Αχαγιά 82: Θα… ξυπνήσουν οι πιο όμορφες αναμνήσεις την Κυριακή

Για πρώτη φορά μετά από περίπου ενάμιση χρόνο από την άνοδό της, η Αχαγιά ’82 επιστρέφει στο κλειστό του Αγίου Διονυσίου, αυτή τη φορά στο τοπικό ντέρμπι της Γ’ Εθνικής.

30 Μαΐου 2016, ο τελευταίος τελικός στην Α1 ΕΣΚΑ-Η ανάμεσα σε ΕΑΠ και Αχαγιά 82. Απομένουν ελάχιστα δευτερόλεπτα, η μπάλα φτάνει στον Θανάση Νικολόπουλο και ο έμπειρος σέντερ, με ένα εύστοχο τρίποντο δίνει τη νίκη στην Αχαγιά ’82 και την άνοδο της στη Γ’ Εθνική.

Έκτοτε πέρασε μία χρονιά, με την Αχαγιά 82 να πραγματοποιεί αξιοπρεπέστατη πορεία στην Γ’ Εθνική, κατακτώντας σχετικά νωρίς  την παραμονή της στην κατηγορία, ενώ οι «μελανόλευκοι» πήραν έναν χρόνο μετά, αυτό που τους είχε στερήσει η Αχαγιά, την άνοδό τους στη Γ’ Εθνική.

Έτσι, την Κυριακή στις 5 μ.μ. στο κλειστό του Αγίου Διονυσίου, οι δύο ομάδες θα τεθούν πάλι αντιμέτωπες για πρώτη φορά μετά την 30η Μαΐου.

Αυτή όμως, δεν θα είναι η μοναδική ιδιαιτερότητα του αγώνα. Σημείο αναφοράς θα είναι και οι πάγκοι των δύο ομάδων, αφού προπονητής στην Αχαγιά 82 είναι ο Θανάσης Λιόνας, πρώην τεχνικός της ΕΑΠ, ενώ αντίστροφα στον πάγκο των «μελανολεύκων» βρίσκεται το πρώην τεχνικό δίδυμο της Αχαγιάς, Σπύρος Δεράος και Κωνσταντίνος Μακρής.

Το σημαντικό για την Αχαγιά 82 είναι πώς θα έχει στο δυναμικό της και τον Νίκο Μοσχοβάκη, ο οποίος την τελευταία εβδομάδα αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού ενώ η ψυχολογία των «κόκκινων» είναι ανεβασμένη μετά και την τελευταία 4η σερί νίκη.