις άνεμοι που η ένταση τους κατά τόπους θα φθάνει τα 8 με 9 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τα 10 μποφόρ.
Με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στην ανατολική και νότια χώρα μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με ανακοίνωση της συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, των χιονοπτώσεων και του παγετού.