• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Πέμπτη, 14 Μαΐου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Δυτική Αχαΐα: Όλα όσα ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο για το Φλόκα – Ποιος είπε “Κουράγιο Ωλενίτες”! – 13 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

dytikanea by dytikanea
8 Νοεμβρίου 2014
in ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ
0
Δυτική Αχαΐα: Όλα όσα ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο για το Φλόκα – Ποιος είπε “Κουράγιο Ωλενίτες”! – 13 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

DHMOTIKO SYMBOYLIO - EDRA 2Της Βασιλικής Αθανασοπούλου

Μετά από μια συνεδρίαση δύο περίπου ωρών, το Σώμα του δημοτικού συμβουλίου της δυτικής Αχαΐας αποφάσισε να επικαιροποιήσει την απόφαση για τον ΧΥΤΑ Φλόκα, λέγοντας “ΟΧΙ” στη μεταφορά των απορριμμάτων της Πάτρας. Μειοψήφισε ο δημοτικός σύμβουλος Αλέκος Θανόπουλος, υποστηρίζοντας την πρόταση του Κώστα Πελετίδη με τον οποίο , ως γνωστόν, προέρχονται από τον ίδιο πολιτικό χώρο. 

Η συνεδρίαση αν και έκτακτη και ιδιαίτερα φορτισμένη, λόγω της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας, σε γενικές γραμμές κύλησε ομαλά με λίγες στιγμές έντασης. Το δημοτικό συμβούλιο φιλοξενήθηκε στη μεγάλη αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην δημαρχείου Ωλενίας στα Λουσικά. Με 9 απόντες συμβούλους, η συνεδρίαση ξεκίνησε λίγο μετά τις 5:30 το απόγευμα.

Ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου στην εισήγησή του, είπε αρχικά: “Χωρίς φανφάρες, κορώνες και παληκαρισμούς, εμείς να ακολουθήσουμε αυτό που έχουμε ήδη ψηφίσει και δηλώσει κατά καιρούς παντού. Όχι άλλα σκουπίδια στον ΧΥΤΑ Φλόκα”. Στη συνέχεια, ο κ. Νικολάου έκανε μια αναφορά σε όλο το ιστορικό που σχετίζεται με τη διαχείριση των απορριμμάτων στον νομό Αχαΐας, υπενθυμίζοντας ότι ο δήμος Πατρέων ήταν αυτός που πρώτος είχε αρνηθεί τη μεταφορά των σκουπιδιών του Ρίου στον ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας. 

Ο κ. Νικολάου είπε ότι υπάρχουν πολλά κοινά που ενώνουν τους δύο δήμους δυτικής Αχαΐας και Πατρέων, αλλά στο θέμα του ΧΥΤΑ δεν πρόκειται η δυτική Αχαΐα να “ρίξει νερό στο κρασί της”. “Θα αγωνιστούμε μαζί για άλλα ζητήματα, όπως είναι η Πατρών – Πύργου, ο Άραξος και τόσα άλλα. Όμως για τον ΧΥΤΑ είμαστε αμετακίνητοι. Άλλωστε ήδη εξυπηρετούμε Μεσσάτιδα, Παραλία και Βραχνέικα. Με μπροστάρη, εμένα, τον δήμαρχο, όλους τους συμβούλους και εσάς τον κόσμο της δυτικής Αχαΐας, θα είμαστε πανέτοιμοι ανά πάσα στιγμή να αντιδράσουμε”. 

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Διονύσης Γκοτσούλιας παραχώρησε τη θέση του στον κατάλογο των ομιλητών, στους εκπροσώπους τωνν Συλλόγων. Το λόγο πήρε η πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Τοπίου “Η ΩΛΕΝΙΑ” Σοφία Καούρη.  Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Φλόκα Παναγιώτης Διαμαντόπουλος πήρε το λόγο, τονίζοντας ότι η περιοχή δεν πρόκειται να δεχθεί ούτε ένα σκουπίδι παραπάνω. Ήρθε η σειρά του Διονύση Γκοτσούλια (προηγήθηκε ρεπορτάζ του dytikanea.gr  με την εισήγηση του κ. Γκοτσούλια). Ο επικεφαλής της ΑΚΙΔΑ Παναγιώτης Κουνάβης αναφέρθηκε στις προτάσεις της παράταξης (σχετικό ρεπορτάζ σε προηγούμενη ανάρτηση).

Ο δημοτικός σύμβουλος Αλέκος Θανόπουλος υπερασπίστηκε την πρόταση του Κώστα Πελετίδη, επανέλαβε τις θέσεις του για τη διαχείριση των απορριμμάτων και ξεκαθάρισε ότι θα ψηφίσει κατά σε οποιοδήποτε ψήφισμα. “Εμείς θα ακολουθήσουμε αυτό που κάνουμε πάντα σε όλες τις συνεδριάσεις, βάσει της πολιτική μας”, συμπλήρωσε ο κ Θανόπουλος. Αναστάτωση επικράτησε προς στιγμήν στην αίθουσα όταν σύμβουλοι ακούστηκαν να λένε ότι στην ίδια πρόταση το 2011 ο Αλέκος Θανόπουλος είχε ψηφίσει υπέρ.

“Η Πάτρα αποφάσισε για εμάς, χωρίς εμάς”, τόνισε ο Άγγελος Στεργιόπουλος προσθέτοντας ότι “θα πρέπει να τραβήξουμε το αφτί του Ανδρέα Παναγιωτόπουλου που ψήφισε “παρών” στο δημοτικό συμβούλιο”. Η αναφορά αυτή, προκάλεσε αντιδράσεις. “Είναι δημοτικός σύμβουλος Πατρέων και όχι της δυτικής Αχαΐας. Δεν έχει σχέση αυτό που λέτε…”, παρενέβη ο πρόεδρος του ΟΤΑΔ Ξενοφών Μπαχράς, ο οποίος με τη σειρά του,  υπερψήφισε την πρόταση του δημάρχου, τονίζοντας ότι αργότερα η δημοτική αρχή θα έχει χρόνο να συζητήσει και για τα άλλα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Φλόκα.

“Να “οχυρωθούμε” με την επικαιροποίηση της απόφασης”, τόνισε ο αντιδήμαρχος Θανάσης Ραυτακόπουλος. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων Φιλιππόπουλου και Σκάγια, οι οποίοι στήριξαν την πρόταση του δημάρχου, τονίζοντας ότι είναι ξεκάθαρος στις διεκδικήσεις του.

Ο Ηλίας Οικονομόπουλος επικαλέστηκε τον Όλι Ρεν λέγοντας χαρακτηριστικά: “Καλό κουράγιο Ωλενίτες” και το εξήγησε: “Αν θυμηθούμε τι έχει γίνει μέχρι σήμερα και τις δεσμεύσεις που έμειναν στα χαρτιά, τότε σας λέω ότι τα σκουπίδια, νόμιμα ή παράνομα θα έρθουν στον ΧΥΤΑ Φλόκα. Εγώ προτείνω να μη δεχθούμε σκουπίδια από κανένα δήμο”, συμπλήρωσε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Γκοτσούλια.

 

Από την παράταξη του Διονύση Γκοτσούλια, ζήτησαν παρέμβαση και ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος ο οποίος είπε ότι είναι αδιανόητη η πρότασης του Κώστα Πελετίδη, ενώ ο Ηλίας Καραμπελιάς της πλειοψηφίας τόνισε ότι δεν πρέπει η περιοχή να δεχθεί άλλη επιβάρυνση.

“Να υπερασπιστούμε τον τόπο που γεννηθήκαμε”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Αχαϊκού Παναγιώτης Κολλιόπουλος.

 

DHMOTIKO SYMBOYLIO - OLENIA - EDRA DHMOTIKO SYMBOYLIO - OLENIA - GKOTSOYLIAS 2

DHMOTIKO SYMBOYLIO - OLENIA - GKOTSOYLIAS DHMOTIKO SYMBOYLIO - OLENIA - KANELLOPOULOU

DHMOTIKO SYMBOYLIO - OLENIA - RAUTAKOPOULOS DHMOTIKO SYMBOYLIO - OLENIA 2

DHMOTIKO SYMBOYLIO - OLENIA 3 DHMOTIKO SYMBOYLIO - OLENIA 3

DHMOTIKO SYMBOYLIO - OLENIA 4 DHMOTIKO SYMBOYLIO - OLENIA

KAOURH - ZAXARIOUDAKHS 2KAOYRH - ANDROUTSOPOULOS

DHMOTIKO SYMBOYLIO - EDRA 2

 

Οι φωτογραφίες ανήκουν στο DYTIKANEA.GR

 

 

Tags: ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΙΑΣΔημοτικό ΣυμβούλιοΧΥΤΑ ΦΛΟΚΑΩΛΕΝΙΑ
Previous Post

Νίκες για Σαγέικα και Λιμνοχώρι-Ο Λέων κερδισμένος στο νέρμπι με την Άρλα-Ήττα για τη Δόξα Νιφορεϊκων-Όλα τα αποτελέσματα

Next Post

Δυτ. Αχαΐα: Το ξέσπασμα του Χρήστου Νικολάου στην έκτακτη συνεδρίαση – Σε ποιους έστειλε μήνυμα για τον ΧΥΤΑ Φλόκα

Next Post
Δυτική Αχαΐα: Ούτε σακούλα σκουπιδιών από την Πάτρα δεν δέχονται στο ΧΥΤΑ Φλόκα-Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ΦΩΤΟ

Δυτ. Αχαΐα: Το ξέσπασμα του Χρήστου Νικολάου στην έκτακτη συνεδρίαση - Σε ποιους έστειλε μήνυμα για τον ΧΥΤΑ Φλόκα

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Αλέξης ο μπαρμπουτιέρης
  • Πσιτ! Έτοιμος για παραίτηση ο Χαρίτσης
  • Πσιτ! Καλημέρα από την… Κολοσάρα
  • ΤΩΡΑ: “Δίπλωσαν” νταλίκες στο δρόμο για την ΒΙΠΕ στο Θεριανό
  • Μελιτζάνες γεμιστές με κιμά
  • Βαλένθια – Παναθηναϊκός 81-64: Βαριά ήττα και αποκλεισμός από το Final Four της Euroleague
  • Μητσοτάκης: Πρέπει να διασφαλίσω ότι τα μέτρα που εφαρμόζουμε δεν επιδεινώνουν περαιτέρω το πρόβλημα και τον πληθωρισμό
  • Εφορία: Έρχονται «ραβασάκια» σε χιλιάδες φορολογούμενους για αδήλωτα εισοδήματα
  • Πσιτ! Η αντιδημαρχία που καλύπτει πολλά χιλιόμετρα…
  • Ο Δήμαρχος υποδέχθηκε τους “Ευρωπαίους Συνέδρους” – Γεμάτοι μοναδικές εμπειρίες γύρισαν από τη Βιέννη οι μαθητές του Γυμνασίου Κάτω Αχαΐας
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In