• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Σάββατο, 9 Μαΐου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Αχαΐας: Απαράδεκτη η μείωση εισακτέων – Ζητούν ανάκληση της απόφασης σε δυτική Αχαΐα, Αιγιάλεια και Πάτρα

dytikanea by dytikanea
27 Μαρτίου 2017
in ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ
0
Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Αχαΐας: Απαράδεκτη η μείωση εισακτέων – Ζητούν ανάκληση της απόφασης σε δυτική Αχαΐα, Αιγιάλεια και Πάτρα
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

        Η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και κηδεμόνων Αχαΐας ύστερα από συνεννόηση με τις ενώσεις γονέων  Αιγιαλείας ,Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας  σχετικά με το θέμα της μείωσης του αριθμού των εισακτέων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας για το τρέχον σχολικό έτος εκφράζει την διαμαρτυρία της και τη δυσαρέσκειά της για την αιφνιδιαστική και άδικη απόφαση του ΥΠΑΙΘ με την οποία μειώνεται κατά 20% περίπου ο αριθμός των εισακτέων μαθητών και αποφοίτων στις υψηλής ζήτησης  σχολές (Ιατρικές-Φαρμακευτικές-Πολυτεχνικές-Νομικές-Οικονομικές κ.λ.π.) ενώ αντίθετα αυξάνει τον αριθμό των εισακτέων σε σχολές χαμηλής ζήτησης (π.χ.ΤΕΙ Κλωστοϋφαντουργίας Πειραιά κ.λ.π).

Το ΥΠΑΙΘ  αιφνιδιαστικά και μετά από τέσσερις ημέρες από τη λήξη της προθεσμίας κατάθεσης αιτήσεων συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2017 μαθητών-αποφοίτων  χωρίς καμία συνεννόηση με τους εμπλεκόμενους φορείς προέβη στις παραπάνω ενέργειες.

Είναι ολοφάνερο ότι το ΥΠΑΙΘ δεν επιθυμεί την αριστεία ούτε ενδιαφέρεται πραγματικά για το μέλλον των μαθητών που κοπιάζουν για την εισαγωγή τους σε υψηλόβαθμες σχολές.  Επιπλέον η  αύξηση του αριθμού των εισακτέων σε σχολές χαμηλής  έως ανύπαρκτης επαγγελματικής αποκατάστασης είναι πλασματική  και προσχηματική γιατί ουδέποτε θα καλυφθούν από εισακτέους ,ρίχνοντας «στάχτη στα μάτια του κόσμου». Επιχειρείται έτσι η συγκάλυψη των μνημονιακών επιλογών της κυβέρνησης που θέλει λιγότερους φοιτητές ώστε να δημιουργήσει  πλεονάσματα στο προϋπολογισμό του κράτους με τη μείωση των δαπανών για τη Παιδεία κάτι που μας βρίσκει ριζικά αντίθετους.

Ο ισχυρισμός που πολλοί προβάλλουν ότι η μείωση αυτή οφείλεται στη πρόταση των ΑΕΙ-ΤΕΙ την οποία συμμερίστηκε το ΥΠΑΙΘ είναι ανυπόστατος γιατί ανέκαθεν τα ΑΕΙ-ΤΕΙ επιθυμούσαν τη μείωση του αριθμού των εισακτέων θεωρώντας ότι δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στο επίπεδο της παρεχόμενης από αυτά εκπαίδευσης λόγω της χρόνιας υποχρηματοδότησής τους.

Δεν είμαστε αντίθετοι στη μείωση του αριθμού των εισακτέων ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αγοράς εργασίας ,αλλά αυτό πρέπει να αποφασιστεί μέσα από διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς(ΥΠΑΙθ-ΑΕΙ-ΤΕΙ,Επιμελητήρια,ΑΣΓΜΕ κλ.π.) και να ανακοινωθεί έγκαιρα στην έναρξη της σχολικής χρονιάς ώστε οι μαθητές να κάνουν σωστά τις επιλογές τους και όχι δυο μήνες πριν την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων. Αυτό που πέτυχε φέτος το ΥΠΑΙΘ είναι να δημιουργήσει κλίμα αβεβαιότητας ,σύγχυσης και ψυχολογικής βίας στους μαθητές γιατί σε πολλούς μαθητές  δεν  δόθηκε η δυνατότητα να επιλέξουν επιπλέον ένα επιστημονικό πεδίο ως εναλλακτική λύση λόγω λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Θεωρούμε απαράδεκτη και αντιπαιδαγωγική την παραπάνω απόφαση του ΥΠΑΙΘ και ζητούμε την άμεση ανάκλησή της  και επαναφορά του αριθμού των εισακτέων στα περυσινά επίπεδα.

 

 

Tags: ΑΠΟΦΑΣΗΕΙΣΑΚΤΕΟΙΛΥΚΕΙΑΜΕΙΩΣΗ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΧΑΙΑΠανελλήνιεςΣΧΟΛΕΙΑ
Previous Post

Χρήστος Νικολάου: Η Αχαϊκή της Αχαγιάς μας, η Αχαϊκή της Δυτικής Αχαΐας!

Next Post

Εμπορικός Σύλλογος Δύμης: Στη σημερινή κοινή συνέντευξη τύπου για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις

Next Post
Εμπορικός Σύλλογος Δύμης: Στη σημερινή κοινή συνέντευξη τύπου για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις

Εμπορικός Σύλλογος Δύμης: Στη σημερινή κοινή συνέντευξη τύπου για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Πολίτικο ραβανί με μαστίχα
  • Πάτρα: Σοκαριστικό περιστατικό – Έδωσε στον ανήλικο γιο του όπλο, πυροβολούσε στο μπαλκόνι και το ανέβασε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
  • Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υποστηρικτής στο 7ο Διεθνές Τουρνουά Ποδοσφαίρου Άμμου «Σπύρος Αβράμης»
  • Διασωληνωμένος 12χρονος μετά από τροχαίο με πατίνι στον Ασπρόπυργο
  • Δυτική Ελλάδα: Βρέθηκε νεκρός με καραμπίνα δίπλα του-Κινητοποίηση της Αστυνομίας
  • Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: Πρακτικές θεάτρου από το ΠΑΣΟΚ – Δεν θα αφήσουμε τη Βουλή να γίνει ένα διαρκές δικαστήριο και να υποταχτούμε σε αυτόκλητους δικαστές
  • Σχολικοί αγώνες κλασσικού αθλητισμού την Παρασκευή 8 Μαΐου στο Δημοτικό Στάδιο Κ. Αχαΐας
  • Που συνόδευσε ο Έντι Ράμα τον Γρηγόρη Δημητριάδη
  • Κάτω Αχαΐα: Ανέγερση μνημείου για τον Μήτσο Ρεμπούτσικα που εκτελέστηκε την Πρωτομαγιά του ’44 στην Καισαριανή
  • Πάτρα: Ένας αγώνας μπάσκετ μεταξύ φίλων παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In