Το νέο λογότυπο του συλλόγου Σαγείκων – Τί μας λένε οι εμπνευστές του συμβόλου – ΦΩΤΟ

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σαγεΐκων συμπληρώνοντας φέτος 7 χρόνια κοινωνικής προσφοράς και πολιτιστικής δημιουργίας, συμβολοποίησε τη φιλοσοφία και το όραμά του μέσα από ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό λογότυπο.
Το λογότυπο αναπαριστά είδωλα που εκφράζουν το λαϊκό πολιτισμό και τη θέση του στη σύγχρονη εποχή. Συγκεκριμένα, αποτελείται από δυο αντικριστές φιγούρες με παραδοσιακή φορεσιά και από μία καμπύλη που ξεκινά από τη βάση και διαμορφώνει ένα οριζόντιο ημικύκλιο. Στις δύο άκρες του κυριαρχούν ένα στάχυ και μια τσουγκράνα.
Η Βασιλική Δήμου και ο Γιώργος Μαγιάκης, οι οποίοι επιμελήθηκαν από κοινού το περιεχόμενο, εξηγούν: «Το συγκεκριμένο σύμβολο αποτελεί ένα έργο τέχνης πάνω στη σύγχρονη λαϊκότητα. Ο άντρας και η γυναίκα βρίσκονται αντικριστά, ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας. Τα προσωπικά χαρακτηριστικά τους (μάτια, χρώμα κ.λπ) δεν είναι σαφή γιατί το «πρόσωπο» του ελληνικού πολιτισμού έχει πανανθρώπινα χαρακτηριστικά. Η καμπύλη συμβολίζει τις ρίζες που ξεκινούν από τη γη, αλλά ανεβαίνοντας προς τα πάνω, τα κλαδιά παίρνουν το σχήμα των ανθρώπινων χεριών. Το στάχυ και η τσουγκράνα στα δύο χέρια, συμβολίζουν τη Γη και την ανθρώπινη εργασία. Στοιχεία απαραίτητα για την κοινωνική προοδευτική εξέλιξη σε μια  κοινωνία που βυθίζεται στην ανεργία και στην εκμετάλλευση.» 
Η πρόεδρος του Συλλόγου, Βασιλική Τριανταφυλλοπούλου, σημειώνει: «Καταφέραμε να εκφράσουμε απόλυτα το ύφος, τη φιλοσοφία, το όραμα, τις αξίες και τους στόχους μιας ομάδας που υπερήφανα εκπροσωπεί την περιοχή των Σαγαιίκων και σέβεται το κοινό που απευθύνεται.»
Β.Α.