ΑΚΙΔΑ: «Αυτές είναι οι θέσεις μας για τα μεγάλα έργα της δυτικής Αχαΐας»

 
 

Θέση για τα μεγάλα έργα που αφορούν τη δυτική Αχαΐα λαμβάνει η παράταξη ΑΚΙΔΑ του Π. Κουνάβη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι πάγιες θέσεις έχουν ως εξής:

«Κληθήκαμε πρόσφατα (19/01/2018) από τη δημοτική αρχή σε σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, προκειμένου να ενημερωθούμε και να τοποθετηθούμε, για μια σειρά από έργα που αφορούν την Δυτική Αχαΐα και θα πρέπει να γίνουν. Ξεκαθαρίσαμε ότι σαφή θέση και αναλυτικά θα πάρουμε στα θεσμοθετημένα όργανα του δήμου, δημόσια και για κάθε επί μέρους έργο. Η στάση μας προκύπτει από τις εξής αρχές:

1.Τα οδικά και μεταφορικά δίκτυα θα πρέπει να κατασκευάζονται με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη και να λειτουργούν προς όφελος της κοινωνίας. Στα 2018, ακόμα η Δυτική Αχαΐα δεν κατάφερε να έχει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο όπου θα εξασφαλίζει ασφαλή μετακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων, άμεση προώθηση εμπορευμάτων από την ΒΙΠΕ προς τα κέντρα διανομής, ασφαλή και γρήγορη μετακίνηση από και προς το αεροδρόμιο Αράξου και θα συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

2. Η κατασκευή της Ολυμπίας οδού στην υπάρχουσα χάραξη θα επιβαρύνει όλους τους οικισμούς από Πάτρα έως Κάτω Αχαΐα με κυκλοφοριακό φόρτο, αλλά και η κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας πάνω στη σημερινή της χάραξη θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους οικισμούς από τους οποίους θα διέρχεται. Ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο, θα έπρεπε να περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της Ολυμπίας οδού με νότια χάραξη του αυτοκινητόδρομου για το τμήμα Μιντιλόγλι -Κάτω Αχαΐας και δίπλα σε αυτόν, να υπάρχει γραμμή σιδηροδρόμου υψηλής ταχύτητας.

3.Η ομαλή σύνδεση της πόλης της Κάτω Αχαΐας, με το παραλιακό μέτωπό της και η κατασκευή καθέτων δημοτικών οδών προς αυτό, με ταυτόχρονη διέλευση του προαστιακού στην υπάρχουσα σιδηροδρομική γραμμή είναι όχι απλά αναγκαιότητα αλλά προϋπόθεση και για βιώσιμη υλοποίηση του ΣΧΟΑΠ της Δύμης και δεν νοείται κατασκευή επαρχιακής οδού (βόρεια παράκαμψη της Κάτω Αχαΐας ) μέσα στον μελλοντικό οικιστικό ιστό της πόλης.

Τέλος θέλουμε να υπενθυμίσουμε στους δημότες πως κατά καιρούς όπως και πρόσφατα, υπάρχουν αιτήματα της δημοτικής αρχής προς την κυβέρνηση για τα έργα που έχει ανάγκη η περιοχή. Το αίτημα για νότια χάραξη της Ολυμπίας οδού για κάτι που ομόφωνα έχει ψηφίσει το δημοτικό συμβούλιο δεν υπάρχει ποτέ και υποβαθμίζεται συνεχώς. Δεν πέσαμε ποτέ από τα σύννεφα γι αυτό, αφού η δημοτική αρχή κάνει εκείνο που γνωρίζει πολύ καλά: «να χορεύει στον ρυθμό που της υπαγορεύουν οι κυβερνώντες κάθε φορά».

Η τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού, οφείλει να διεκδικεί έργα που έχει ανάγκη ο τόπος μαζί με τους δημότες και όχι να «βολεύεται» με υποσχέσεις που γίνονται στο όνομα του δήθεν χαμηλού κόστους, για τους κατασκευαστές»