Δυτική Αχαΐα: Αγώνας δρόμου για τον καθαρισμό στα καμένα πριν «κατεβάσουν» οι βροχές – Σε εξέλιξη η καταγραφή των ζημιών

Συνεχίζεται ο «αγώνας δρόμου» προκειμένου να καθαριστούν οι καμένες περιοχές και ταυτόχρονα να γίνει καταγραφή των ζημιών από τη μεγάλη φωτιά που έπληξε τη δυτική Αχαΐα στις 11 Σεπτεμβρίου.
Κλιμάκια της Περιφέρειας και του δήμου δυτικής Αχαΐας συγκεντρώνουν στοιχεία από περιοχές όπου έχουν καταγραφεί οι μεγαλύτερες καταστροφές. Ήδη έχει ολοκληρωθεί το ορεινό τμήμα (Σανταμέρι, Πολύλοφος κα) και συνεχίζουν στα υπόλοιπα (Άρλα, Ελαιοχώρι, Πετροχώρι κα). Η περιοχή ήδη έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ ο δήμος δυτικής Αχαΐας, κατόπιν σχετικού αιτήματος πήρε παράταση για τις αιτήσεις στον ΕΛΓΑ μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει καθαρισμοί ρεμάτων, χειμάρρων και δρόμων προκειμένου να προλάβουν τις βροχές. Ο κίνδυνος τώρα, όπως είχε επισημάνει ο δήμαρχος δυτ. Αχαΐας Χρήστος Νικολάου είναι οι πλημμύρες. Οι περιοχές που κάηκαν είναι πλέον «γυμνές» από τη φυσική προστασία και εκεί έχει εστιάσει η δημοτική αρχή, η οποία μεταξύ άλλων έχει ζητήσει να καλυφθεί πέραν των κονδυλίων για την αποκατάσταση των ζημιών και ενίσχυση για ένα γενικό σχέδιο ανασυγκρότησης της περιοχής.