• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Παρασκευή, 8 Μαΐου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Αξιολόγηση και νέα μέτρα ή εκλογές -Τα σενάρια που εξετάζει το Μαξίμου

dytikanea by dytikanea
8 Φεβρουαρίου 2016
in ΝΕΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο πρωθυπουργός, που επιστρέφει αργά απόψε το βράδυ από το Ιράν, αναμένεται να έχει πυκνές συσκέψεις προκειμένου να καθοριστούν οι κατευθυντήριες γραμμές με ορίζοντα το Eurogroup της Πέμπτης. Ανοικτή, επίσης, παραμένει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, και η ημερομηνία επιστροφής των επικεφαλής των θεσμών.

Εν μέσω σφοδρών πιέσεων για νέα μέτρα και περικοπές στις καταβαλλόμενες συντάξεις, οι αγρότες ετοιμάζουν κάθοδο των τρακτέρ στην πλατεία Συντάγματος την Παρασκευή. Ασφαλιστικό και φορολογικό, επομένως -αν, τελικά, έρθουν προς νομοθέτηση, είτε «πακέτο» είτε μεμονωμένα- θα αποτελέσουν το μεγάλο κρας τεστ, ενώ στην παρούσα φάση κανείς δεν μπορεί να αποφανθεί αν και με ποιον τρόπο η κυβέρνηση θα μπορέσει βγει αλώβητη.

Κανείς δεν μπορεί να αποφανθεί αν και με ποιον τρόπο η κυβέρνηση θα μπορέσει βγει αλώβητη

Ήδη τα σενάρια των εκλογών έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους, και μάλιστα από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, παρότι το σύνολο, σχεδόν, των κομμάτων της αντιπολίτευσης δεν επιθυμεί τη διεξαγωγή τους.

Εμπλεξαν τις… γραμμές
Τα έτσι και αλλιώς ταραγμένα νερά ήρθε να αναστατώσει κι άλλο η προειδοποίηση του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, ότι «αν υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις, που δεν μπορούν να γίνουν δεκτές από τον ελληνικό λαό, ο ελληνικός λαός θα έχει πάλι τον λόγο», διευκρινίζοντας, βέβαια, ότι ο λαός «έχει απαντήσει πολύ πρόσφατα» (συνέντευξη στη Realnews).

Ο Γιάννης Δραγασάκης προχώρησε σε μια αμφίθυμη δήλωση, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν αναζητά ηρωική έξοδο. Ωστόσο, όπως είπε, «τα αδιέξοδα, πάντα, τα λύνει η Δημοκρατία. Δεν πρέπει να υπάρχει μια φοβία μη τυχόν και προσφύγουμε στον λαό» (Αθήνα 9,84).

Αίσθηση προκάλεσε και η δήλωση του υφυπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα: «Αν χάσουμε την κοινωνική στήριξη, τον ξέρουμε τον δρόμο… Δεν θα χρειαστούμε κανέναν να μας πει το τι θα κάνουμε. Εμείς δεν είμαστε “δεμένοι” στις καρέκλες μας» (Kontranews).

Η κυβερνητικής εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, εμφανίστηκε πιο κατηγορηματική και διεμήνυσε πως «ενδεχόμενο οικουμενικής ή εκλογών δεν υπάρχει». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος δήλωσε πως «σε καμία περίπτωση δεν απειλείται η κυβερνητική σταθερότητα» («Καθημερινή»).

Αντικρουόμενες οι απόψεις στις «κλειστές συσκέψεις»
«Οι εκλογές δεν προαναγγέλλονται, ούτε ξέρουμε αυτή τη στιγμή τι μπορεί να ‘χει γίνει μέχρι την 25η Μαρτίου». Με τη φράση αυτή, κυβερνητικό στέλεχος που έχει άμεση γνώση για την πορεία των διαπραγματεύσεων, αλλά και για τους συσχετισμούς στο Μαξίμου, εξηγεί στο iefimerida.gr πως όλα αυτή τη στιγμή είναι ρευστά, ενώ πολλά θα εξαρτηθούν από τη στάση των εταίρων. Απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως το εν λόγω θέμα έχει απασχολήσει και τα ηγετικά κλιμάκια του Μαξίμου.

Η επικρατέστερη άποψη μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών είναι να δοθεί «μάχη μέχρι τέλους, μέχρι να κλείσει η αξιολόγηση». Υποστηρίζουν, μάλιστα, ότι «μνημόνιο έχουμε ψηφίσει όλοι, και εμείς. Αυτό δεν μπορούμε να το αποκρύψουμε», προσθέτοντας ότι στη συνέχεια, και αφού κλείσει η αξιολόγηση, μπορούν να γίνουν οι όποιες… διορθωτικές κινήσεις με όλα τα «στοιχήματα» ανοικτά.

«Οι εκλογές δεν προαναγγέλλονται, ούτε ξέρουμε αυτή τη στιγμή τι μπορεί να ‘χει γίνει μέχρι την 25η Μαρτίου», λέει κυβερνητικό στέλεχος

Αντίθετα, στους μειοψηφούντες συγκαταλέγονται εκείνοι που πιστεύουν ότι «το πράγμα δεν τραβάει, γιατί οι δανειστές θα ζητούν συνεχώς όλο και περισσότερα. Αποδεικνύεται -τονίζουν- πως αν πεις το πρώτο “ναι”, δεν υπάρχει πάτος»… Η εναλλακτική πρόταση γι’ αυτούς είναι η παραίτηση της κυβέρνησης, ώστε να μπορέσει να διασώσει την Αριστερά, ειδάλλως, όπως σημειώνουν, «δεν θα υπάρχει ούτε το κόμμα».

iefimerida.gr

Tags: αξιολόγησηΕκλογέςΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Previous Post

Δείτε πόσα αυτοκίνητα περισσότερα πωλήθηκαν τον Ιανουάριο

Next Post

Σε ιστορικό χαμηλό το Χρηματιστήριο-Ασφυκτική η κατάσταση λογω της πολιτικής ρευστότητας

Next Post
Σε ιστορικό χαμηλό το Χρηματιστήριο-Ασφυκτική η κατάσταση λογω της πολιτικής ρευστότητας

Σε ιστορικό χαμηλό το Χρηματιστήριο-Ασφυκτική η κατάσταση λογω της πολιτικής ρευστότητας

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Πολίτικο ραβανί με μαστίχα
  • Πάτρα: Σοκαριστικό περιστατικό – Έδωσε στον ανήλικο γιο του όπλο, πυροβολούσε στο μπαλκόνι και το ανέβασε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
  • Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υποστηρικτής στο 7ο Διεθνές Τουρνουά Ποδοσφαίρου Άμμου «Σπύρος Αβράμης»
  • Διασωληνωμένος 12χρονος μετά από τροχαίο με πατίνι στον Ασπρόπυργο
  • Δυτική Ελλάδα: Βρέθηκε νεκρός με καραμπίνα δίπλα του-Κινητοποίηση της Αστυνομίας
  • Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: Πρακτικές θεάτρου από το ΠΑΣΟΚ – Δεν θα αφήσουμε τη Βουλή να γίνει ένα διαρκές δικαστήριο και να υποταχτούμε σε αυτόκλητους δικαστές
  • Σχολικοί αγώνες κλασσικού αθλητισμού την Παρασκευή 8 Μαΐου στο Δημοτικό Στάδιο Κ. Αχαΐας
  • Που συνόδευσε ο Έντι Ράμα τον Γρηγόρη Δημητριάδη
  • Κάτω Αχαΐα: Ανέγερση μνημείου για τον Μήτσο Ρεμπούτσικα που εκτελέστηκε την Πρωτομαγιά του ’44 στην Καισαριανή
  • Πάτρα: Ένας αγώνας μπάσκετ μεταξύ φίλων παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In