Γομοστό: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον Ιωάννη Βιτάλη – Συγκίνηση για τον «Πρεσβευτή της Ειρήνης» – ΦΩΤΟ

Σήμερα συγγενείς και φίλοι θα απευθύνουν το τελευταίο αντίο στον Ιωάννη Βιτάλη που «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών. Η κηδεία θα γίνει στις 12μμ από τον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου στο Γομοστό. 

Ο 89χρονος ήταν παντρεμένος με την Μαρία Λιόση και είχαν αποκτήσει δύο κόρες τη Βούλα και τη Ζωή. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. «Έσβησε» μια ημέρα μετά τη γιορτή της δεύτερης κόρης του, αφήνοντας πίσω του ένα σπουδαίο έργο προσφοράς και αγώνα. Από μικρός ταξίδεψε μακριά από τη χώρα του, για να εργαστεί. Ξεκίνησε νέα ζωή στην Αυστραλία και κατόπιν στην Αμερική. Εργάστηκε σκληρά και γύρισε πίσω στην πατρίδα, όπου έζησε όμορφα, ήσυχα χρόνια με την οικογένεια που δημιούργησε, την οποία υπεραγαπούσε. Για τις κόρες του, ήταν ένας ήρωας.

«Δεν έφυγες νωρίς ,έζησες πολλά ,μέχρι την τελευταία στιγμή μαχητής έτσι όπως είχες μάθει πάντα..Έφυγες όρθιος σαν παλικάρι ! Θα σε θυμάμαι για πάντα και πάντα θα θυμάμαι όσα μου δίδαξες!! Καλό ταξίδι μπαμπά μου!!», ήταν το συγκινητικό μήνυμα της Βούλας Βιτάλη.

Ο 89χρονος είχε τιμηθεί πριν από μερικά χρόνια, από το κράτος της Κορέας για την ειρηνευτική του αποστολή, ενώ του απονεμήθηκε ο τίτλος «Πρεσβευτής της Ειρήνης».

Το dytikanea.gr εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια. 

(ευχαριστούμε θερμά τις Βούλα και Ζωή Βιτάλη για την παραχώρηση του φωτογραφικού τους αρχείου)

Το παράσημο της «Ειρήνης» από την πρεσβεία της Κορέας 

Φωτογραφίες από την τελετή απονομής του τίτλου

Με τις αγαπημένες του κόρες, Βούλα και Ζωή Βιτάλη