Το ΓΕΛ Λουσικών και το ΕΠΑΛ Κάτω Αχαΐας στα επτά σχολεία που βρέθηκαν στο Μόναχο… για το «εν χορώ»!

Στην κοσμοπολίτικη και σύγχρονη πόλη του Μονάχου βρέθηκαν οι μαθητές επτά σχολείων της Αχαΐας την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 με συντονίστρια της εκπαιδευτικής επίσκεψης την Σταυρούλα Σκαρπέλου, εκπαιδευτικό του Γυμνασίου Καστριτσίου. Το Γυμνάσιο του Καστριτσίου, το 2ο και 12ο Γυμνάσιο Πατρών καθώς και το 10ο ΓΕΛ Πατρών, το ΓΕΛ Λουσικών, το 7ο ΕΠΑΛ Πατρών και το ΕΠΑΛ Κ. Αχαΐας μετά από πρόσκληση που δέχθηκαν από τα σχολεία της ομογένειας, το 2ο Γυμνάσιο και το ΓΕΛ Μονάχου ταξίδεψαν έως την πρωτεύουσα της Βαυαρίας προκειμένου να πλαισιώσουν με τις χορευτικές τους ομάδες τους εορτασμούς των δύο σχολείων για την επέτειο της Εθνεγερσίας του 1821.

Οι μαθητές έχοντας στις αποσκευές τους όχι μόνο παραδοσιακές φορεσιές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλά και τον ενθουσιασμό του συνεορτασμού με συνομηλίκους τους ομογενείς, κατόρθωσαν να γίνουν φορείς της πολύτιμης πολιτιστικής κληρονομιάς στο εξωτερικό. Απέδειξαν ότι η ελληνική παράδοση με το βαθύ της πλούτο θερμαίνει πάντα την ψυχή των Ελλήνων και βοηθά να παραμείνουν άρρηκτοι οι δεσμοί των ομογενών συμπατριωτών με τον τόπο καταγωγής τους. Μετά από ένα ταξίδι συνολικά επτά ημερών, οι μαθητές των σχολείων επέστρεψαν στην Πάτρα γεμάτοι από εικόνες, μουσικές, συναισθήματα και έχοντας βιώσει μια αληθινή εμπειρία ζωής.

Θερμές ευχαριστίες οφείλονται στον εκπαιδευτικό Αλέξανδρο Δημαρά εκπαιδευτικό του ΓΕΛ Μονάχου, συντονιστή των εορταστικών εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου και του ΓΕΛ Μονάχου για την άοκνη προσπάθειά του, την πολύτιμη συμβολή του και την άψογη συνεργασία, τους Διευθυντές, το εκπαιδευτικό προσωπικό, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των παραπάνω σχολείων και τον Συντονιστή Εκπαίδευσης του Μονάχου Παπατσίμπα Γεώργιο, τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος Γιαννόπουλο Κων/νο, το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κο Αφράτη Γεώργιο, την Μάρκου Ευαγγελία – υπεύθυνη εκπαιδευτικών επισκέψεων στην Περιφέρεια και την κα Μανωλά Ειρήνη – υπεύθυνη εκπαιδευτικών επισκέψεων στη ΔΔΕ Αχαΐας.

Παρουσιάστηκαν Παραδοσιακοί χοροί από τις παρακάτω περιοχές: Πελοπόννησο από το 2ο Γυμνάσιο Πατρών, Μ. Ασία από το 12ο Γυμνάσιο Πατρών, Μ. Ασία, Θεσσαλία. Κρήτη από το Γυμνάσιο Καστριτσίου, Θράκη – Ανατολική Ρωμυλία από το 10ο ΓΕΛ Πατρών και ΕΠΑ.Λ. Κ. Αχαΐας, Μακεδονία από το ΓΕΛ Λουσικών, Δωδεκάνησα από το 7ο ΕΠΑ.Λ. Πατρών.

Η εκπαιδευτική επίσκεψή στα σχολεία του Μονάχου πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή και τη συμβολή των εκπαιδευτικών των σχολείων:

Γυμνάσιο Καστριστίου

Σκαρπέλου Σταυρούλα Διδασκαλία χορών επιμέλεια παρουσίασης, Σαρμονικά Μαριάνθη Δ/ντρια ( επικεφαλής της αποστολής του σχολείου), Χαντζής Ιωάννης Υποδιευθυντής, Δασκαλοπούλου Χριστίνα, Σούρα Ρία.

2ο Γυμνάσιο Πατρών

Γεράνιος Αντώνιος Δ/ντής Διδασκαλία χορών επιμέλεια παρουσίασης, Παπακωνσταντίνου Ταξιάρχης,, Αραβαντινού Αγγελική, Κουνάβη Αικατερίνη.

12ο Γυμνάσιο Πατρών

Μητρέλη Γεωργία Διδασκαλία χορών επιμέλεια παρουσίασης, Γιαννάκη Ιωάννα Υποδιευθύντρια.

10ο ΓΕΛ Πατρών

Αγγελόπουλος Γεώργιος Διδασκαλία χορών επιμέλεια παρουσίασης, Τζουρούνης Φώτιος.

ΓΕΛ Λουσικών

Αλεξάνδρου Όλγα Διδασκαλία χορών επιμέλεια παρουσίασης, Μανιάτη Χριστίνα.

7ο ΕΠΑ.Λ Πατρών

Βουκελάτου Βασιλική Διδασκαλία χορών επιμέλεια παρουσίασης, Μπουλαλά Φωτεινή Υποδιευθύντρια, Γάκη Ελένη, Μπότσαρη Αλεξάνδρα.

ΕΠΑ.Λ. Κ. Αχαΐας

Γκοτσοπούλου Γεωργία Διδασκαλία χορών επιμέλεια παρουσίασης, Καράμπελας Παναγιώτης Δ/ντής, Αντωνοπούλου Μαρία,.

 

Τα συγκεκριμένα σχολεία της Αχαΐας έχουν προγραμματίσει να παρουσιάσουν την μουσικοχορευτική τους παράσταση “ Έν Χορώ …..” την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 και ώρα 7.30 μ.μ. στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.