• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Πέμπτη, 23 Απριλίου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Κλείνει το Πυρηνελαιουργείο που τυλίχτηκε στις φλόγες στην ΒΙ.ΠΕ.-Με απόφαση του Γρηγόρη Αλεξόπουλου

dytikanea by dytikanea
2 Φεβρουαρίου 2016
in ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ
0
Χωρίς κανόνες ασφαλείας το πυρηνελαιουργείο! Έλεγχοι μετά την έκρηξη με τραυματία – Τί αποκάλυψε ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΠΥΡΗΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 1Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διακόπτει κάθε λειτουργία παραγωγικής διαδικασίας στο πυρηνελαιουργείο που δραστηριοποιείται στην Βιομηχανική Περιοχή Πατρών και στο οποίο σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης έκρηξη και πυρκαγιά με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός εργαζομένου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος έλαβε άμεσα την απόφαση να μπει «λουκέτο» στη συγκεκριμένη επιχείρηση, έπειτα και από την επιτόπια αυτοψία σήμερα το πρωί, κλιμακίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Αχαΐας, παρουσία και του Γενικού Διευθυντή, λίγο μετά το ατύχημα, καθώς και από το έγγραφο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΒΙ.ΠΕ. Πατρών, σύμφωνα με το οποίο ανακαλείται το Πιστοποιητικό Ενεργητικής Πυροπροστασίας της συγκεκριμένης εταιρίας.

Η διακοπή λειτουργίας του πυρηνελαιουργείου στη ΒΙΠΕ Πατρών του Δήμου Δυτικής Αχαΐας ισχύει από σήμερα 2 Φεβρουαρίου 2016 έως ότου διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν το ατύχημα και αποκατασταθούν πλήρως οι βλάβες που προκλήθηκαν.

Τυχόν επαναλειτουργία της εταιρίας θα γίνει μόνο εάν και εφόσον καλυφθούν τα παραπάνω και η καλή λειτουργία, κάτι το οποίο θα πρέπει να διαπιστωθεί από νέα αυτοψία της Διεύθυνσης Ανάπτυξης, ενώ πρέπει να προσκομισθεί από μέρους της εταιρίας επικαιροποιημένα μηχανολογικά σχέδια της εγκατάστασης.

«Είχαμε διαμηνύσει στους υπευθύνους πως δε θα ανεχθούμε να θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή. Σήμερα ένας συνάνθρωπός μας κινδύνευσε. Άμεσα αποφασίσαμε να βάλουμε λουκέτο μέχρι να διαπιστωθεί τι συνέβη αλλά και να ληφθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας και να μην ξαναέχουμε παρόμοια θλιβερά περιστατικά» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

«Δυστυχώς τα χέρια μας είναι ‘δεμένα’. Έχουμε παρέμβει δεκάδες φορές για τη λειτουργία των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, όμως ο νομοθέτης έχει αφήσει ανοικτό ένα ‘παράθυρο’ και πάντα βρίσκουν τους τρόπους. Για αυτό και ζητάμε από τα αρμόδια Υπουργεία να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο» επεσήμανε από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Γρ. Αλεξόπουλος.

Και κατέληξε ο κ. Αλεξόπουλος: «Το σημερινό περιστατικό θα μπορούσαμε να το είχαμε αποφύγει αν είχε τροποποιηθεί η Κ.Υ.Α. 1958/2012 (ΦΕΚ 21 Β’/13-01-2012), όπως έχουμε ζητήσει εδώ και καιρό από τον αρμόδιο Υπουργό ώστε οι αδειοδοτήσεις να μην δίνονται μόνο με τη συμπλήρωση μιας αίτησης. Με επιστολή μας εγκαίρως έχουμε προειδοποιήσει για τους κινδύνους που κρύβει η διαδικασία αδειοδότησης, αλλά ταυτοχρόνως ζητούσαμε και ζητούμε αυστηρότερους περιβαλλοντικούς όρους. Μόνο με ένα κατάλληλο και σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο, εναρμονισμένο στην ευρωπαϊκή περιβαλλοντική πολιτική θα μπορέσουν να προσανατολιστούν οι επιχειρηματίες στην κατανόηση του μεγέθους του προβλήματος ώστε να επενδύσουν στον αναγκαίο εξοπλισμό, διευκολύνοντας παράλληλα τις αρμόδιες υπηρεσίες στην διαδικασία ελέγχου και διασφαλίζοντας την ποιότητα περιβάλλοντος και διαβίωσης».

Μιλώντας το πρωί στο tempo24.gr ο αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος, αποκάλυψε πως μόλις προ διμήνου, στο συγκεκριμένο εργοστάσιο υπήρξε κατάρρευση τμήματος δεξαμενής και από τύχη δεν είχαν τραυματιστεί εργαζόμενοι!

Tags: Γρηγόρης ΑλεξόπουλοςΚΛΕΙΝΕΙλουκετοΠΥΡΗΝΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟΠυρκαγιάΦωτιά
Previous Post

Πατρών – Πύργου: Νεότερα για το τροχαίο στα φανάρια του Αλισσού – Συγκλονιστική η περιγραφή τραυματία στο dytikanea.gr – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Next Post

Ημερίδα με θέμα τον Τουρισμό διοργανώνει ο δήμος δυτικής Αχαΐας σε συνεργασία με την εφημερίδα ΓΝΩΜΗ

Next Post
Ημερίδα με θέμα τον Τουρισμό διοργανώνει ο δήμος δυτικής Αχαΐας σε συνεργασία με την εφημερίδα ΓΝΩΜΗ

Ημερίδα με θέμα τον Τουρισμό διοργανώνει ο δήμος δυτικής Αχαΐας σε συνεργασία με την εφημερίδα ΓΝΩΜΗ

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Ρεβίθια με πράσα
  • Διατίθεται οικόπεδο στη ΒΙΠΕ Πατρών – Δείτε σε ποιο σημείο είναι
  • Στέφανος Ληναίος – Έλλη Φωτίου: 69 χρόνια μαζί στη σκηνή και στη ζωή, μέχρι να τους χωρίσει ο θάνατος
  • Υπερταμείο: Ξεκινά ο διεθνής διαγωνισμός για την αξιοποίηση των 22 περιφερειακών αεροδρομίων – Στο επίκεντρο και ο Άραξος
  • Κοβέσι στο Φόρουμ των Δελφών: «Πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες που αφορούν δικογραφίες με πολιτικούς»
  • Σε σταθερή κατάσταση ο Γιώργος Μυλωνάκης – Μετά το δεκαήμερο αναμένεται η ακριβής εκτίμηση των γιατρών
  • Ο υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛΑΣ πήγε για τον νεκρό από το μαχαίρωμα στον Άγιο Δημήτριο χωρίς να ξέρει ότι είναι ο γιος του, πού στρέφονται οι έρευνες
  • Εξιχνιάστηκαν δέκα κλοπές οχημάτων λουόμενων σε παραλία της Δυτικής Αχαΐας
  • Τηλεόραση: Οι αθλητικές μεταδόσεις της Πέμπτης
  • Αχαΐα: Αυτός είναι ο 61χρονος οδηγός μηχανής που βρήκε τραγικό θάνατο
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In