• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου, 2025
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Πασχαλινά κουλουράκια λεμονιού

dytikanea by dytikanea
14 Απριλίου 2025
in ΓΕΥΣΕΙΣ
0
Πασχαλινά κουλουράκια λεμονιού
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σε ποιον δεν αρέσουν τα κουλουράκια; Eιδικά αν είναι αφράτα και αναδύουν αρώματα φρεσκοκομμένου  λεμονιού, κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί! Μπορεί ο chef Γιώργος Τσούλης να προτείνει αυτή τη συνταγή για κουλουράκια λεμονιού για το Πάσχα, αλλά το σίγουρο είναι ότι αν τη δοκιμάσετε, θα τη φτιάχνετε συνέχεια! 

Τεμαχια 28-30
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10λ
ΑΝΑΜΟΝΗ 1ω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 40λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 2/5

Υλικά

500 γρ.αλεύρι γ.ο.χ.
250 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
150 ml χυμός, λεμόνι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα
½ κ.γ. μαστίχα, τριμμένη
Ξύσμα από 1 λεμόνιΤα σκεύη που θα χρειαστείς Μετατροπέας Υλικών
Διατροφική Αξία
ανά μερίδα / τεμάχιο

ΘΕΡΜΙΔΕΣ
121kcal
6%
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
1.7g
3%
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ
20.1g
8%

Εκτέλεση

1

Στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε τη ζάχαρη μαζί με το βούτυρο και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο.
2
Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, τη μαστίχα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
3
Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα , ώστε να σφίξει.
4
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C, στον αέρα.
5
Αφού σφίξει η ζύμη, παίρνουμε μπαλάκια μεγέθους περίπου 25 με 30 γρ. και σχηματίζουμε κουλουράκια σε ό,τι σχήμα επιθυμούμε. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί του φούρνου που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους.
6
Τα ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα, αποσύρουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
7
Σερβίρουμε.

Tags: Πασχαλινά κουλουράκια λεμονιού
Previous Post

Τώρα ΔΩΡΕΑΝ Μικρές Αγγελίες στο Tempo24 – Βρείτε ότι ζητάτε εδώ!

Next Post

Στα Σαγαίικα η γνωστή δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου με μια αγκαλιά φράουλες! ΦΩΤΟ

Next Post
Στα Σαγαίικα η γνωστή δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου με μια αγκαλιά φράουλες! ΦΩΤΟ

Στα Σαγαίικα η γνωστή δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου με μια αγκαλιά φράουλες! ΦΩΤΟ

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • ΑΑΔΕ: Οι πρωταθλήτριες περιοχές στην φοροδιαφυγή – Στην πρώτη θέση της “μαύρης” λίστας η Δυτική Ελλάδα – Αναλυτικά τα ποσοστά και οι παραβάσεις
  • Γρ. Αλεξόπουλος: Παρών στην εορτή της μνήμης του Αγίου Θωμά στο Λάππα
  • Δεσμεύσεις Τσιάρα σε αντιπροσωπεία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας με επικεφαλής τον Δήμαρχο για τη ζωονόσο της ευλογιάς
  • Η φωτογραφία της ημέρας
  • Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Αχαΐας για την ευλογιά των αιγοπροβάτων
  • Προκήρυξη διαγωνισμού για εκμίσθωση σχολικού κυλικείου του Γυμνασίου και Λυκείου Λάππα
  • Βασίλης Μπισμπίκης: Σήμερα η δίκη του ηθοποιού για το τροχαίο που προκάλεσε
  • Εξαφανίστηκε ο Χαράλαμπος Καράμπαλης
  • Ανάρτηση Μητσοτάκη για τα δύο χρόνια από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ
  • Οι σοβαρές συνέπειες της ενδοοικογενειακής βίας στα θύματα
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In