Στάση εργασίας των υπαλλήλων στο δήμο δυτικής Αχαΐας – Διαμαρτύρονται για τη δικαστική δίωξη συναδέλφου τους

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν υπάλληλοι του δήμου δυτικής Αχαΐας την Πέμπτη 19 Απριλίου από τις 11 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου. Η ανακοίνωση έγινε μέσω της ΠΟΕ ΟΤΑ. Να υπενθυμίσουμε ότι προ ημερών, σχετική ανακοίνωση είχε εκδώσει και ο σύλλογος Εργαζομένων δήμων δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου, απειλώντας με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Η υπόθεση έρχεται από το 2014 και αφορά δικαστική υπόθεση μεταξύ αιρετού και δημοτικού υπαλλήλου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει την συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στους συναδέλφους του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου οι οποίοι βρίσκονται μπροστά σε μια άδικη δίωξη που προέκυψε μετά από καταγγελία τους για παρέμβαση αιρετού Δημοτικού Συμβούλου στην λειτουργία της υπηρεσίας.

          Η δίωξη μάλιστα αυτή έχει ασκηθεί από το 2014 από αντιδήμαρχο της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και ο στόχος είναι καθαρά ο εκφοβισμός των συναδέλφων αφού κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος.

Στηρίζουμε και καλύπτουμε τις κινητοποιήσεις του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου και συγκεκριμένα την 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που έχουν προκηρύξει για  την ΠΕΜΠΤΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018 από τις 11.00 π.μ. μέχρι την λήξη του ωραρίου.

 Ζητάμε την απόσυρση της δικαστική δίωξης και δηλώνουμε ότι βρισκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων. 

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ούτε τρομοκρατούνται ούτε εκφοβίζονται».