• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Κυριακή, 30 Αυγούστου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Ακόμη ένα σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα στη Δυτική Αχαΐα! Τί ειπώθηκε στη συνάντηση του Δημάρχου, Γρ. Αλεξόπουλου με τη νέα Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων

dytikanea by dytikanea
29 Ιουλίου 2026
in ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ
0
Ακόμη ένα σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα στη Δυτική Αχαΐα! Τί ειπώθηκε στη συνάντηση του Δημάρχου, Γρ. Αλεξόπουλου με τη νέα Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η προστασία και η ανάδειξη του μοναδικού αρχαιολογικού και πολιτιστικού πλούτου της Δυτικής Αχαΐας αποτελούν βασική προτεραιότητα της δημοτικής Αρχής, καθώς συνδέονται άμεσα με τη διαφύλαξη της ιστορικής ταυτότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος υποδέχτηκε το πρωί στο γραφείο του, τη νέα Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας, Δρ Ερωφίλη- Ίρις Κόλλια με αφορμή την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων της.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό και εποικοδομητικό κλίμα και επιβεβαίωσε την κοινή πρόθεση για στενή συνεργασία σε θέματα που αφορούν την προστασία, τη συντήρηση και την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων, καθώς και παρεμβάσεις για την ανάδειξη σημαντικών μνημείων που αποτυπώνουν τη μακραίωνη ιστορία του τόπου. Επίσης, αποφασίστηκε η διοργάνωση ειδικής εκδήλωσης για την παρουσίαση της σημαντικής επιτύμβιας στήλης που βρέθηκε πρόσφατα, με στόχο την προβολή ενός ακόμη σημαντικού αρχαιολογικού ευρήματος της περιοχής.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη διαπίστωση ότι η στενή συνεργασία μεταξύ του Δήμου και της Εφορείας Αρχαιοτήτων αποτελεί βασική προϋπόθεση για την προστασία και την αξιοποίηση της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής, προς όφελος των πολιτών.

«Ο Δήμος μας διαθέτει έναν σπουδαίο αρχαιολογικό και πολιτιστικό πλούτο, ο οποίος δεν πρέπει να είναι αποκομμένος από την καθημερινότητα των πολιτών. Στόχος μας είναι τα μνημεία να διασυνδεθούν με την τοπική κοινωνία, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και τον τουρισμό, ώστε να αποτελέσουν ζωντανά κύτταρα γνώσης και ανάπτυξης. Μέσα από τη στενή συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας επιδιώκουμε να προστατεύσουμε και να αναδείξουμε τα μνημεία μας, να διαμορφώσουμε επισκέψιμες διαδρομές και να προβάλλουμε την ιστορική ταυτότητα της περιοχής μας. Κι αυτό δεν είναι μόνο υποχρέωσή μας απέναντι στην ιστορία, αλλά επένδυση στο μέλλον του τόπου μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

 

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης, ο Αναπληρωτής Δημάρχου, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, Ηλίας Καμπέρος, ο αρχαιολόγος Βασίλης Αργυρόπουλος και ο εργαζόμενος στην Εφορεία, Ανδρέας Κωστόπουλος.

Tags: αρχαιολογικο ευρημα δυτικη αχαια δυτικα νεα
Previous Post

Πσιτ! Ο Μαζαρακιώτης ηθοποιός Νίκος Πολυδερόπουλος αγκαλιά με τον 5,5 μηνών γιο του!

Next Post

Πσιτ! Γεμίσαμε “influencer”

Next Post
Πσιτ! Γεμίσαμε “influencer”

Πσιτ! Γεμίσαμε "influencer"

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Θα πάρουν “ζωή” παλιό δημοτικό ακίνητο και το γήπεδο στο Μετόχι – ΦΩΤΟ
  • Η φωτογραφία της ημέρας
  • Δωρεάν άθληση για όλους στο Δημοτικό Στάδιο της Κάτω Αχαΐας – Πληροφορίες για την απόκτηση της κάρτας εισόδου
  • Παρέμβαση του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης – “Άμεση απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τους πληγέντες κτηνοτρόφους”
  • Εκτελεστική Επιτροπή του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Ν. Αχαΐας: Εγκρίθηκαν τρία σημαντικά θέματα
  • “Κλικ” στο δείπνο που παρέθεσε η διοίκηση της Αχαγιάς ’82 ΑΥΓΕΡΟΣ
  • Εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου στην Κάτω Αχαΐα
  • Πσιτ! «Δεν μπορώ να φέρω πίσω τον Κωνσταντέλια»
  • Πάτρα: Η κινηματογραφική σύλληψη του 50χρονου καθηγητή στην Δυτική Αχαΐα-Σοκ στο χωριό-Κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικης-Σήμερα στον Εισαγγελέα
  • Από θαύμα σώθηκε 14χρονος που έπεσε από ύψος 4 μέτρων σε χωριό της Δυτικής Αχαΐας – Πώς έγινε το περιστατικό – Το παιδί μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In