• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Πέμπτη, 23 Ιουλίου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Στέγη και εργασία για 18 νοικοκυριά – Θετικό το πρόσημα του Προγράμματος που εφάρμοσε με μεγάλη επιτυχία το σωματείο ΙΚΕΛΟΣ – ΦΩΤΟ

dytikanea by dytikanea
19 Απριλίου 2019
in ΖΩΗ, ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ
0
Στέγη και εργασία για 18 νοικοκυριά – Θετικό το πρόσημα του Προγράμματος που εφάρμοσε με μεγάλη επιτυχία το σωματείο ΙΚΕΛΟΣ – ΦΩΤΟ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στέγη και εργασία κατάφεραν να εξασφαλίσουν 18 νοικοκυριά συμπολιτών μας που ζούσαν δύσκολη καθημερινότητα, μέσω του σχετικού προγράμματος του Σωματείου «ΙΚΕΛΟΣ» με τίτλο «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους» σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος  το οποίο παρουσιάστηκε προ μηνών.

Η πρόεδρος του Σωματείου Λεμονιά Νικολοπούλου

Η Χαρά Γουλιάμη, επιστημονικός συνεργάτης του σωματείου ΙΚΕΛΟΣ, Ψυχολόγος

Ένας από τους βασικότερους στόχους του προγράμματος είναι  η αποιδρυματοποίηση   των ενηλίκων  που κατοικούσαν σε ιδρύματα.  Ο φυσικός διαχωρισμός από τις κοινότητες και τις οικογένειες περιορίζει σημαντικά την επάρκεια και ετοιμότητα όσων ζουν ή μεγαλώνουν σε ιδρύματα, ώστε να συμμετέχουν πλήρως στην κοινότητά τους και στην ευρύτερη κοινωνία.  Η πορεία του προγράμματος , αλλά και τα πρώτα στοιχεία  πιστοποιούν ότι ο στόχος είναι εφικτός και υλοποιήσιμος.

Το πάνελ από την εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Σωματείου, 32 ωφελούμενοι  εντάχθηκαν επιτυχώς στο πρόγραμμα, στεγάστηκαν σε διαμερίσματα, ενώ οι περισσότεροι εκ των ωφελουμένων εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Τα διαμερίσματα στα οποία διαμένουν οι ωφελούμενοι, είναι πλήρως εξοπλισμένα με όλα τα απαραίτητα (έπιπλα, οικιακές συσκευές, κα).

Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο, είναι η καθημερινή επαφή των ειδικών επιστημόνων του Σωματείου με τους ωφελουμένους. Τα αρμόδια στελέχη του Σωματείου Ίκελος παρείχαν υπηρεσίες ενημέρωσης, στήριξης και παραπομπής τους σε άλλους φορείς, όπου απαιτήθηκε για την αντιμετώπιση των αναγκών τους (Κέντρο Κοινότητας, ΟΑΕΔ, Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Πατρέων). Έγινε παρέμβαση-παραπομπή ( όπου αυτό κρίθηκε απαραίτητο) για την αντιμετώπιση δυσκολιών στις συναλλαγές με διάφορες υπηρεσίες και φορείς ( πρόσβαση σε πηγές πληροφόρησης, συμπλήρωση εντύπων , χρήση τεχνικών διαμεσολάβησης, νομική βοήθεια).

Επιπλέον πραγματοποιήθηκε καταγραφή, οργάνωση, παρουσίαση και διάχυση των στοιχείων που συνθέτουν το επαγγελματικό προφίλ των ωφελούμενων με βάση τις γνώσεις, ικανότητες και επιθυμίες τους σε σχέση με το επάγγελμα της προτίμησής τους προκειμένου να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Η μετάβαση σε μια ζωή με λιγότερες δυσκολίες που χαρίζει ανάταση ψυχής, στους ταλαιπωρημένους και αδικημένους από τη ζωή ανθρώπους είναι ένα ανηφορικό μονοπάτι, το οποίο μαζί με τους ωφελούμενους του προγράμματος καλούνται και οι εργαζόμενοι του Σωματείου «ΙΚΕΛΟΣ» να ανεβούν. Καθημερινές είναι οι δυσκολίες που συναντούν σε τα όλα τα επίπεδα, προκειμένου να απορροφήσουν τους κοινωνικούς κραδασμούς και το σημαντικότερο να βοηθήσουν τους ωφελούμενους να αισθανθούν δυνατοί και χρήσιμοι στην κοινωνία.

Previous Post

5 Fashion stories from around the web you might have missed this week

Next Post

Η Έλενα Κονιδάρη στηρίζει τον αγώνα ιδρυμάτων

Next Post
Η Έλενα Κονιδάρη στηρίζει τον αγώνα ιδρυμάτων

Η Έλενα Κονιδάρη στηρίζει τον αγώνα ιδρυμάτων

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Δυτική Αχαΐα: Σήμερα το τελευταίο “αντίο” στην Παναγιώτα Αγγ. Χαλιώτη (συζύγου Αγγέλου Μαγκαφά)
  • Μία “άλλη” Αχαγιά: Το έργο που διασώθηκε, επανεκκινήθηκε και ολοκληρώνεται αλλάζει την ταυτότητα της πόλης! ΦΩΤΟ
  • Δυτική Αχαΐα – ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς – Ενημερωθείτε για τυχόν κατάσταση έκτακτης ανάγκης
  • ΚΑΥΣΩΝΑΣ: Ανοιχτές οι κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου Δυτικής Αχαΐας και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες
  • Σε κατάσταση συναγερμού σήμερα η χώρα: Εξαιρετικά υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς – Στο “πορτοκαλί” η Δυτική Ελλάδα
  • Πέθανε η σπουδαία Μαίρη Λίντα σε ηλικία 90 ετών
  • Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή η Βασιλική Ασημακοπούλου, μητέρα της δημοσιογράφου Ελένης
  • 3η Λευκή Νύχτα Λεχαινών: Μεγάλη συναυλία με Βαρδή και Δείξιμο! Αγορές και διασκέδαση γεμάτα “φως”
  • Πωλείται διαμέρισμα στην Πάτρα
  • Νεκρός στο γραφείο του ο γνωστός ποινικολόγος Σταύρος Γεωργίου – Ενδείξεις για έγκλημα
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In