Πάτρα: Συγκλονισμένος ο Νομικός κόσμος από τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου – Αποφάσισαν αποχή οι Δικηγόροι

Νεότερη Ενημέρωση 9.05: Αποχή σήμερα από τα ποινικά δικαστήρια αποφάσισε εκτάκτως ο Δικηγορικός Σύλλογος της Πάτρας σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, ενώ στις 11 το πρωί στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου θα ληφθούν αποφάσεις σχετικά με το χρονικό διάστημα της αποχής των Νομικών από τα καθήκοντα τους τις επόμενες ημέρες.

Πρώτη Ενημέρωση 8.46: Με θέμα την επταήμερη αποχή από τα καθήκοντα τους, συνεδριάζει σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συμβουλίου της Πάτρας, ως ελάχιστη αντίδραση και ένδειξη πένθους στην αποτρόπαια δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, το απόγευμα της Πέμπτης στο γραφείο του στα Εξάρχεια.

Η είδηση του στυγερού εγκλήματος έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στο Νομικό κόσμος των Πατρών, καθώς ο εκλιπών διατηρούσε επαγγελματικές και προσωπικές σχέσεις με την Αχαΐκή Πρωτεύουσα. Συμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ήταν νομικός σύμβουλος πολλών πατρινών σε δικαστικές υποθέσεις, ενώ σε τακτά χρονικά διαστήματα επισκεπτόταν την πόλη, καθώς διατηρούσε φιλικούς και συγγενικούς δεσμούς στην περιοχή.

Yπενθυμίζεται πως ήδη ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, από την πρώτη στιγμή της δολοφονίας του 53χρονο Νομικού, γιου του πρώην Βουλευτή της Ν.Δ Νώντα Ζαφειρόπουλου, πατέρα δυο παιδιών με πλούσια συνδικαλιστική δράση, αποφάσισε την αποχή από τα καθήκοντά τους από σήμερα Παρασκευή 13 Οκτωβρίου ως την ερχόμενη Παρασκευή 20 Οκτωβρίου.

«Ως ελάχιστη ένδειξη πένθους για την αποτρόπαιη δολοφονία του αγαπημένου συναδέλφου μας Μιχάλη Ε. Ζαφειρόπουλου αλλά και ως ελάχιστη αντίδραση κατά της τυφλής δολοφονικής βίας στους ασκούντες το δικηγορικό λειτούργημα απέχουμε των καθηκόντων μας από αύριο Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή 20 Οκτωβρίου. Θεωρούμε αυτονόητη τη συμπαράσταση του δικαστικού σώματος και των δικαστικών υπαλλήλων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΔΣΑ.

tempo24.gr