Και τα Σαγέικα στο Φεστιβάλ Ρομά του Απριλίου

Σειρά εκδηλώσεων ετοιμάζουν για τον Απρίλιο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ρομά, σύλλογοί τους, που χθες ζήτησαν την συνδρομή του περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, σε συνάντηση που είχαν εκπρόσωποί τους με τον ίδιο, τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο και Ανάπτυξης Κώστα Καρπέτα, οι οποίοι τόνισαν ότι με αυτές προάγονται η πολυμορφία και η ενσωμάτωση. Στη διοργάνωση του «Φεστιβάλ Ρομά» θα μετέχει και ο σύλλογος Σαγεΐκων, μαζί με γειτονικούς από Πάτρα, Αμαλιάδα, Πύργο, Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Ναύπακτο, αλλά και τη συνεργασία της πανελλαδικής συνομοσπονδίας τους.
«Η ΠΔΕ στέκεται κοντά σ’ όλες τις κοινωνικές ομάδες, με κέντρα κοινότητας όπου μπορούν οι Ρομά να βοηθηθούν σε ζητήματά τους, ενώ αναμένει ολοκληρωμένο σχέδιο εθνικής στρατηγικής για την κοινωνική τους ένταξη και στο υπουργείο έχουν σταλθεί συγκεκριμένες προτάσεις για πόρους υλοποίησή τους» σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας.
Στην συνάντηση παρέστησαν οι: Βασίλειος Πάντζος (πρόεδρος ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΕ), Αντώνης Μπατζαλής (ειδικός γραμματέας), Κωνσταντίνος Δημητρίου (μέλος Πολιτείας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Δυτικής Ελλάδας- αντιπρόεδρος Συλλόγου ΝΕΒΕ Ρομά Αμαλιάδος) και Ιωάννης Θεοδωρόπουλος (πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Ρομά Αχαϊας).