• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Πέμπτη, 23 Ιουλίου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Γρ. Αλεξόπουλος. Εντατικοποίηση ελέγχων στην Πασχαλινή αγορά για την προστασία καταναλωτών και επαγγελματιών

dytikanea by dytikanea
30 Μαρτίου 2018
in ΝΕΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ
0
Γρ. Αλεξόπουλος. Εντατικοποίηση ελέγχων στην Πασχαλινή αγορά για την προστασία καταναλωτών και επαγγελματιών
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σύσκεψη με τους αρμόδιους φορείς πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας κ. Γρηγόρη Αλεξόπουλου με θέμα την εντατικοποίηση των ελέγχων στην Πασχαλινή αγορά. Πρωταρχικός στόχος της Περιφέρειας είναι η διασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας των προσφερόμενων τροφίμων και ποτών. Η προστασία της υγείας του  καταναλωτή αλλά και η αποφυγή φαινομένων αισχροκέρδειας και ελληνοποίησης ξένων κρεάτων μπαίνουν στο μικροσκόπιο των ελκτικών μηχανισμών.

Στα καταστήματα ειδών διατροφής, σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, λαϊκές αγορές, καταστήματα τυροκομικών προϊόντων, κατεψυγμένων τροφίμων κ.α. οι έλεγχοι θα ενταθούν κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Ο ελεγκτικός μηχανισμός όπως και κάθε χρονιά ευελπιστεί στο πνεύμα καλής συνεργασίας με τους επαγγελματίες για την πιστή εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας. Οι έλεγχοι θέτουν σαν προτεραιότητα τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και  την αποφυγή παραπλάνησης του Καταναλωτή. Σε περιπτώσεις βέβαια που θα διαπιστωθούν παραβάσεις θα επιβληθούν οι νόμιμες κυρώσεις.

Οι έλεγχοι θα αφορούν όλους τους επιχειρηματίες/προμηθευτές και διακινητές κρεάτων. Οι προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται είναι:       α) όλα τα σφάγια να φέρουν σφραγίδες που υποδηλώνουν αφενός την προέλευσή τους και αφετέρου ότι είναι κατάλληλα προς κατανάλωση. Σφάγια τα οποία για οποιοδήποτε λόγο δεν φέρουν την κατάλληλη σφραγίδα θα καταστρέφονται αμέσως. β)  Η μεταφορά των κρεάτων επιτρέπεται μόνο με οχήματα-ψυγεία εφοδιασμένα με την απαραίτητη άδεια καταλληλότητας από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας. γ) Τα σφάγια θα πρέπει να συνοδεύονται απ΄ τα απαραίτητα εμπορικά έγγραφα (τιμολόγια – δελτία αποστολής) στα οποία θα αναγράφεται η χώρα προέλευσής τους  με ευθύνη του αγοραστή και του πωλητή.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Γενικοί Διευθυντές ΠΔΕ και οι Προϊστάμενοι Διευθύνσεων Π.Ε. Αχαΐας των αρμόδιων ελεγκτικών υπηρεσιών και συγκεκριμένα: κ. Βέρρας Σταύρος Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, , κ. Πλώτα Γεωργία, Γενική Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας,  κ. Τσολοδήμος Νικόλαος, Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης, κ. Παπασημακόπουλος Χρήστος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Αχαΐας, κ. Αγγελόπουλος Αργύρης, Προϊστάμενος τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου Π.Ε. Αχαΐας, κ. Κοσμάς Νικόλαος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Αχαΐας και ο κ. Μήλιος Κωνσταντίνος, Προϊστάμενος τμήματος Υγείας των ζώων και κτηνιατρικής Αντίληψης και Φαρμάκων Π.Ε. Αχαΐας. Στη σύσκεψη συμμετείχε στο πλαίσιο καλής συνεργασίας και κοινών στόχων και ο Δ/ντης Περιφερειακής Δ/νσης Δυτικής Ελλάδος  του ΕΦΕΤ  κ.  Σωτηρίου Πέτρος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος δήλωσε ότι « κατά την Πασχαλινή περίοδο η κατανάλωση αυξάνεται συνεπώς αυξάνονται και οι κίνδυνοι παρατυπιών στην αγορά. Για την αποφυγή φαινομένων μη τήρησης των νομοθετικών ρυθμίσεων, οι έλεγχοι πρέπει να εντατικοποιούνται. Αποκλειστικός σκοπός μας είναι η προστασία του καταναλωτή και η διαφύλαξη της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και των κατ/ρχων από μεμονωμένα φαινόμενα παραβατικότητας. Να σημειώσω για άλλη μια φορά το γεγονός ότι, σε γενικές γραμμές, η αγορά της Αχαΐας δεν παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα. Τα  προϊόντα που διατίθενται προς κατανάλωση είναι ποιοτικά και ασφαλή. Έτσι, σε  καμιά περίπτωση μεμονωμένα περιστατικά παρατυπιών δεν θα πρέπει να  την χαρακτηρίζουν αρνητικά».

Σε περίπτωση που οι καταναλωτές διαπιστώσουν τη διάθεση υποβαθμισμένων, ακατάλληλων, αλλοιωμένων ή με παραπλανητικές ενδείξεις τροφίμων, να απευθύνονται στα παρακάτω τηλέφωνα των Αρμόδιων  Ελεγκτικών Υπηρεσιών της  Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας :

• 2613 620-720 & – 6936913932κ. Συμεωνίδου Σοφία, Προϊστάμενη Δ/νσης  Δημ. Υγείας & Κοιν/κής Μέριμνας Π.Ε. Αχαΐας.

• 2613 620 110 & 6944287947 κ. Παπασημακόπουλο  Χρήστο – Προϊστάμενο Δ/νσης Ανάπτυξης Π. Ε.  Αχαΐας

 

Tags: Γρ. Αλεξόπουλος. Εντατικοποίηση ελέγχων στην Πασχαλινή αγορά για την προστασία καταναλωτών και επαγγελματιών
Previous Post

Καθορίστηκε το θεσμικό πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών – Καλά τα νέα και για τη Στροφυλιά

Next Post

Πορεία αύριο στην Πάτρα από το gay pride

Next Post
Πορεία αύριο στην Πάτρα από το gay pride

Πορεία αύριο στην Πάτρα από το gay pride

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Δυτική Αχαΐα: Σήμερα το τελευταίο “αντίο” στην Παναγιώτα Αγγ. Χαλιώτη (συζύγου Αγγέλου Μαγκαφά)
  • Μία “άλλη” Αχαγιά: Το έργο που διασώθηκε, επανεκκινήθηκε και ολοκληρώνεται αλλάζει την ταυτότητα της πόλης! ΦΩΤΟ
  • Δυτική Αχαΐα – ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς – Ενημερωθείτε για τυχόν κατάσταση έκτακτης ανάγκης
  • ΚΑΥΣΩΝΑΣ: Ανοιχτές οι κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου Δυτικής Αχαΐας και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες
  • Σε κατάσταση συναγερμού σήμερα η χώρα: Εξαιρετικά υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς – Στο “πορτοκαλί” η Δυτική Ελλάδα
  • Πέθανε η σπουδαία Μαίρη Λίντα σε ηλικία 90 ετών
  • Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή η Βασιλική Ασημακοπούλου, μητέρα της δημοσιογράφου Ελένης
  • 3η Λευκή Νύχτα Λεχαινών: Μεγάλη συναυλία με Βαρδή και Δείξιμο! Αγορές και διασκέδαση γεμάτα “φως”
  • Πωλείται διαμέρισμα στην Πάτρα
  • Νεκρός στο γραφείο του ο γνωστός ποινικολόγος Σταύρος Γεωργίου – Ενδείξεις για έγκλημα
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In