Στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ ο Χρήστος Νικολάου – Ακανθώδες ζήτημα η αλλαγή του εκλογικού νόμου

Αποφασισμένη να εφαρμοστεί η απλή αναλογική στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές εμφανίζεται η κυβέρνηση με τον αρμόδιο υπουργό Πάνο Σκουρλέτη να ετοιμάζεται για την κατάθεση σχεδίου νόμου στη Βουλή.

Σύμφωνα με το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας τα «ΝΕΑ», αναθερμαίνεται στο παρασκήνιο και η συζήτηση να αναληφθεί νέα πρωτοβουλία ώστε να επανέλθει το θέμα της απλής αναλογικής και για τις βουλευτικές εκλογές με στόχο μάλιστα να υπάρξει ευρύτατη πλειοψηφία τουλάχιστον 200 βουλευτών που θα επιτρέψει την εφαρμογή του ισχύοντος νόμου στις επόμενες και όχι στις μεθεπόμενες εκλογές. Στο μεταξύ αύριο Τρίτη 17 Απριλίου, πραγματοποιείται έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ, στην Αθήνα. Στη  συνεδρίαση στην οποία αναμένεται να παραβρεθεί και ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, θα συζητηθεί και το ακανθώδες ζήτημα της αλλαγής του εκλογικού νόμου και του προωθούμενου σχεδίου στη Βουλή.

Ενώ στην πρώτη ημέρα του διήμερου συνεδρίου της ΚΕΔΕ (18 ΚΑΙ 19 Απριλίου) της ΚΕΔΕ – ΕΝΠΕ που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα με θέμα:

«Μεταρρύθμιση στη λειτουργία του κράτους
Αυτοδιοικητική Διακυβέρνηση
Τοπική & Περιφερειακή Ανάπτυξη», 

κεντρικός ομιλητής είναι ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.