• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Τρίτη, 6 Οκτωβρίου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Επιστρεπτέα προκαταβολή 6: «Στο κόλπο» και οι νεοσύστατες επιχειρήσεις

dytika by dytika
18 Φεβρουαρίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ
0
Επιστρεπτέα προκαταβολή 6: «Στο κόλπο» και οι νεοσύστατες επιχειρήσεις
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Επιστρεπτέα προκαταβολή 6: «Στο κόλπο» και οι νεοσύστατες επιχειρήσεις

Επιστρεπτέα προκαταβολή 6: «Στο κόλπο» και οι νεοσύστατες επιχειρήσεις


18/02/2021 – 17:00

Ξεπέρασαν τις 280.000 οι αιτήσεις, πέντε μέρες πριν λήξει η διορία

Πριν καν πέσει η αυλαία των πληρωμών για την Επιστρεπτέα 5, ο νέος κύκλος Επιστρεπτέας Προκαταβολής σαρώνει τα πάντα και ήδη έχουν ξεπεράσει και τις 281.000 οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν εν μέσω θεομηνίας.

Η σχετική διορία εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής λήγει τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, αλλά τη φορά αυτή διαφαίνεται ότι θα υποβάλουν αιτήσεις ακόμα περισσότερες επιχειρήσεις και επαγγελματίες, παρότι η συγκεκριμένη φάση αφορά ποσό πληρωμών που δεν ξεπερνά το μισό δισεκατομμύριο ευρώ –το μικρότερο ποσό που δόθηκε ως τώρα ως Επιστρεπτέα.

Τουλάχιστον 30.000 νέες επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν στα τέλη του 2019 ή στη διάρκεια του 2020 και της πανδημίας, αλλά και όσες άλλες ακόμη θεωρούσαν εκ προοιμίου ότι αποκλείονται και για αυτό δεν έκαναν αιτήσεις στις προηγούμενες Επιστρεπτέες 1-5, φαίνεται πως έχουν κάθε λόγο να δηλώσουν συμμετοχή ως την ερχόμενη Δευτέρα. Ο λόγος είναι ότι έτσι θα βρίσκονται «με το μισό πόδι» στη διαδικασία επιδότησης. Αρκεί να έχουν υποβάλει όλες τις φορολογικές δηλώσεις στην ώρα τους, ώστε να μην αποκλειστούν για τυπικούς λόγους.

Αν θα φτάσουν στην πηγή ή όχι, θα κριθεί τέλη της επόμενης εβδομάδος, αφού κλείσει η φάση των αιτήσεων. Τότε θα εκδοθεί νέα υπουργική απόφαση που θα καθορίσει τα κριτήρια και τη βάση επιλογής των τελικών δικαιούχων. Η εμπειρία της Επιστρεπτέας 5 έδειξε ότι τα κριτήρια μπορεί και να είναι διαφορετικά από όσα ίσχυσαν στους προηγούμενους κύκλους. Χαμένοι εκ των πραγμάτων είναι μόνον όσοι δεν έχουν κάνει την αίτηση συμμετοχής.

Αντιθέτως, για παράδειγμα, στην Επιστρεπτέα 5 εντάχθησαν τελικώς νεοσύστατες επιχειρήσεις με μηδενικό τζίρο, που σε όλους τους προηγούμενους κύκλους αποκλείονταν. Την επιδότηση όμως έλαβαν μόνον όσες είχαν κάνει ως τις 19 Ιανουαρίου την αίτηση συμμετοχής, παρότι θεωρείται άγνωστο τότε -ή και εντελώς απίθανο- αν θα περιληφθούν στους δικαιούχους επιδότησης.

Πρακτικά, αίτηση για να ενταχθούν στην Επιστρεπτέα 6 μπορούν να κάνουν και επιχειρήσεις που δεν έχουν πτώση τζίρου 20%. Αντιθέτως, όπως συνέβη και στην Επιστρεπτέα 5, μπορεί να κάνουν αίτηση και όσοι είχαν μεγαλύτερα κέρδη το 2020 μέσα στην πανδημία, παρά το 2019! Ακόμα και για αυτούς, ο αποκλεισμός τους από την Επιστρεπτέα 5 μπορεί να μην αποτελεί πρόκριμα για τον έκτο κύκλο, αφού τα τελικά κριτήρια επιλογής θα ανακοινωθούν σε δεύτερο χρόνο, μετά τις αιτήσεις συμμετοχής και λίγες μέρες μόλις πριν ξεκινήσουν οι πληρωμές, τέλη Φεβρουαρίου ή στις αρχές Μαρτίου ενδεχομένως.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται η πληρωμή δικαιούχων της Επιστρεπτέας 5. Λόγω και της κακοκαιρίας, την Τετάρτη πιστώθηκαν τελικώς 161,6 εκατ. ευρώ σε 11,707 πληττόμενες επιχειρήσεις και επαγγελματίες, ενώ το προσεχές διάστημα θα υπάρξει πληρωμή και των τελευταίων -ελάχιστων πια- δικαιούχων που παραμένουν σε εκκρεμότητα προς έλεγχο.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έχουν λάβει τη χρηματοδότηση ανέρχεται σε 359.691, στους οποίους έχει καταβληθεί άμεση ενίσχυση ύψους 1,23 δισ. ευρώ. Η μέση ενίσχυση ανά δικαιούχο διαμορφώνεται, περίπου, στα 3.408 ευρώ.

Συνολικά, η στήριξη των επιχειρήσεων μέσω των πρώτων 5 κύκλων του χρηματοδοτικού σχήματος, φτάνει πλέον στα 6,8 δισ. ευρώ και με την Επιστρεπτέα 6 θα αγγίζει τα 7,5 δισ. ευρώ συνολικά.

Ετικέτες
προκαταβολή
Επιχειρήσεις
τζίρος
Tags: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑοικονομία
Previous Post

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας: Έφτασε σήμερα η “φορητή ΜΕΘ” – Δείτε την επιχείρηση μεταφοράς της – ΒΙΝΤΕΟ

Next Post

Οργισμένη απάντηση της Ομοσπονδίας Πάλης για το κύκλωμα πορνείας: Έχουμε ήδη απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη

Next Post
Οργισμένη απάντηση της Ομοσπονδίας Πάλης για το κύκλωμα πορνείας: Έχουμε ήδη απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη

Οργισμένη απάντηση της Ομοσπονδίας Πάλης για το κύκλωμα πορνείας: Έχουμε ήδη απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Οι «Ανενεργοί διαβιβαστές» του συντοπίτη Αντώνη Νταλάπα στο “Πολύεδρο”
  • Στο Μιχόι Δυτικής Αχαΐας η κηδεία του απόστρατρου πυροσβέστη Γιώργου Κ. Τσιρίκου
  • Πάτρα: Νέα σύλληψη για αλκοόλ σε ανήλικους – Εντατικοί έλεγχοι της Αστυνομίας
  • Τέλος τα social media για τους κάτω των 15 από 1η Ιανουαρίου – Πώς θα λειτουργήσει η επαλήθευση ηλικίας
  • 52 χρόνια Νέα Δημοκρατία: Η μεγάλη Παράταξη της Πατρίδας που τόλμησε τις μεγάλες αλλαγές
  • Δυνατός σεισμός ταρακούνησε την Πάτρα, στην Χαλανδρίτσα το επίκεντρο – Σε εξέλιξη μετασεισμική ακολουθία, δεν αναφέρθηκαν ζημιές
  • Ξύλευση στο δάσος της Στροφυλιάς: Έναρξη αιτήσεων αποκλειστικά από τους κατοίκους της Δ.Κ. Μετοχίου στις 15 Οκτωβρίου
  • Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το KALOGRIA RUN 2026 – Η Καλογριά στο επίκεντρο του αθλητισμού
  • Δυτική Αχαΐα: Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων πλημμυρικών φαινομένων
  • Συλλυπητήρια του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας, Γρ. Αλεξόπουλου για την απώλεια του Μιχάλη Λαμπρόπουλου
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In