Πίτα με κολοκυθάκι και φέτα, χωρίς φύλλο

 
 

Ο εξυπνότερος τρόπος να τρώτε πίτες ελαφριές, κατάλληλες για την σεζόν. Είναι ένα αλμυρό κέηκ που μπορείτε να σερβίρετε ως κυρίως πιάτο.

Υλικά

1 κολοκυθάκι
250 γραμμάρια αλεύρι
200 γραμμάρια φέτα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 ποτήρι γάλα
3 αυγά
Λίγα φύλλα δυόσμο
Αλάτι και πιπέρι
Ελάχιστο μπέικιν αν θέλετε να φουσκώσει

Εκτέλεση

Ζεστάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
Πλύντε το κολοκύθι και τρίψτε το στον τρίφτη, στο χοντρό
Στίψτε το να φύγουν τα υγρά του
Ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν, το αλάτι και το πιπέρι σε μπολ
Κάντε μια τρυπούλα στο κέντρο, ρίξτε τα αυγά, το λάδι και το γάλα
Ανακατέψτε με κουτάλι καλά
Προσθέστε τη φέτα σε κομματάκια, το κολοκύθι και δυόσμο ψιλοκομμένο
Βάλτε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήστε 30 λεπτά
Βάλτε την πίτα σας σε φόρμα κέηκ, είναι πιο όμορφο!

iefimerida.gr