Γιουβαρλάκια με θαλασσινά!

Γιουβαρλάκια : πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη ελληνική συνταγή.
Είναι συγγενικά με τα κεφτεδάκια αφού περιέχουν κιμά , κρεμμύδια και μυρωδικά.
Περιέχουν όμως και ρύζι. Μαγειρέυονται μέσα σε νερό ή ζωμό ή σάλτσα ντομάτας ώστε στο σύνολο του το πιάτο να μοιάζει κάτι μεταξύ σούπας και μαγειρευτού.
Το ρύζι (κατά παράδοση Καρολίνα ) το εμπλουτίζει , δίνει όγκο και βάρος , τα κάνει να είναι ένα πλήρες γεύμα που συνδιάζει πρωτεϊνες και υδατάνθρακες.
Στη  σύγχρονη ελληνική μαγειρική συναντάμε δημιουργίες , κυρίως στην επαγγελματική κουζίνα , για γιουβαρλάκια με ψάρια ή θαλασσινά , μια τέτοια συνταγή,
του σεφ Χρύσανθου Καραμολέγκου , σας παρουσιάζω και εγώ
Υλικά
6 φλ ζωμός λαχανικών
500 γρ γαρίδες
500 γρ καραβιδόψιχα
2 1/2 κ.σ ελαιόλαδο
200 γρ γλώσσα ή άλλο λευκόσαρκο ψάρι ψιλοκομμένο σαν κιμάς
αλάτι , πιπέρι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 αυγά
2 κ.σ εστραγκόν φρέσκο ή 1κ.γ αποξηραμένο
1-2 κ.σ κορνφλάουρ
αλέυρι
Για την σάλτσα
τα τσόφλια από τις γαρίδες και τις καραβίδες
ελαιόλαδο για το σωτάρισμα
5 φλ ζωμό λαχανικών
1 φλ χυμό ντομάτας
2-3 κ.σ φρέσκος βασιλικός
αλάτι και πιπέρι
Ετοιμασία
Βράζουμε το ρύζι μέσα στα 6φλ ζωμό ώσπου να πήξει (ακολουθώντας τις οδηγίες στο κουτί του ρυζιού ) για να γίνει κολλώδες. Το αφήνουμε να κρυώσει.
ΚΑθαρίζουμε τα θαλασσινώ και κρατάμε τα τσόφλια , χωριστά.
Σοτάρουμε τις γαρίδες και τις καραβίδες στο ελαιόλαδο και αναμειγνύουμε με το ψάρι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια , τα αυγά , το βρασμένο ρύζι και το εστραγκόν.
Δένουμε το μείγμα με το κορφλάουρ και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Στη συνέχεια λάθουμε μπαλάκια και τα αλευρώνουμε.
Ετοιμασία της σάλτσας 
Σε φαρδιά κασαρόλα σοτάρουμε τα τσόφλια σε λίγο ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε τα 5 φλζωμό λαχανικών. Βράζουμε μέχρι να απορροφηθεί
ένα μέρος απο το ζωμό και να μείνουν περίπου 3 φλ υγρό.
Σουρώνουμε και ξαναβάζουμε τον ζωμό στην κατσαρόλα .
Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας , το εστραγκόν , τον βασιλικό
και αλατοπιπερώνουμε .
Βράζουμε για λίγο να εσνωματωθούν οι γεύσεις .
Προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια και βράζουμε για 5-6 λεπτά.
Σερβίρουμε αμέσως.
Καλή επιτυχία!
http://glykesistories.blogspot.gr