Κορυφώνεται αύριο το Αχαγιώτικο Καρναβάλι – Η μεγάλη παρέλαση – Ο «δήμαρχος» του Ένο Σκοντράνι! ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Αύριο κορυφώνεται το Αχαγιώτικο Καρναβάλι 2018 με τη μεγάλη παρέλαση η οποία θα ξεκινήσει στις 2μμ. Οι καρναβαλιστές θα ξεκινήσουν από την πλατεία Παπαγιαννοπούλου θα ακολουθήσουν την Αράτου και κατόπιν θα στρίψουν Πατρών – Πύργου (δεξιά) με κατεύθυνση την πλατεία Δημοκρατίας.

Ένα τετράγωνο περισσότερο, δίνεται φέτος «αέρα» στην παρέλαση. Στη διασταύρωση θα αναμένουν τα άρματα των γκρουπ, τα οποία θα τα ακολουθήσουν από την Πατρών – Πύργου. Επίσης θα προπορευθεί το σατιρικό άρμα του δήμου, έμπνευση της επιτροπής, ενώ στο τέλος θα γίνει ο καθιερωμένος σοκολατοπόλεμος! Τα μέλη της καρναβαλικής επιτροπής θα φέρουν τις κορδέλες του, που είδαμε και στο καρναβάλι των μικρών. Θα βρίσκονται σε σημεία – κλειδιά για να βοηθούν στην ομαλή διεξαγωγή της μεγάλης εκδήλωσης. Και φέτος το επιτυχημένο δίδυμο Λαλιώτη – Χρυσανθοπούλου, θα παρουσιάσουν τη μεγάλη παρέλαση από το κέντρο της πόλης στην πλατεία Δημοκρατίας.

Ποιοι θα λάβουν μέρος στην παρέλαση:

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αχαΐας

ΚΔΑΠ Δύμης

1ο, 2ο, 3ο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αχαΐας

Σώστε τα αδέσποτα… Σκυλιάσαμε

Σύλλογος «Πείρος»

Σύλλογος «Πάλεια»

Σύλλογος «Μελισσάνθη»

Σύλλογος Σαγείκων

Δημοτικά σχολεία και σύλλογοι από:

Ριόλο, Καγκάδι, Πέττα, Σανταμέρι, Πόρτες, Λάππα, Λιμνοχώρι, Λακκόπετρα,

Survivor – Γιάννης Δρόσος

Pacman

και το θρυλικό ΑΓΚΑΖΕ

*Σύμφωνα με την Καρναβαλική Επιτροπή αυτές είναι μέχρι σήμερα οι συμμετοχές, ενδέχεται να προστεθούν και άλλες.

Τέλος, το βράδυ της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί ο μεγάλος αποκριάτικος χορός της Καρναβαλικής επιτροπής στο κέντρο «Τα Πεύκα».

Ο δήμαρχος «πρωταγωνιστής» στο σατιρικό άρμα 

Για πρώτη φορά φέτος, η καρναβαλική επιτροπή θα παρουσιάσει σατιρικό άρμα με «πρωταγωνιστή» τον δήμαρχο δυτικής Αχαΐας Χρήστο Νικολάου! Το άρμα κατασκεύασε ο Ένο Σκοντράνι – Eno Shkodrani, επί πολλά χρόνια μέλος του καρναβαλικού εργαστηρίου στην Πάτρα. Μια ακόμη καινοτομία φέτος, θα είναι ένα δρώμενο επίσης σατιρικό το οποίο θα παρουσιαστεί στη μέση της παρέλασης!

πηγή: εφημερίδα ΓΝΩΜΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αχαγιώτικο Καρναβάλι 2018: ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ της μεγάλης παρέλασης από το dytikanea.gr – Συντονιστείτε!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΕΔΩ:

ΑΧΑΓΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2018