• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου, 2025
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Γεμιστά κολοκύθια με λουκάνικο, ντομάτα και φέτα

dytikanea by dytikanea
9 Ιουλίου 2025
in ΓΕΥΣΕΙΣ
0
Γεμιστά κολοκύθια με λουκάνικο, ντομάτα και φέτα
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τα «παπουτσάκια», που τρώμε, δεν είναι μόνο με μελιτζάνα.

Υπάρχουν και σε άλλο χρώμα και με άλλα υλικά, αφού το σχήμα των κολοκυθιών ενδείκνυται για γέμισμα.

Και η γέμιση τους αυτή είναι μερακλίδικη, αναλόγως τι είδους λουκάνικο θα επιλέξετε, πικάντικο ή απλό χωριάτικο.

Το φαγάκι αυτό, μπορεί γίνει κυρίως πιάτο ή κομμένο σε μπουκιές, να συνοδεύσει τη μπύρα ή το κρασί μας.

Αν το σερβίρετε ως κυρίως πιάτο, θέλει απλώς μια δροσερή ντοματοσαλάτα δίπλα.

Γεμιστά κολοκύθια με λουκάνικο, ντομάτα και φέτα

Υλικά:

  • 4 μεγάλα κολοκύθια
  • 2 ώριμες ντομάτες, σε μικρά καρέ
  • 200 γρ. λουκάνικο χωριάτικο της αρεσκείας μας, κομμένο σε κυβάκια
  • 100 γρ. φέτα σκληρή, σε καρέ
  • 2 αυγά
  • 50 ml φρέσκο γάλα
  • 2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κ.σ. φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.

Κόβουμε τα κολοκύθια στη μέση, κατά μήκος και αφαιρούμε με μικρό κουτάλι το εσωτερικό τους, αφήνοντας μόνο μια «βαρκούλα» με πάχος περίπου 1 εκατοστό.

Bάζουμε τα κολοκύθια σε ένα ταψί, τα αλατοπιπερώνουμε, τα ραντίζουμε με το μισό ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το λουκάνικο.

Ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, μαγειρεύουμε για 4 – 5 λεπτά και αποσύρουμε για να κρυώσει ελαφρώς.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα, τη μισή ποσότητα από τη φρυγανιά, την τριμμένη φέτα, τον δυόσμο και το μείγμα λουκάνικου–ντομάτας.

Βγάζουμε τα κολοκύθια, από τον φούρνο, βάζουμε τη γέμιση, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φρυγανιά και ψήνουμε για περίπου άλλα 10 – 12 λεπτά.

Previous Post

Στα Δικαστήρια της Πάτρας σήμερα η Ειρήνη Μουρτζούκου

Next Post

Ο σταυρός προτίμησης και πάλι…

Next Post
Ο σταυρός προτίμησης και πάλι…

Ο σταυρός προτίμησης και πάλι…

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • ΑΑΔΕ: Οι πρωταθλήτριες περιοχές στην φοροδιαφυγή – Στην πρώτη θέση της “μαύρης” λίστας η Δυτική Ελλάδα – Αναλυτικά τα ποσοστά και οι παραβάσεις
  • Γρ. Αλεξόπουλος: Παρών στην εορτή της μνήμης του Αγίου Θωμά στο Λάππα
  • Δεσμεύσεις Τσιάρα σε αντιπροσωπεία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας με επικεφαλής τον Δήμαρχο για τη ζωονόσο της ευλογιάς
  • Η φωτογραφία της ημέρας
  • Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Αχαΐας για την ευλογιά των αιγοπροβάτων
  • Προκήρυξη διαγωνισμού για εκμίσθωση σχολικού κυλικείου του Γυμνασίου και Λυκείου Λάππα
  • Βασίλης Μπισμπίκης: Σήμερα η δίκη του ηθοποιού για το τροχαίο που προκάλεσε
  • Εξαφανίστηκε ο Χαράλαμπος Καράμπαλης
  • Ανάρτηση Μητσοτάκη για τα δύο χρόνια από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ
  • Οι σοβαρές συνέπειες της ενδοοικογενειακής βίας στα θύματα
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In