• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Παρασκευή, 8 Μαΐου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Ο πρώην πρωθυπουργός που πάει στην φυλακή!

dytikanea by dytikanea
29 Δεκεμβρίου 2015
in ΝΕΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το ανώτατο δικαστήριο του Ισραήλ απάλλαξε τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας, Εχούντ Όλμερτ, από την μία καταδικαστική απόφαση για διαφθορά και επιβεβαίωσε την καταδίκη του για δεύτερη υπόθεση διαφθοράς, μειώνοντας την ποινή του σε φυλάκιση 18 μηνών χωρίς αναστολή.

Θα είναι ο πρώτος πρώην πρόεδρος της κυβέρνησης στο Ισραήλ που θα φυλακιστεί στη χώρα του.

Ο κ. Όλμερτ, πρωθυπουργός από το 2006 έως το 2009, είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως το 2014 για δύο κατηγορίες διαφθοράς σε φυλάκιση έξι ετών χωρίς αναστολή. Το ανώτατο δικαστήριο με την σημερινή του απόφαση έκρινε ότι δεν υπήρχαν επαρκείς αποδείξεις σε μια από τις υποθέσεις δωροδοκίας, απαλλάσσοντας τον κατηγορούμενο από τη μια κατηγορία, ενώ μείωσε σε φυλάκιση 18 μηνών την ποινή του στη δεύτερη κατηγορία, μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Kol Yisrael.

Ο 70χρονος κ. Όλμερτ θα αρχίσει να εκτίει την ποινή του στις 15 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με ανταποκρίσεις των ισραηλινών μέσων ενημέρωσης από την αίθουσα του δικαστηρίου.

Οι κατηγορίες σε βάρος του αφορούν την εμπλοκή του σε μεγάλη κτηματομεσιτική συμφωνία στην πόλη ενόσω ήταν δήμαρχος της Ιερουσαλήμ, την περίοδο 1992-2003. Τον Μάρτιο του 2014, ο κ. Όλμερτ είχε κριθεί ένοχος δύο κατηγοριών για διαφθορά σε σχέση με το μεγάλο οικιστικό σχέδιο Holyland στην Ιερουσαλήμ.

Κατηγορείτο ότι διευκόλυνε τους κατασκευαστές του οικιστικού σχεδίου να παρακάμψουν νομικά εμπόδια, λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα δωροδοκίες. Μετά την καταδίκη του σε έξι χρόνια φυλάκιση, ο ‘Ολμερτ είχε δεσμευτεί να εφεσιβάλει την απόφαση.

Μετά την έκδοση της ετυμηγορίας σήμερα, ο Ισραηλινός πρώην πρωθυπουργός έδωσε στην δημοσιότητα ανακοίνωση προς τον Τύπο αναφέροντας ότι ουδέποτε του πρότειναν ή αποδέχτηκε οιαδήποτε δωροδοκία και ότι σέβεται πλήρως την απόφαση της Δικαιοσύνης να διατηρήσει εν μέρει την καταδικαστική ποινή του.

Πριν του απαγγελθούν οι κατηγορίες το 2014, ο κ. Όλμερτ κατηγορείτο επίσης για διαφθορά, αλλά δεν είχε συλληφθεί.

Πρώην στέλεχος του δεξιού κόμματος Λικούντ του νυν πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο κ. Όλμερτ εντάχθηκε το 2006 στο φιλελεύθερο κεντρώο κόμμα Καντίμα.

Tags: ΙΣΡΑΗΛΠΡΩΗΝ ΠΡΩ ΘΥΠΟΥΡΓΟΣΦυλακή
Previous Post

Πατρών – Πύργου: Κινηματογραφική καταδίωξη υπόπτων στην εθνική οδό! Ακινητοποιήθηκαν στο ύψος του Γομοστού

Next Post

Προσλήψεις 465 ατόμων σε φορείς και υπηρεσίες του δημοσίου-Δείτε που

Next Post
Προσλήψεις 465 ατόμων σε φορείς και υπηρεσίες του δημοσίου-Δείτε που

Προσλήψεις 465 ατόμων σε φορείς και υπηρεσίες του δημοσίου-Δείτε που

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Πολίτικο ραβανί με μαστίχα
  • Πάτρα: Σοκαριστικό περιστατικό – Έδωσε στον ανήλικο γιο του όπλο, πυροβολούσε στο μπαλκόνι και το ανέβασε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
  • Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υποστηρικτής στο 7ο Διεθνές Τουρνουά Ποδοσφαίρου Άμμου «Σπύρος Αβράμης»
  • Διασωληνωμένος 12χρονος μετά από τροχαίο με πατίνι στον Ασπρόπυργο
  • Δυτική Ελλάδα: Βρέθηκε νεκρός με καραμπίνα δίπλα του-Κινητοποίηση της Αστυνομίας
  • Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: Πρακτικές θεάτρου από το ΠΑΣΟΚ – Δεν θα αφήσουμε τη Βουλή να γίνει ένα διαρκές δικαστήριο και να υποταχτούμε σε αυτόκλητους δικαστές
  • Σχολικοί αγώνες κλασσικού αθλητισμού την Παρασκευή 8 Μαΐου στο Δημοτικό Στάδιο Κ. Αχαΐας
  • Που συνόδευσε ο Έντι Ράμα τον Γρηγόρη Δημητριάδη
  • Κάτω Αχαΐα: Ανέγερση μνημείου για τον Μήτσο Ρεμπούτσικα που εκτελέστηκε την Πρωτομαγιά του ’44 στην Καισαριανή
  • Πάτρα: Ένας αγώνας μπάσκετ μεταξύ φίλων παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In