«Πλούσια» η δράση των συλλόγων της δυτικής Αχαΐας – Δείτε αναλυτικά

Η δραστηριότητα των συλλόγων της δυτικής Αχαΐα, παλιών και νεοσύστατων είναι «πλούσια». Τους έχουμε γνωρίσει και παρακολουθήσει από κοντά εδώ και τέσσερα χρόνια. Ο καθένας με τη δική του «ταυτότητα» και δράση, συμβάλει στα πολιτιστικά δρώμενα, αναβιώνει παλιά έθιμα και «ζωντανεύει» τα χωριά μας. Δείτε εδώ τη λίστα με τις δράσεις τους:
>Ο Πολιτσιτικός Σύλλογος Λουσικών πραγματοποίησε πασχαλινό μπαζάρ, με κατασκευές γιορτινών διακοσμητικών, στα οποία ιδιαιτέρως βοήθησε η Μαίρη Πόπινς, με τις ιδέες της.
>Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γομοστού πραγματοποίησε εθελοντικό καθαρισμό στο χωριό, με σκοπό να το ομορφύνει ενόψει των ημερών του Πάσχα.
>Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Αχαΐας «Πάλεια», τηρώντας το έθιμο, έψαλε τα κάλαντα του Λαζάρου στο κέντρο της πόλης. Η πρόεδρος Ροδαλία Καραμπελιά σημείωσε πως έτσι η παράδοση θα διαφυλαχτεί και θα διασωθεί. Επίσης, πήγε στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό, μαζί με τη συγγραφέα και αφηγήτρια Κονδυλία Θεοδωροπούλου, όπου αφηγήθηκε παραμύθια από το βιβλίο της «Τα παραμύθια των αστεριών», το οποίο εμπεριέχει ζωγραφιές των παιδιών του τμήματος ζωγραφικής του συλλόγου, υπό την καθοδήγηση του δασκάλου Γιώργου Ράλλη. Μοίρασαν κουλουράκια στα παιδιά και ευχαρίστησε τη διευθύντρια Κατερίνα Δαβανέλου και το προσωπικό για τη φιλοξενία.
>Ο Σύλλογος Γονέων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, την Κυριακή των Βαΐων, επισκέφθηκε τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Αφροδίτη» στο Σαραβάλι Πατρών, όπου τα παιδιά του σχολείου, με γονείς, την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων Ε. Μπιτούνη και τη συμπαράσταση της Ρ.Καραμπελιά από την «Πάλεια» πρόσφεραν φιλέματα και λουλούδια, ζωγράφισαν πασχαλινές εικόνες, συνομίλησαν με τους ηλικιωμένους, οι οποίοι τους χάρισαν λαμπάδες, που έφτιαξαν οι ίδιοι.
>Ο Πολιστιτικός Σύλλογος Ριόλου «Λαρίσσος» πραγματοποίησε εθελοντική αιμοδοσία στην πλατεία του χωριού. Πολύτιμη ήταν η στήριξη Κινητής Μονάδας Αιμοληψίας, αλλά και της τοπικής εκκλησίας.
>Ο Εκπολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Ανω Αχαΐας «Αγία Παρασκευή» πραγματοποίησε εορταστική δραστηριότητα στην πλατεία του χωριού, με μέλη και φίλους του να πηγαίνουν αβγά βραστά και λαμπάδες, για να ζωγραφίστουν με θέμα το Πάσχα. Επίσης, υπήρχε έκθεση ζωγραφικής από μικρούς καλλιτέχνες.
>Ο Σύλλογος Αλισσαίων «Πείρος», και συγκεκριμένα τo χορευτικό του τμήμα, συμμετείχε σε φετινές εκδηλώσεις για την Εξοδο του Μεσολογγίου. Μεθαύριο, κατά το έθιμο της δεύτερης μέρας του Πάσχα, μετά τη Θεία Λειτουργία, στον Προφήτη Ελισσαίο, το παιδικό του τμήμα θα χορέψει παραδοσιακούς χορούς.
>Ο Σύλλογος Μιχοΐου «Γάριζας η Ρίζα της γης» έχει προγραμματίσει τη δεύτερη γενική του συνέλευση, που θα γίνει τη Δευτέρα του Πάσχα, 9 Απριλίου, στα γραφεία του, στις 11:30 π.μ. Στα θέματα προς συζήτηση είνα η παρουσίαση των πεπραγμένων, του οικονομικού απολογισμού και η δράση για το υπόλοιπο του 2018. Σε περίπτωση μη απαρτίας, η συνέλευση θα επαναληφθεί την Κυριακή, 15 Μαΐου, την ίδια ώρα. Ταμειακώς εντάξει θα είναι τα μέλη που έχουν καταβάλει τη συνδρομή των 10 ευρώ.
>Ο Σύλλογος Σουδενιωτών θα παρουσιάσει την έκδοση «Οι ρίζες των Σουδενιωτών», στις 11 Απριλίου (Κυριακή του Θωμά). Η ειδική εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Γυμνασίου Λουσικών.
>Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γομοστού θα πραγματοποιήσει την ετήσια εθελοντική αιμοδοσία για την Τράπεζα Αίματος που διατηρεί. Θα γίνει την Κυριακή, 15 Απριλίου, μετά τις 9:30 π.μ., στην καινούρια αίθουσά του. Στο μεταξύ, ετοιμάζει την ετήσια μουσικοχορευτική του εκδήλωση για πέμπτη συνεχή χρονιά το Σάββατο, 28 Ιουλίου.
>Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μύρτου προγραμμάτισε εκδήλωση την 1η Μαΐου, στον προαύλειο χώρο των Αγίων Θεοδώρων, στις 10 το πρωί. Υπόσχεται πολλή διασκέδαση.