Στον ΧΥΤΑ Φλόκα μέρος των απορριμμάτων της Αιγιάλειας – Τι προβλέπει το ΦΕΚ – Έκτακτη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ

Βγήκε το ΦΕΚ και έχει ήδη αναρτηθεί στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, το οποίο αφορά τη μεταφορά των απορριμμάτων της Αιγιάλειας σε πέντε ΧΥΤΑ. Τα απορρίμματα θα επιμερίζονται στους ΧΥΤΑ για ένα χρόνο, μέχρι να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει στην Αιγείρα.
Πρόκειται για επιμερισμό των απορριμμάτων, βάσει του σχετικού νόμου, όπως τονίζει μιλώντας στο dytikanea.gr, ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου,  Νίκος Παπαθεοδώρου.
Πρόκειται λοιπόν για τους ΧΥΤΑ Φλόκα δυτικής Αχαΐας, Μεσολογγίου, Ναυπάκτου, Αγρινίου και Βόνιτσας.
«Αυτό θα ισχύσει για ένα χρόνο, αν και ο νόμος προβλέπει δύο χρόνια, παρόλα αυτά, εκτιμούμε ότι μέσα σε ένα χρόνο θα έχει βρεθεί λύση στην Αιγιέλεια. Η απόφαση αφορά την αποσυμφόρηση της περιοχής λόγω Πάσχα. Δεν μπορούμε να αφήσουμε έτσι το ζήτημα γιατί τίθεται θέμα δημόσιας υγείας, ιδιαίτερα σοβαρό», τονίζει ο κ. Παπαθεοδώρου.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαθεοδώρου, ο επιμερισμός έγινε ανάλογα με τη φέρουσα ικανότητα και δυνατότητα των ΧΥΤΑ. Από σήμερα, βάσει της απόφασης μπορεί να μεταφέρονται τα απορρίμματα της Αιγιάλειας στους πέντε ΧΥΤΑ, συνεπώς και στο Φλόκα δυτικής Αχαΐας. 
Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι σε λίγο θα συνεδριάσει εκτάκτως ο ΦΟΔΣΑ δυτικής Αχαΐας.
Β. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ