Δυτική Αχαΐα: «Μπλόκο» στο Φλόκα από το πρωί – Δήμος, κάτοικοι και φορείς απέκλεισαν τον ΧΥΤΑ – ΦΩΤΟ

Στον αποκλεισμό του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στο Φλόκα Δυτικής Αχαΐας, προχώρησαν από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, κάτοικοι και εκπρόσωποι του Δήμου. Πρόκειται για την υλοποίηση της απόφασης που ελήφθη κατά την διάρκεια της χθεσινής έκτακτης σύσκεψης για την μεταφορά σκουπιδιών από την Αιγιάλεια.

Από τις 7:30 περίπου το πρωί, η πύλη του ΧΥΤΑ Φλόκα έχει αποκλειστεί από κατοίκους, φορείς και εκπροσώπους του δημοτικού συμβουλίου.

Εκεί είδαμε τον Αντιδήμαρχος Θανάση Ραυτακόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Νίκο Οικονομόπουλο, ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Σκάγιας, ο πρόεδρος της ΤΚ Φλόκα Παναγιώτης Διαμαντόπουλος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Διονύσης Γκοτσούλιας, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Παναγιώτης Κουνάβης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Άγγελος Στεργιόπουλος, Ηλίας Καμπέρος και άλλοι. 

Υπενθυμίζεται πως χθες το πρωί οι κάτοικοι επισκέφθηκαν τον Εισαγγελέα υπηρεσίας Πρωτοδικών Πατρών  προκειμένου να κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά για έρευνα εναντίον παντός υπευθύνου περί παράβασης καθήκοντος που αφορά την απειλή της δημόσιας υγείας των κατοίκων της Δυτικής Αχαΐας μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο ΧΥΤΑ Φλόκα.

Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Φλόκα Διαμαντόπουλος Παναγιώτης ,ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μαζαρακίου Κυριαζόπουλος Ευάγγελος, η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Άνω Σουδενείκων Καλδίρη Αδαμαντία, εκπρόσωποι των Συλλόγων της κοινότητας Φλόκα, του συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ωλενίας. Ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Δυτικής Αχαΐας Γκοτσόπουλος Βασίλειος, ο Δημοτικός σύμβουλος και εκπρόσωπος της παράταξης μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Δυτικής Αχαΐας Στεργιόπουλος Άγγελος και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Δυτικής Αχαΐα και Δημοτικός σύμβουλος Κουνάβης Παναγιώτης.