• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Σάββατο, 2 Μαΐου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

ΠΡΟΣΟΧΗ -Ψεκασμοί εκνέφωσης για κουνούπια σε Μετόχι και Μανωλάδα – Τι πρέπει να κάνουν πολίτες και αγρότες

dytikanea by dytikanea
10 Ιουλίου 2017
in ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ
0
ΠΡΟΣΟΧΗ -Ψεκασμοί εκνέφωσης για κουνούπια σε Μετόχι και Μανωλάδα – Τι πρέπει να κάνουν πολίτες και αγρότες
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανακοινώνει πως θα διενεργηθούν ψεκαστικές δράσεις εκνέφωσης υπέρμικρου όγκου (ULV), πλησίον και εντός οικισμών, την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη 12-13 Ιουλίου, σε συγκεκριμένες περιοχές.

Πρόκειται για ψεκασμούς, στο πλαίσιο του έργου που υλοποιεί μαζί με άλλους φορείς, για την ολοκληρωμένη διαχείριση και καταπολέμηση για τα κουνούπια με επίκεντρο τις περιοχές των Δήμων Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Δυτικής Αχαΐας, στα υγροτοπικά συστήματα Λιμνοθάλασσα Κοτυχίου, Έλος Λάμιας και λίμνη Προκόπου.

Συγκεκριμένα, προγραμματίστηκε να πραγματοποιηθούν δράσεις εκνέφωσης, αρχικά, στο Μετόχι την Τετάρτη 12 Ιουλίου και στους οικισμούς της Νέας Μανωλάδας την Πέμπτη 13 Ιουλίου, από τις 10 το βράδυ και μετά.

Βασικός στόχος παραμένει η προστασία της Δημόσιας Υγείας, η αντιμετώπιση της απειλής της ελονοσίας, καθώς και η μείωση της όχλησης από τα κουνούπια.

Οι εφαρμογές αυτές, που θα πραγματοποιηθούν τις νυκτερινές ώρες, θα γίνουν υπό την επίβλεψη των αρμοδίων της Περιφέρειας και σε συνεργασία με τους Δήμους, με μέθοδο και σκευάσματα που δεν εγκυμονούν κινδύνους για τους ανθρώπους και τα ζώα, και δεν έχουν καμία απολύτως υπολειμματική δράση.

Στις περιοχές αυτές, από τις αρχές του Μαΐου, εκτελούνται υψηλής έντασης εργασίες προνυμφοκτονίας, καταπολέμησης δηλαδή των προνυμφών κουνουπιών που ζουν σε στάσιμα ύδατα, εκεί που τα κουνούπια αναπαράγονται. Πέραν των δράσεων αυτών,  πραγματοποιούνται ήδη ψεκαστικές δράσεις ακμαιοκτονίας σε επιφάνειες που αποτελούν χώρους ανάπαυσης των ανωφελών κουνουπιών που ενέχονται στην μετάδοση της ελονοσίας.

Για το εκτελούμενο έργο, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εξασφάλισε για πρώτη φορά την άδεια των αρμόδιων υπουργείων για την διενέργεια ψεκαστικών δράσεων εκνέφωσης υπέρμικρου όγκου (ULV) πλησίον και εντός των οικισμών που θεωρούνται υψηλού κινδύνου για την εμφάνιση κρουσμάτων ελονοσίας.

Αντίστοιχες παρεμβάσεις έχουν πραγματοποιηθεί σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αρχής γενομένης από το 2010 για την αντιμετώπιση της επιδημίας του ιού του Δυτικού Νείλου, έχοντας προσφέρει σημαντικά στην αντιμετώπιση σχετικών προβλημάτων δημόσιας υγείας.

Οι ακμαιοκτονίες θα αποτελέσουν πρόσθετο και απαραίτητο εργαλείο για την πραγματοποίηση του απαιτούμενου ολοκληρωμένου προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στη μάχη κατά των νοσημάτων που μεταδίδονται με διαβιβαστές.

Οδηγίες προς πολίτες και αγρότες

Να επισημάνουμε πως τα σκευάσματα που θα χρησιμοποιηθούν δεν έχουν κανένα κίνδυνο ή υπολειμματική δράση, ούτε σε ανθρώπους, αλλά ούτε σε ζώα.

Εντούτοις θα πρέπει θα ακολουθηθούν κάποιες συγκεκριμένες οδηγίες σε συνεννόηση με τις αρμόδιες Αρχές.

Συγκεκριμένα:

Απομακρύνετε τα μελισσοσμήνη από την περιοχή
Απομακρύνετε εκτεθειμένα είδη οικιακής χρήσης (π.χ. παιχνίδια)
Μαζέψτε τα απλωμένα ρούχα
Κλείστε τα παράθυρα και τα κλιματιστικά σας
Μείνετε σε εσωτερικούς χώρους
Μην προσπαθείτε να συνομιλήσετε με τον οδηγό του ψεκαστικού
Μην κυκλοφορείτε πεζοί, αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις ημερομηνίες και τους οικισμούς, παρακαλώ απευθυνθείτε στο Δήμο σας, στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (τηλ. 2613-620716), ή στο κινητό τηλέφωνο 6974755202.

Tags: DYTIKA NEAdytiki achaiadytiki axaiaΔΥΤΙΚΑ ΑΧΑΙΑΔΥΤΙΚΑ ΝΕΑδυτικα νεα μετοχι κουνουπιΔυτική ΑχαΐαΚΟΥΝΟΥΠΙΑκουνουπια μετοχιΜανωλάδαΜετόχιΨΕΚΑΣΜΟΣ
Previous Post

“Ερυθρά γαία” από τον Εκπολιτιστικό και Εξωραιστικό Σύλλογο “Παραλίας Λακκόπετρας” – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Next Post

Πατρών – Πύργου: “Επίθεση” με πέτρες σε διερχόμενους οδηγούς στο ύψος του Λάππα

Next Post
Πατρών – Πύργου: “Επίθεση” με πέτρες σε διερχόμενους οδηγούς στο ύψος του Λάππα

Πατρών - Πύργου: "Επίθεση" με πέτρες σε διερχόμενους οδηγούς στο ύψος του Λάππα

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Μητσοτάκης για Πρωτομαγιά: Πριν να δούμε αν μας το φέρει ο Ακύλας, δείτε τα 10 μέτρα που έχουμε φέρει εμείς για τους εργαζόμενους
  • Πρωτομαγιά: Γιατί φτιάχνουμε μαγιάτικο στεφάνι και τι συμβολίζει
  • Πάτρα: Νέο περιστατικό βανδαλισμού σε κατάστημα εστίασης – Άγνωστοι τα έκαναν γυαλιά-καρφιά
  • Η φωτογραφία της ημέρας
  • Νέες προτάσεις και έργα σε συνεργασία με την Αχαΐα Αναπτυξιακή ΑΕ – Συνάντηση στο γραφείο του Γρ. Αλεξόπουλου
  • Το μήνυμα του Γρηγόρη Αλεξόπουλου για την Πρωτομαγιά
  • ΕΠΑΛ Κάτω Αχαΐας: Πώς ένα μικρό περιφερειακό σχολείο, αποκτά πανευρωπαϊκή διάσταση
  • Cheesecake ψυγείου χωρίς ψήσιμο: Η πιο εύκολη και δροσερή συνταγή
  • Οδηγούμεθα σε νέα κρίση;
  • Πάτρα: Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In