Κάτω Αχαΐα: Όταν το δημαρχείο έγινε … γυναικεία υπόθεση! Ποιες κυρίες φιλοξένησε η Πατρούλα Κοκκίνη; Τα λουλούδια του δημάρχου -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με πρωτοβουλία της προέδρου της ΚΕΔΔΥ πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκλεγμένων γυναικών της τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και προέδρων φορέων και συλλόγων.

Η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία καθώς η συμμετοχή των προσκεκλημένων ήταν καθολική και οι θέσεις, απόψεις που εκφράστηκαν είχαν ιδιαίτερη σημασία, όχι μόνο για τις ίδιες τις γυναίκες αλλά για την κοινωνία συνολικά καθώς υπενθυμίζει το σπουδαίο ρόλο των γυναικών στην εξέλιξη και τη ν πρόοδο της.

Η πρόεδρος της ΚΕΔΔΥ αφού καλωσόρισε όλε στις παριστάμενες ,αναφέρθηκε στην ανάγκη, αυτή η ημέρα να είναι ημέρα μνήμης και έκανε αναφορά στον πολλαπλό και σπουδαίο ρόλο που καθημερινά καλούνται να παίξουν οι γυναίκες  στην υποεκπροσώπιση στα Κέντρα Λήψης Αποφάσεων αλλά και στην καινούργια νομοθεσία ,η οποία πλήττει τις εγκύους (όσο αφορά τις ομαδικές απολύσεις) όταν το δημογραφικό πρόβλημα είναι τεράστιο στην Ελλάδα, επίσης, τις συντάξεις χηρείας που πλήττει πάλι τις γυναίκες. Στη συνέχεια, έδωσε το λόγο σε όλες τις προσκεκλημένες οι οποίες κατέθεσαν τις απόψεις τους και είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αφού ολοκληρώθηκε η συζήτηση συντάχθηκε ψήφισμα στο οποίο αναφέρθηκαν συνοπτικά οι θέσεις τους και το παραθέτουμε θεωρώντας  πως  με αυτό τον τρόπο συμβάλλουμε στον καθημερινό αγώνα που δίνει η γυναίκα για ισότητα, ευημερία και κοινωνική πρόοδο.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος Νικολάου επικρότησε το μεγάλο αγώνα και τη δράση της κ. Κοκκίνη αλλά και τις κοινές τους προσπάθειες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, λέγοντας χαρακτηριστικά : «Μας αγκαλιάζει και μας τιμά στον ευαίσθητο Κοινωνικό Τομέα που αφορά σε ευπαθείς ομάδες, που δυστυχώς αυξάνονται ραγδαία» ,ενώ αναφέρθηκε και στο σημαντικό ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία και αφού ανέπτυξε τις απόψεις του, οι οποίες παρουσιάζουν  ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον πολλαπλό ρόλο της γυναίκας, τονίζοντας  την αμέριστη στήριξή του οποτεδήποτε του ζητηθεί. Άλλωστε το έχει πράξει καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του και το απέδειξε παραχωρώντας τον προσωπικό του χώρο στις γυναίκες. Ολοκληρώνοντας το χαιρετισμό του ,τους χάρισε από ένα κόκκινο τριαντάφυλλο.

Παραθέτουμε το ψήφισμα :

Περισσότερες γυναίκες στα Κέντρα Λήψης Αποφάσεων διότι τα στατιστικά στοιχεία που μας περιγράφουν τη συμμετοχή των γυναικών από το Ευρωκοινοβούλιο μέχρι το τελευταίο Τοπικό συμβούλιο ,Εργασιακό χώρο, Πανεπιστήμια, Επιχειρήσεις ,Τραπεζικό χώρο οι γυναίκες υπολείπονται κατά πολύ των ανδρών.

Οι διακρίσεις λόγω φύλου στην επαγγελματική εξέλιξη των γυναικών .

Η απάλειψη της σεξουαλικής βίας στον εργασιακό χώρο. Η μητρότητα σε παιδική ηλικία,η εκμετάλλευση και εκπόρνευση των γυναικών, η χρήση βίας , η έλλειψη ενημέρωσης και πρόληψης όλων των ειδών καρκίνου που προσβάλλουν τις γυναίκες και η κατάθλιψη ως απόρροια της ενδοοικογενειακής βίας και της πίεσης στην πραγμάτωση των πολλαπλών ρόλων των γυναικών.

Καταπολέμηση αναλφαβητισμού των γυναικών ,στήριξη στο σημαντικό ρόλο της  μητέρας και δη της μονογονεικής οικογένειας.

Καθημερινή διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας και αλληλεγγύη και αλληλοϋποστήριξη μεταξύ των γυναικών σε όλα τα επίπεδα.

Η εξάλειψη του φόβου κοινοποίησης των προβλημάτων των γυναικών στις αρμόδιες δομές διεκδικώντας έτσι στήριξη και λύση των πολυεπίπεδων προβλημάτων τους.

Θα πρέπει να δοθεί αγώνας από όλες τις γυναίκες στις επόμενες εκλογές , η συμμετοχή και εκλογή των γυναικών σε όλα τα συλλογικά όργανα να ισοψηφούν με τους άνδρες. Μόνο τότε θα θεωρήσουμε ότι ο αγώνας μας για ισότητα θα έχει πλέον επιτευχθεί.

Οι παριστάμενες που απέδωσαν τιμή στην ημέρα και συνυπέγραψαν το κάτωθι  ψήφισμα με τις θέσεις τους ήταν οι :

Τογιοπούλου Αναστασία- Περιφερειακή σύμβουλος,δικηγόρος

Νομικού Κατερίνα- Μέλος δημοτικού συμβουλίου Αιγιάλειας

Κελάμη Θεώνη-πρόεδρος Τοπ.Κοιν Κ.Αλισσού

Μπεζεριάνου Ελένη-πόεδρος Τοπ.Κοιν. Α.Αλισσού

Δελλή Μαρία –Δ/ντρια Κέντρου Υγείας Κ. Αχαΐας

Γιαννιά Ευσταθία-Πολιτευτής ΝΔ-Αντιστρατηγός

Κονιδάρη Έλενα- Πολιτευτής Ν.Δ

Νικολάου Σταυρούλα-Απερχόμενη Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Πάτρας

Μαζαράκη Ελένη –Δ/ντια 3ου Δημοτικού Σχολείου Κ. Αχαΐας

Πλιάκα Μαρίζα- Δ/ντρια 2ου Δημοτικού Σχολείου Κ. Αχαΐας

Δαβανέλου Κατερίνα -Δ/ντρια παιδικού σταθμού Κ. Αχαΐας

Κότσαλη Μέμα –Δ/ντρια ΚΕΠ

Κότσιφα Αρετή-Δ/ντρια Καθαριότητας Δήμου Δυτ. Αχαΐας

Ζοζίτα Βεντιρόζου-εκπρόσωπος «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Νικολοπούλου Λεμονιά –πρόεδρος συλλόγου «Ίκελος»

Καραμπελιά Ροδία-Πρόεδρος εκπ.συλλόγου Κ. Αχαΐας «Πάλεια»

Φραγκάκη Ευσταθία-πρόεδρος εκπ.συλ. Άνω Αχαΐας

Σωτηροπούλου Ανδριάννα-Γραμματέας Εκπ.συλλόγου Απανταχού Σαντομεριτών

Πολύζου Αλεξάνδρα-Πρόεδρος εκπολ.συλλόγου Πέττα

Λαλιώτη Γεωργία-πρόεδρος συλ. Γονέων και κηδεμόνων 3ου Δημοτ.σχολείου Κ. Αχαΐας

Παναγιωτοπούλου Δήμητρα- εκπρόσωπος Ομοσπονδίας γονέων και κηδεμόνων

Εκπρόσωποι Β.Σ.Σ Δήμου Δυτικής Αχαΐας,Μιχαήλ Ζαχαρούλα,Στρατική Χριστούλα και Σταματοπούλου Νικολίτσα