Καρέ – καρέ η συνάντηση των παλαιμάχων δυτικής Αχαΐας και Ολυμπιακού! Η συγκίνηση, τα πειράγματα, η φανέλα τα highlights -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 
 

Θερμά χειροκροτήθηκε η πρωτοβουλία του ΟΤΑΔ και του δήμου δυτικής Αχαΐας, να αγωνιστούν οι Παλαίμαχοι του Ολυμπιακού με τους Παλαιμάχους της δυτικής Αχαΐας.

Στο κλειστό στάδιο της Αχαγιάς βρέθηκε αρκετός κόσμος, ώστε να απολαύσει την αθλητική συνάντηση και παράλληλα να ενισχύσει τον σκοπό της που ήταν η συγκέντρωση χρημάτων για τις εργασίες ανέγερσης του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη ο οποίος είχε καταστραφεί από τον σεισμό του 2008.

Ο αγώνας ξεκίνησε τις 7:30 με την ευλογία του π. Δημητρόπουλου, και με αρκετή συγκίνηση αφού στο παρκέ ήταν ο πρωτεργάτης του έπους του 1987 ο Αργύρης Καμπούρης. Οι συναθλητές του στον Ολυμπιακό, όλοι σπουδαίοι με μεγάλη καριέρα, ιπποτικά άφησαν «χώρο» ώστε ο κόσμος να θαυμάσει, να αγκαλιάσει και να φιλήσει τον «τίμιο γίγαντα» και όλοι φυσικά κατάλαβαν γιατί ονομάστηκε έτσι. Απλός, φιλικός, ευγενικός και με μεγάλη υπομονή δεν αρνήθηκε σε κανέναν για μια αναμνηστική φωτογραφία, ενώ στο ημίχρονο συμμετείχε στον διαγωνισμό καλαθιού που έγινε με τη συμμετοχή μικρών φιλάθλων.

Οι Ολυμπιακοί νίκησαν τους Αχαιούς. Αλλά αυτό δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Όλοι έγιναν μια αγκαλιά. Μια παρέα. Διαμηνύοντας ότι ο αθλητισμός όσα χρόνια κι αν περάσουν, ενώνει και ανασταίνει και διώχνει μιζέρια και διαφωνίες.

Οι φίλαθλοι χειροκροτούσαν θερμά τις προσπάθειες τόσο των Αχαιών όσο και των Ολυμπιακών!

Από τα highlights του αγώνα η τιμητική βράβευση του Αργύρη Καμπούρη από τον δήμαρχο δυτικής Αχαΐας, οι θερμές ευχαριστίες στους παίκτες του π. Δημητρόπουλου, η τιμητική βράβευση του προέδρου του ΟΤΑΔ Ξ. Μπαχρά από τον Αργύρη Καμπορύρη για την πρωτοβουλία του να φέρει τους «κόκκινους» στην Αχαγιά και τα παιδιά που «κυνηγούσαν» τον Καμπούρη για φωτογραφίες και υπογραφές στις φανέλες τους!!!

Στο ημίχρονο έγινε η δημοπρασία της φανέλας του Σπανούλη. Αρκετοί τη «χτύπησαν» όμως ο Ηλίας Οικονομόπουλος ήταν ο τυχερός, προσφέροντας 400 ευρώ.

Η μουσική του τραγουδιού final countdown που ακουγόταν το 1987 και έγινε ο «ύμνος» της νίκης των Ελλήνων επί των Ρώσων, στα μεγάφωνα του σταδίου, μας μετέφερε για λίγο … σε εκείνη την ένδοξη εποχή…

Για άλλη μια φορά το «δίδυμο» παρουσίασης Γεωργία Λαλιώτη και Έφη Χρυσανθοκοπούλου έκαναν άρτια τη δουλειά τους, ενώ στους πάγκους βοήθησαν γνωστοί αχαγιώτες για τη διεξαγωγή των αγώνων.

Συγχαρητήρια σε όλους!

Β.Ι.ΑΘΑΝ. 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ του Δημήτρη Σαρρή: