ΑΚΙΔΑ: «Γιατί καταψηφίσαμε το κείμενο στήριξης κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών»

Δεν υπέγραψε το κείμενο στήριξης για την προστασία της πρώτης κατοικίας, πρωτοβουλία της Περιφέρειας δυτικής Ελλάδας, η παράταξη της ΑΚΙΔΑ του Π. Κουνάβη. Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης εξηγεί τους λόγους: 

«Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 6/11 του Δήμου Δυτικής Αχαΐας συζητήθηκε η πρόταση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος σχετικά με τους πλειστηριασμούς και τη συνταγματική κατοχύρωση της «οικογενειακής στέγης», πρόταση που διαφωνούμε, καταψηφίσαμε και αρνηθήκαμε να υπογράψουμε το σχετικό κείμενο στήριξης.

1.Θεωρούμε πως μια τέτοια προσπάθεια αν γίνει, θα γίνει σε χρόνο πολύ μεταγενέστερο από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς οι οποίοι ξεκινούν άμεσα και οι τράπεζες θα εχουν ήδη βγάλει στο σφυρί, χιλιάδες σπίτια φτωχών και χτυπημένων από την κρίση και τα μνημόνια, νοικοκυριών.

2.Η συγκεκριμένη πρόταση δεν έχει καμιά αναφορά στις τράπεζες οι οποίες ετοιμάζονται να εκποιήσουν χιλιάδες σπίτια σε ξένα fans έναντι πολύ χαμηλού τιμήματος, αρνούμενες να μπουν στη διαδικασία διαγραφής χρέους. Επίσης, καμία αναφορά δεν υπάρχει για την κατάργηση του απάνθρωπου καθεστώτος των εισπρακτικών εταιριών, το οποίο έχει γίνει καθημερινός βραχνάς σε εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες.

3.Επειδή στα 2017 ζούμε σε χώρα όπου συνταγματικά είναι κατοχυρωμένο το δικαίωμα στην εργασία, την δωρεάν παιδεία και την δωρεάν υγεία, αλλά οι άνεργοι στη χώρα μας ξεπερνούν κατά πολύ το 1.000.000,οι εργαζόμενοι και τα φτωχά στρώματα υποχρεώνονται σε υπέρογκες δαπάνες για παιδεία και υγεία, θεωρούμε πως μοναδικός δρόμος για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας είναι ο δρόμος του αγώνα και της υπεράσπισης της. Στους δρόμους αυτού του αγώνα οφείλει να πρωτοστατήσει η αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού και εκεί κρινόμαστε όλοι!»