• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Το Φράγμα Πείρου Παραπείρου γεμίζει – Τί γίνεται με τον Φορέα – Τι λένε οι εμπλεκόμενοι φορείς

dytikanea by dytikanea
27 Φεβρουαρίου 2020
in ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ
0
Το Φράγμα Πείρου Παραπείρου γεμίζει – Τί γίνεται με τον Φορέα – Τι λένε οι εμπλεκόμενοι φορείς
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το  Φράγμα Πείρου Παραπείρου γεμίζει, αλλά ακόμη δεν φαίνεται άκρη στο βάθος του ορίζοντα σε σχέση με τον φορέα διαχείρισης αν και έχουν αρχίσει κάποιες συζητήσεις. Το έργο από τεχνικής πλευράς είναι έτοιμο και σε λίγους μήνες θα μπορεί να δίνει νερό σε τρεις δήμους: στο δήμο Πατρέων, το δήμο Δυτικής Αχαΐας και το δήμο Ερυμάνθου.

Με τη λειτουργία του φράγματος θα λυθεί ένα πρόβλημα που ειδικότερα για τους δήμους της Δυτικής Αχαΐας και του Ερυμάνθου είχε εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε μόνιμο βραχνά, με  το νερό να κόβεται κατά καιρούς σε διάφορες περιοχές της επικράτειας τους και τους κατοίκους να αγανακτούν και να  διαμαρτύρονται.

Το σημείο αιχμής για το θέμα της λειτουργίας του φράγματος είναι το μοντέλο της διαχείρισής του, με τον Δήμο της Πάτρας να προβάλει εμπόδια για τη σύσταση ενός διαδημοτικού φορέα, ζητώντας αρχικά τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα ενός κοινωνικού αγαθού όπως είναι το νερό και στη συνέχεια απαιτώντας να μην αυξηθούν τα ποσά των λογαριασμών της ύδρευσης θα που έρχονται σε κάθε νοικοκυριό. Στον δήμο επιμένουν για δωρεάν νερό στα νοικοκυριά της Αχαΐας μέσω του φράγματος. Γίνεται όμως αυτό; Σύμφωνα με όσους κινούνται σε μία διαφορετική ιδεολογική κατεύθυνση από αυτή του δήμου, αλλά επίσης επιμένουν στο δημόσιο χαρακτήρα του διαδημοτικού φορέα, η τακτική αυτή ενδέχεται να οδηγήσει στα αντίθετα αποτελέσματα. Να δώσει  δηλαδή το κράτος τη διαχείριση του  φράγματος  σε έναν ιδιώτη και να εκτοξευτεί η τιμή του νερού στα ύψη. Η συζήτηση για το όλο θέμα φαίνεται να μπαίνει πλέον σε νέες βάσεις έπειτα από την πρωτοβουλία που έχουν αναλάβει οι δήμοι της Δυτικής Αχαΐας και του Ερυμάνθου, οι οποίοι προχωρούν σε επαφές για την άμεση σύσταση του φορέα που θα σημάνει και την λειτουργία του έργου, ζητώντας από την Περιφέρεια να αναλάβει τα ηνία του διαχειριστικού ρόλου και να προχωρήσει στις απαιτούμενες διαδικασίες.

Το κομβικό σημείο, σε επίπεδο Δήμου Πατρέων, για το φράγμα, είναι η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου θα συζητηθεί το θέμα. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης οι οποίες έχουν δημιουργήσει πλέον μια ισχυρή ομάδα μέσα από συναινέσεις για τα μεγάλα θέματα της πόλης θέλουν τον Δήμο της Πάτρας εντός  διαδημοτικού φορέα, ενώ μπορούν (υπό την προϋπόθεση νέων συναινέσεων) να περάσουν την δική τους απόφαση για τη συμμετοχή της Πάτρας στο διαδημοτικό φορέα.

Πέρα από τους τρεις δήμους και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στη σύνθεση του υπό διαμόρφωση, διαδημοτικού φορέα, συμμετέχει και το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος, έχοντας τεχνικό και συμβουλευτικό ρόλο που προφανώς θα είναι και καθοριστικός από τη στιγμή που το έργο είναι καινοτόμο και προχωράμε σε άγνωστα (ή σχεδόν άγνωστα) μονοπάτια.

Βασίλης Αϊβαλής: Απαραίτητη αλλά όχι ανασταλτική η συμμετοχή του Δήμου Πατρέων

Η άποψη του προέδρου του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος Βασίλη Αϊβαλή, μπρος στο ενδεχόμενο μιας άτυπης φερόμενης διένεξης (μέχρι ώρας) μεταξύ των δημοτικών αρχών των τριών δήμων – για το όλο θέμα  έχει το δικό της ενδιαφέρον.

Ο κ. Αιβαλής, μιλώντας στις “7Μ” για το αν ένας διαδημοτικός φορέας, θα μπορούσε να έχει μέλλον και συνέχεια χωρίς την συμμετοχή του Δήμου της Πάτρας, τονίζει: «Προφανώς και θα μπορούσε. Μία τέτοια όμως εξέλιξη θα ήταν ιδιαίτερα αρνητική.

Αρνητική από την μία πλευρά γιατί για το έργο αυτό και την κατασκευή του αγωνιζόταν η περιοχή εδώ και δεκαετίες και τώρα που τελικά υλοποιήθηκε, δεν αξιοποιείται σωστά από την τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία επιλέγει την μη παροχέτευση με καθαρό, ποιοτικό, σε ικανοποιητικές ποσότητες, αλλά και φθηνό νερό στο μεγαλύτερο τμήμα των πολιτών του νομού.

Από την άλλη μεριά, η συμμετοχή του Δήμου Πατρέων στο σχήμα του Φορέα Διαχείρισης αποκλείει και την συμμετοχή της ΔΕΥΑ Πάτρας, ως συμμετέχοντα οργανισμό στον φορέα λειτουργίας του σχήματος.

Επισημαίνεται το θέμα της ΔΕΥΑΠ διότι είναι αυτή η οποία μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αποτελεσματική λειτουργία του Φράγματος προς όφελος όχι μόνο του Δήμου Πατρέων αλλά του συνόλου των υδροδοτούμενων περιοχών.

Η ΔΕΥΑΠ είναι η μόνη ΔΕΥΑ στη περιοχή που διαθέτει τεχνογνωσία για την λειτουργία του Φράγματος και του διυλιστηρίου αυτού, δυνατό κεντρικό σχεδιασμό, έλεγχο διαρροών και παρακολούθηση του δικτύου με τηλεέλεγχο και τηλεχειρισμό, ολοκληρωμένο σύστημα τιμολογιακής πολιτικής, χρεώσεων, κατανάλωσης, διαχείρισης πληρωμών/ρυθμίσεων καθώς και τρόπου αποπληρωμής των λογαριασμών.

Επομένως για αυτούς αλλά και πολλούς επιπλέον λόγους, το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας θεωρεί, απαραίτητη αλλά όχι ανασταλτική ως προς την λειτουργία του φορέα διαχείρισης του φράγματος τη συμμετοχή του Δήμου Πατρέων, για την αξιοποίηση ενός μεγάλου έργου στο μέγιστο δυνατό με ταυτόχρονη δημιουργία επιπλέον αναπτυξιακών δράσεων με ωφελούμενους αποκλειστικά άμεσα ή έμμεσα τους πολίτες του τόπου μας».

ΤΕΕ: «Ο χαρακτήρας του Φορέα Διαχείρισης του Φράγματος θα πρέπει να είναι δημόσιος»

Πάντως η θέση του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος για το θέμα της δημιουργίας του διαδημοτικού φορέα διαχείρισης και γενικότερα για την λειτουργία του έργου είναι ξεκάθαρη:  «Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/ Τμήμα Δυτικής Ελλάδας, εγκαίρως (εδώ και πλέον των πέντε ετών), ανταποκρινόμενο στην αδήριτη αναγκαιότητα συγκρότησης Φορέα Διαχείρισης για το Φράγμα Πείρου Παραπείρου, είχε αναλάβει την πρωτοβουλία να παρουσιαστούν στην Πάτρα όλες οι καλές πρακτικές αντίστοιχων φραγμάτων στην χώρα.

Εν συνεχεία προχώρησε στην σταχυολόγηση των περιπτώσεων των εν λόγω καλών πρακτικών, στην κωδικοποίηση και τον εμπλουτισμό της υπάρχουσας γνώσης, στην μελέτη ανάλογων μελετών (όπως Πανεπιστημίου, κλπ) και κατέληξε στο πόρισμα ότι σε κάθε περίπτωση ο χαρακτήρας του Φορέα Διαχείρισης του Φράγματος θα πρέπει να είναι δημόσιος.

Ακόμη και περίπτωση που  για την εύρυθμη και ευέλικτη λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης επιλεγεί να είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, αυτό να έχει αποκλειστικούς μετόχους το δημόσιο (κράτος και τοπική αυτοδιοίκηση).

Επομένως το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας στηρίζει σθεναρά κάθε σχήμα το οποίο θα διασφαλίζει τον αμιγώς δημόσιο χαρακτήρα του έργου είτε αυτό επιτυγχάνεται μέσω της δημιουργίας ενός Διαδημοτικού/Διαβαθμιδικού Φορέα Διαχείρισης, είτε μέσω Προγραμματικής Σύμβασης μακράς διαρκείας μεταξύ του Ελληνικού δημοσίου, των Δήμων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, είτε μέσω ενός νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με αποκλειστικούς όμως μετόχους δημόσιους φορείς και οργανισμούς.

Όσο για τον ρόλο που θα έχει το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας στη  λειτουργία του φράγματος και γενικότερα στην κατασκευή του έργου, Ο κ. Αίβαλής τονίζει: «Με δεδομένο ότι πρόκειται για ένα μεγάλο έργο υποδομής αλλά παράλληλα για ένα έργο μέσα από το οποίο, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να δημιουργηθεί μία ιδιαίτερα αναπτυξιακή δυναμική και να αλλάξει εμφατικά την ευρύτερη περιοχή, το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας μέσω της απλής συμμετοχής του στον φορέα του φράγματος και στα πλαίσια του νομοθετημένου από την πολιτεία σκοπού του μπορεί να παρέχει τη συνδρομή του.

Για την βέλτιστη αξιοποίηση των φυσικών πόρων, την προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής, την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών αλλά και για την άρτια κατάρτιση των αναπτυξιακών του σχεδίων του φορέα αξιοποιώντας το σύνολο του επιστημονικού δυναμικού των τριών και πλέον χιλιάδων διπλωματούχων μηχανικών μελών του στην περιοχή.

Άλλωστε είναι πλέον κοινώς αποδεδειγμένο και γνωστό σε κάθε πολίτη της περιοχής, ότι το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας είναι πρωτοπόρο σε όλες τις διεκδικήσεις του τόπου, με προτεραιότητες που συνάδουν  με το πλαίσιο που αναλύθηκε προηγουμένως».

Κάθετος ο Δήμος Πατρέων, αλλά αναμένεται έκπληξη από την αντιπολίτευση

Κάθετη θα είναι η δημοτική αρχή της Πάτρας στη θέση της για το φράγμα και τη σύσταση διαδημοτικού φορέα, στο δημοτικό συμβούλιο όπου θα συζητηθεί το θέμα.

Έχοντας τονίσει από την αρχή ότι το κόστος της λειτουργίας και της συντήρησης του έργου θα πρέπει να το επιβαρυνθεί το κράτος και με αυτό το μοντέλο το έργο χρειάζεται να λειτουργήσει,  προκειμένου να μην το πληρώσουν από τις τσέπες τους οι δημότες, θα απαντήσει αρνητικά στην σύσταση διαδημοτικού φορέα, υπογραμμίζοντας ότι η δημοτική αρχή δεν θα συμμετάσχει.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή ο μόνος τρόπος για να λειτουργήσει το φράγμα, χωρίς να πληρώσει το βάρος ο λαός, είναι να αναλάβει την ευθύνη και την διαχείρισή του, το δημόσιο και ο κεντρικός μηχανισμός του κράτους.

Ωστόσο, η αντιπολίτευση, έχοντας την πλειοψηφία, με βάση την απλή αναλογική, αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για τη συμμετοχή του Δήμου της Πάτρας στη σύσταση του διαδημοτικού φορέα.

Σε αυτή την περίπτωση ο Κώστας Πελετίδης και τα μέλη της δημοτικής αρχής θα νίψουν τας χείρας τους και θα θέσουν την αντιπολίτευση προς των ευθυνών της για τα όσα είναι να γίνουν από εδώ και στο εξής, λένε στη Μαιζώνος.

Σύμφωνα με την δημοτική αρχή που στηρίζεται σε μελέτες που είχαν γίνει για το έργο, το φράγμα για να ξεκινήσει χρειάζεται ένα κόστος λειτουργίας και συντήρησης που φτάνει τα 4.000.000 ευρώ τον μήνα επιπλέον.

Σε όσες συναντήσεις είχαν γίνει στο παρελθόν με τους κρατικούς λειτουργούς της εκάστοτε κυβέρνησης, είχε διαμηνυθεί στους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, ότι το κράτος δεν προτίθεται να πληρώσει αυτό το ποσό και ότι τα έξοδα αυτά θα πρέπει να πάνε στους δήμους. Τι σημαίνει αυτό;

«Ένας υπερδιπλασιασμός του ποσού που θα πρέπει να πληρώνει κάθε μήνα το κάθε νοικοκυριό για την ύδρευσή του και για το κοινωνικό αγαθό που λέγεται νερό, τη στιγμή που ήδη οι ΔΕΥΑ είναι υπερχρεωμένες και ένα μεγάλο μέρος των δημοτών χρωστούν, χωρίς να μπορούν να ανταποκριθούν στον λογαριασμό τους» λένε στο δήμο.

Αυτό που θα τονίσει η δημοτική αρχή στο δημοτικό συμβούλιο σε ό,τι έχει να κάνει με το φράγμα είναι ότι η Πάτρα αυτή τη στιγμή έχει έτσι και αλλιώς επάρκεια νερού, δεν αντιμετωπίζει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στο θέμα αυτό και ότι οι δημότες της πόλης απολαμβάνουν το κοινωνιικό αυτό αγαθό με το ελάχιστο δυνατόν κόστος.

Ένα προνόμιο που σύμφωνα πάντα με την δημοτική αρχή θα χαθεί με τη λειτουργία του φράγματος και με το μοντέλο που σχεδιάζουν από κοινού η τοπική αυτοδιοίκηση, η πολιτεία και το κράτος

Μυλωνάς: Μονόδρομος ο διαδημοτικός φορέας, για να διασφαλίσουμε το δημόσιο χαρακτήρα του έργου

Αποφασισμένοι είναι στον Δήμο της Δυτικής Αχαΐας για να προχωρήσουν τις συζητήσεις και τις διαδικασίες για τη σύσταση του διαδημοτικού φορέα για την λειτουργία του φράγματος και προς αυτή την κατεύθυνση έχουν ήδη ξεκινήσει οι επαφές με τον Δήμο Ερυμάνθου και τον δήμαρχο, Θεόδωρο Μπαρή.

Οι δύο δήμοι βρίσκονται σε συνεργασία και το επόμενο βήμα θα είναι η συνάντηση με τον δήμαρχο της Πάτρας Κώστα Πελετίδη και τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, για να πάνε στη συνέχεια από κοινού στα αρμόδια υπουργεία να διεκδικήσουν χρηματοδότηση και οικονομική στήριξη για τη λειτουργία του φορέα και κατά επέκταση του έργου.

Η στήριξη και τα χρήματα που θα διεκδικήσουν σε κάθε περίπτωση θα είναι κρατική. Ο δήμαρχος της Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς είναι κάθετος σε ό,τι έχει να κάνει με τον δημόσιο χαρακτήρα του υπό σύσταση φορέα και τη διατήρηση του νερού ως ενός βασικού κοινωνικού αγαθού: «Ο διαδημοτικός φορέας για τη διαχείριση του νερού του φράγματος θα έχει έναν καθαρά δημόσιο χαρακτήρα και θα διασφαλίζει το νερό ως ένα δημόσιο κοινωνικό αγαθό.

Δεν συζητάμε για ιδιώτες. Κανείς από εμάς δεν μίλησε για ιδιώτες και ασφαλώς δεν θα επιτρέψουμε την ανάμειξη του ιδιωτικού τομέα στην λειτουργία του φράγματος και της διαχείρισης του νερού» τονίζει μιλώντας στις «7Μ».

«Άλλωστε, αυτός είναι και ένας από τους λόγους που αποφασίσαμε μαζί με τον Δήμο Ερυμάνθου να επισπεύσουμε τις διαδικασίες για να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένα βήματα για τη σύσταση του φορέα, έτσι ώστε να φτάσουμε κάποια στιγμή στην πράξη και να ξεκινήσει η λειτουργία του έργου.

Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι όμως ότι μονόδρομος για τη λειτουργία του φράγματος είναι ο διαδημοτικός φορέας, δεν υπάρχει άλλος τρόπος, εφόσον θέλουμε να διατηρήσουμε τον δημόσιο χαρακτήρα του έργου.

Είναι απαραίτητο το έργο να ξεκινήσει από τη στιγμή που είναι έτοιμο, όχι μόνο γιατί θα δώσει μία λύση άπαξ και δια παντός στο πρόβλημα της λειψυδρίας που απασχολεί ένα μεγάλο κομμάτι της Αχαΐας και των δήμων της, αλλά και γιατί θα δώσει πολλά οφέλη και στον περιβαλλοντικό τομέα, μία πτυχή που δεν θα πρέπει να αγνοούν όσοι φέρνουν εμπόδια στη σύσταση του διαδημοτικού φορέα.

Μην ξεχνάμε ότι ένα μεγάλο μέρος τόσο της Δυτικής Αχαΐας και του Ερυμάνθου, αλλά και αρκετών περιοχών της Πάτρας, υδροδοτούνται μέσω γεωτρήσεων, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Με τη λειτουργία του φράγματος αυτό θα σταματήσει. Τα οφέλη λοιπόν θα είναι διπλά για όλες τις τοπικές κοινωνίες και η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της».

Μπαρής: «Το φράγμα γεμίζει, είμαστε στη φάση υλοποίησης του έργου και δεν μπορούμε να ολιγωρούμε»

Πιστός στην αρχή πως το νερό είναι ένα δημόσιο και κοινωνικό αγαθό και όχι ένα εμπορικό προϊόν είναι και ο Δήμος του Ερυμάνθου, τον οποίο το έργο του φράγματος Πείρου Παραπείρου τον αφορά άμεσα αφού βρίσκεται στην περιοχή της επικράτειάς του και πρόκειται να δώσει νερό σε δεκάδες χωριά της Αχαΐας που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα.

Το θέμα αυτό ήταν να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου, όμως πήρε αναβολή, προφανώς περιμένοντας τις εξελίξεις στους όμορους δήμους.  Σε κάθε περίπτωση η θέση του Δήμου Ερυμάνθου για το θέμα είναι δεδομένη.

«Ο φυσικός πόρος όπως είναι το νερό είναι ύψιστης σημασίας για τη ζωή και την ανάπτυξη και οφείλουμε να προασπίσουμε το δικαίωμα της άμεσης πρόσβασης σε αυτό και να αποτρέψουμε το ενδεχόμενο  ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησής του, καλύπτοντας τις ανάγκες υδροδότησης χιλιάδων νοικοκυριών και στους τρεις δήμους» τονίζει ο κ. Θεόδωρος Μπαρής.

«Το φράγμα γεμίζει, είμαστε στη φάση υλοποίησης του έργου και δεν μπορούμε να ολιγωρούμε, τη στιγμή που ξέρουμε ότι τα χωριά μας διψούν.

Με αυτή τη λογική πήραμε την πρωτοβουλία από κοινού με τον  Δήμο Δυτικής Αχαΐας και  αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε επαφές για να συνθέσουμε όλες τις δυνάμεις και τους εμπλεκόμενους φορείς του έργου για να ξεκινήσει η λειτουργία του φράγματος.

Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο καλοκαίρι, το νερό αν δεν κάνουμε κάτι θα λείψει από ακόμα περισσότερες περιοχές και δεν είναι δυνατόν να μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά σε μια κατάσταση που πλέον είναι προδιαγεγραμμένη και τη γνωρίζουμε πως θα εξελιχθεί, αν δεν προχωρήσουμε στις απαραίτητες παρεμβάσεις.

Η τοπική αυτοδιοίκηση μπαίνει μπροστάρης σε αυτή τη προσπάθεια για την άμεση λειτουργία του έργου και φυσικά ζητούμε την αρωγή του κράτους και της πολιτείας για να πετύχουμε τον κεντρικό στόχο. Θεωρούμε ότι εφόσον οι δήμοι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος δράσουν από κοινού θα μπορέσουν να διεκδικήσουν αυτή τη στήριξη».

Ζητούμενο για τον Δήμο Ερυμάνθου, στο πλαίσιο της πρόσβασης όλων των πολιτών στο κοινωνικό αγαθό που λέγεται νερό, είναι το χαμηλό κόστος του. «Ασφαλώς είναι και αυτό ένα από τα βασικά ζητήματα που μας απασχολούν και θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο για να επιτευχθεί η λειτουργία του έργου, έτσι ώστε να επιβαρύνει με το ελάχιστο δυνατόν κόστος τους δημότες και να μην αποκλείει κανέναν από τις παροχές των υπηρεσιών του.

Θεωρούμε ότι μέσα από τις διεξοδικές συζητήσεις που θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα από τους φορείς και τους τεχνικούς συμβούλους του όλου έργου θα βρεθεί η φόρμουλα για να λειτουργήσει το φράγμα με έναν τέτοιον τρόπο. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να κάνουμε αυτή την προσπάθεια και να είμαστε θετικοί».

Ο δήμαρχος Ερυμάνθου δείχνει να είναι αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των συζητήσεων μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και κυρίως των τριών δήμων που θα έχουν βασικά έναν εκτελεστικό ρόλο στο όλο έργο από τη στιγμή που θα αφορά άμεσα τους δημότες τους. «Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε ως προς την αναγκαιότητα της λειτουργίας του φράγματος  και της  διαδικασίας που θα πρέπει να ακολουθηθεί. Διαφωνούμε στον τρόπο προσέγγισης ίσως. Θα τα βρούμε όμως και εκεί…»

(από εφημερίδα 7 Μέρες Ενημέρωση)

Tags: ΦΡΑΓΜΑ ΠΕΙΡΟΥ ΠΑΡΑΠΕΙΡΟΥ
Previous Post

Η φωτογραφία της ημέρας!

Next Post

Αχαγιώτικο Καρναβάλι 2020: Αυτή είναι η σειρά παρέλασης των γκρουπ – Δείτε όλες τις συμμετοχές και τη διαδρομή

Next Post
Αχαγιώτικο Καρναβάλι 2020: Παιδική και Μεγάλη Παρέλαση – Ο Τελικός του Κρυμμένου Θησαυρού

Αχαγιώτικο Καρναβάλι 2020: Αυτή είναι η σειρά παρέλασης των γκρουπ - Δείτε όλες τις συμμετοχές και τη διαδρομή

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Δυτική Αχαΐα: Συγκίνηση στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου για τον Σμηνίτη Ευθύμιο Καλογερόπουλο – ΦΩΤΟ
  • Μητσοτάκης: Ο κόσμος περιμένει λύσεις και έργα, όχι τοξικότητα
  • Nεκρός βρέθηκε 56χρονος στο σπίτι του σε χωριό της Αχαΐας
  • Τροχαίο ατύχημα στον Αλισσό, στο ύψος του κάμπινγκ
  • Σύλλογος Αλισσαίων “Πείρος”: Έβαψε τα κάγκελα του κοιμητηρίου του χωριού
  • Λακκόπετρα: “Έφυγε” από τη ζωή η Νικολίτσα (πρεσβυτέρα) συζ. Αθανασίου Παπαθωμά
  • Στουρνάρας: Δεν υπάρχει καμία ανησυχία για το τραπεζικό μας σύστημα
  • Νίκη Κεραμέως: Θα προχωρήσουμε σε 3.700 διορισμούς εκπαιδευτικών – Θεσμική ασέβεια Ανδρουλάκη
  • Κάτω Αχαΐα: Εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου και εκκίνηση της 2ης ημέρας του 45ου γύρου Θυσίας
  • Κροκέτες μπακαλιάρου και σκορδαλιά!
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In