Συστατικά
- 80 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κοτσάνι σέλερι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 πράσα, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 μπούτι αρνί (500 γρ.)
- 30 γρ. σταφίδες
- 150 γρ. γραβιέρα, σε μικρούς κύβους
- 1/2 κ.γ. τριμμένη κανέλα
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- σουσάμι για πασπάλισμα
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
- δενδρολίβανο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μια λαδόκολλα ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, δενδρολίβανο και τυλίγουμε το αρνί. Τυλίγουμε και με ένα αλουμινόχαρτο. Βάζουμε το μπούτι σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 190ο C στον αέρα, για 2-2,5 ώρες. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσει.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι. Ψιλοκόβουμε το πράσο και το σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο. Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες και το προσθέτουμε στο τηγάνι, μαζί με τη ζάχαρη.
- Κόβουμε το σέλερι, βγάζουμε τα φύλλα του και το προσθέτουμε στο τηγάνι, μαζί με 2-3 κλωνάρια δενδρολίβανο. Κόβουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε και αυτό. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την κανέλα.
- Αφαιρούμε τα κόκκαλα από το αρνί και ψιλοκόβουμε το κρέας.
- Ψιλοκόβουμε το αρνί, το προσθέτουμε στο μείγμα με τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Ρίχνουμε τις σταφίδες και τον μαϊντανό μας και αλατοπιπερώνουμε. Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Λαδώνουμε τον πάτο ενος ταψιού και στρώνουμε 3 φύλλα κρούστας, λαδώνοντάς τα (οχι με το πινέλο) ανάμεσα. Ρίχνουμε το 1/3 από τη γέμιση, λίγο τυρί και σκεπάζουμε με το επόμενο φύλλο. Συνεχίζουμε τη διαδικασία, μέχρι να τελειώσει η γέμιση. Στο τέλος, σκεπάζουμε πάλι με 3 φύλλα κρούστας.
- Τυλίγουμε τις γωνίες, λαδώνουμε και το τελευταίο φύλλο, χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 180ο C, για 40-45 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη, αφήνουμε την πίτα να κρυώσει για 20 λεπτά και σερβίρουμε.