ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΥ
http://glykesistories.blogspot.gr/
Σήμερα θυμήθηκα το Πάσχα των παιδικών μου χρόνων….
Όλη την Μεγαλοβδομά ακόμα και εμείς τα παιδιά νηστεύαμε το λάδι.
Η δέ Μεγάλη Παρασκευή ήταν ημέρα σχεδόν απόλυτης νηστείας.
Μιας και περνούσαμε όλη μέρα στολίζοντας τον Επιτάφιο με βιολέτες, μενεξέδες, τριαντάφυλλα και λεμονανθούς, ξεχνούσαμε την πείνα μας!
Μέσα σε όλα αυτά… θυμήθηκα και την περίφημη
“Ταχινόσουπα της νονάς μου”!
Υλικά
3 λίτρα νερό
2 φλ. κριθαράκι
12 κ.σ. γεμάτες ταχίνι
2 ποτήρια του κρασιού κρύο νερό
αλάτι, πιπέρι & λεμόνι
Ετοιμασία
Βράζουμε το νερό & ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι να βράσει.
Στο κρύο νερό προσθέτουμε 4 κ.σ. από το ζεστό νερό της κατσαρόλας και το ταχίνι.
Σιγά σιγά το αραιώνουμε με κουταλιές απο την ζεστή σουπα.
Στην αρχή το ταχίνι θα σφίξει μετά, θα γίνετε πιο αραιό.
Ρίχνουμε σιγά σιγά, το μείγμα μας στην ζεστή σουπα με το κριθαράκι και ανακατεύουμε συνέχεια.
Τρίβουμε φρέσκο πιπέρι, αλατίζουμε και βάζουμε λίγο λεμόνι σε κάθε πιάτο.
Καλή Επιτυχία!
«Ου το εισερχόμενον εις το στόμα κοινοί τον άνθρωπον αλλά το εκπορευόμενον εκ του στόματος.»; (Ματθ. 15,11) ,
δηλαδή ” Δεν μολύνει τον άνθρωπο αυτό που εισέρχεται στο στόμα αλλά εκείνο που βγαίνει απο το στόμα”.