• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Πέμπτη, 6 Αυγούστου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Μαξίμου: «Ναι» σε συμβιβασμό αλλά δεν θα ψηφίσουμε νέα μέτρα

dytikanea by dytikanea
4 Ιανουαρίου 2017
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ
0
Μαξίμου: «Ναι» σε συμβιβασμό αλλά δεν θα ψηφίσουμε νέα μέτρα
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Ναι» σε συμβιβασμό αλλά χωρίς την εκ των προτέρων νομοθέτηση νέων μέτρων λέει τώρα η κυβέρνηση μετά το ραντεβού Μέρκελ-Τσίπρα στο Βερολίνο όπου η γερμανίδα καγκελάριος παρέπεμψε στους θεσμούς την τύχη της β’ αξιολόγησης. 

Η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να βρεθεί το σημείο του συμβιβασμού, που θα αφήνει όλες τις πλευρές εν μέρει ικανοποιημένες, με εκατέρωθεν υποχωρήσεις, αλλά με έναν όρο απαράβατο. Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο όρος που δεν συζητά καν η κυβέρνηση είναι ό,τι η συμφωνία δεν θα περιλαμβάνει την εκ των προτέρων νομοθέτηση μέτρων που ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

O ίδιος αξιωματούχος ανέφερε σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο ότι τα μέτρα που αξιώνει το Ταμείο είναι «πολιτικά αδιανόητα, κοινωνικά καταστροφικά και οικονομικά παράλογα». Για να προσθέσει η ίδια πηγή, «από εκεί και πέρα συζητάμε το συμβιβασμό». Συνεπώς, θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλες τις πλευρές ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει στο θέμα αυτό, όσες πιέσεις και αν της ασκηθούν. Καθώς δε, πολλές φορές στο παρελθόν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έχει εξάρει την υπευθυνότητα που έχει επιδείξει η καγκελάριος Μέρκελ σε ευρωπαϊκά ζητήματα (το προσφυγικό επί παραδείγματι), η ελληνική κυβέρνηση έχει βάσιμους λόγους να πιστεύει ότι και τη φορά αυτή, το Βερολίνο θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και δεν θα επιτρέψει το μπλοκάρισμα της διαδικασίας όσον αφορά στην αξιολόγηση.

Με την Ευρώπη να διανύει μια γενικότερη φάση αποσταθεροποίησης (προσφυγικό, θέματα ασφάλειας, οικονομικά ζητήματα) σε μια εκλογική μάλιστα, χρονιά (το 2017) για τις σημαντικότερες χώρες της ηπείρου μας, το εύλογο είναι ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν θα επιθυμεί την αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης, κατά τρόπο τεχνητό μάλιστα, εκτιμούν πηγές της ελληνικής κυβέρνησης.

Η συμμετοχή ή μη του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, η τύχη της β΄αξιολόγησης και η εμπλοκή με τις μονομερείς ενέργειες της Αθήνας ήταν μέρος της δίωρης συζήτησης Μέρκελ-Τσίπρα στο Βερολίνο.  Η κ. Μέρκελ η οποία δημοσίως πριν από τη συνάντηση είπε ότι το Βερολίνο δεν είναι το μέρος όπου λαμβάνονται αποφάσεις δείχνοντας προς τους Θεσμούς και το Eurogroup κατά την κλειστή συνάντηση το επανέλαβε ακούγοντας τα παράπονα στον Αλέξη Τσίπρα. Φέρεται να του είπε αυστηρά ότι δεν σκοπεύει να υποκαταστήσει τους Υπουργούς Οικονομικών ενώ φάνηκε ενοχλημένη για την στοχοποίηση και τις επιθέσεις κατά του Β. Σόιμπλε από υπουργούς του Αλ.Τσίπρα.

« Οποιος επιτίθεται στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επιτίθεται σε μένα» εμφανίζεται σύμφωνα με πληροφορίες να είπε η καγκελάριος στον έλληνα πρωθυπουργό.

Πηγή: tehtoc.gr

Tags: Μαξίμου: «Ναι» σε συμβιβασμό αλλά δεν θα ψηφίσουμε νέα μέτρα
Previous Post

Στο χειρουργείο ο Δημήτρης Μαντάς – Η πρώτη φωτογραφία στο κρεβάτι του πόνου – “Βροχή” οι ευχές των φίλων του για περαστικά!

Next Post

Σε Κράλλι – Ζησιμαίικα – Νεοχώρι – Χαραυγή – Τζαίιλο – Σανταμέρι και Πόρτες η Κινητή Αστυνομική Μονάδα

Next Post
Σε Κράλλι – Ζησιμαίικα – Νεοχώρι – Χαραυγή – Τζαίιλο – Σανταμέρι και Πόρτες η Κινητή Αστυνομική Μονάδα

Σε Κράλλι – Ζησιμαίικα – Νεοχώρι – Χαραυγή – Τζαίιλο – Σανταμέρι και Πόρτες η Κινητή Αστυνομική Μονάδα

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑ Δυμαίων ο Βασίλης Καρβουνιάρης: “Η κοινή μας πορεία θα συνεχιστεί και στην επόμενη πενταετία”
  • Αλλαγή σκυτάλης στη διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α. Δυμαίων: Στη θέση του Γιώργου Παναγιωτόπουλου ο αντιδήμαρχος Βασίλης Καρβουνιάρης
  • Λευκός καπνός στην Αχαϊκή… Συνεχίζει κανονικά ο Λαγός – Τη Δευτέρα η έναρξη της προετοιμασίας της ομάδας
  • Αεραθλητικό Σωματείο στη Δυτική Αχαΐα – Και άλλα πολλά θέματα στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
  • Δυτική Αχαΐα: Καταγραφή των ζημιών σε καλλιέργειες, δέντρα και φυτά μετά τις φωτιές – Μέχρι πότε γίνονται οι αιτήσεις
  • Νέο προπονητικό στρώμα για το άλμα εις ύψος στο Δημοτικό Στάδιο Κάτω Αχαΐας – Συνεχής η ενίσχυση υποδομών για τα αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού
  • Γρ. Αλεξόπουλος: Αυτοψία στις καμμένες περιοχές στο Φλόκα
  • Δίπλα στην ομάδα των χωριών ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλισσαίων “Πείρος”
  • Οι όμορφες αναμνήσεις που “χτίζονται” στα χωριά της Δυτικής Αχαΐας!
  • Πσιτ! Άλλη μία συνεργασία Δήμου και Κοινότητας
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In