• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Δευτέρα, 4 Μαΐου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Πσιτ! Έλα Ανδρέα…

dytikanea by dytikanea
24 Απριλίου 2026
in ΖΩΗ, ΝΕΑ
0
Πσιτ! Έλα Ανδρέα…
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η ολοένα και πιο κοντινή στιγμή της ανακοίνωσης του νέου πολιτικού φορέα του Αλέξη Τσίπρα δημιουργεί αυτονόητη δημοσκοπική, αλλά και πολιτική πίεση στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς αποτελεί κοινή παραδοχή ότι αρκετά στελέχη έχουν στραμμένο το βλέμμα προς την Αμαλίας.

Ωστόσο, οι σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών φαίνεται πως είναι αρκετά περίπλοκες και περνούν περίοδο ψύχρανσης, κάτι που αναδεικνύεται και από τις εσωτερικές συζητήσεις που εξελίσσονται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε, ο πρόεδρος του κόμματος Σωκράτης Φάμελλος χρειάστηκε να πει ρητά και δημοσίως ότι δεν υπάρχει κανένα σενάριο αυτοδιάλυσης του κόμματος και διάχυσης των στελεχών στο κόμμα Τσίπρα, αλλά ότι συντεταγμένα κάνει κινήσεις και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη σύγκλιση όλων των προοδευτικών δυνάμεων. Στόχος του Σωκράτη Φάμελλου ήταν να βάλει τέλος στις αναφορές περί αυτοδιάλυσης, οι οποίες έδιναν την αίσθηση ενός κόμματος σε αναμονή για το τέλος του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φάμελλος είπε ότι «όλες αυτές οι αποφάσεις δεσμεύουν και τους βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς «είμαστε δεσμευμένοι στις συλλογικές αποφάσεις», συμπληρώνοντας ότι είναι συντεταγμένη και ομόφωνη η απόφαση για την σύγκλιση και συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων.

Ουσιαστικά όμως, ανακύπτει το κρίσιμο ζήτημα του πώς θα επιτευχθεί αυτή η σύγκλιση με τον Αλέξη Τσίπρα. Αυτή άλλωστε ήταν και η ουσία της πρόσφατης παρέμβασης του Γραμματέα του κόμματος Στέργιου Καλπάκη, ο οποίος ζήτησε τόσο από τον Σωκράτη Φάμελλο, όσο και από τον Αλέξη Τσίπρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μπουν σε διαδικασία σύγκλισης, προειδοποιώντας μάλιστα και για τον κίνδυνο τα δύο κόμματα να κατέλθουν αυτόνομα στις εκλογές, κάτι που τελικά, το μόνο που θα έκανε θα ήταν να ενισχύσει τον κατακερματισμό.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «οι δυνάμεις που αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα εναλλακτικής πρέπει να προχωρήσουμε με διαδικασίες και ενότητας και ανασύνθεσης. Γιατί βάζω και τη λέξη ”ενότητα” μέσα; Διότι θα είναι πολύ αρνητική εξέλιξη, και θα είναι το χειρότερο δυνατό σενάριο, να κατέβει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το κόμμα Τσίπρα ξεχωριστά στις εκλογές. Και αυτό πρέπει να το αποτρέψουμε, θα είναι αρνητική εξέλιξη. Και έχουμε ευθύνη, έχει και ο Σωκράτης Φάμελλος ευθύνη να την αποτρέψει και ο Αλέξης Τσίπρας βεβαίως έχει ευθύνη να αποτραπεί αυτή η αρνητική εξέλιξη. Γι’ αυτό μιλάω για την ανάγκη ενότητας, να υπερβούμε τον κατακερματισμό. Γιατί σωστά λέει ο Αλέξης Τσίπρας ότι πρέπει να υπάρξει πολλαπλασιασμός, δεν αρκεί η απλή άθροιση και συγκόλληση, αλλά να μην υπάρξει και αφαίρεση ή διαίρεση, γιατί υπάρχει αυτός ο κίνδυνος στο τέλος της ημέρας».

Παράλληλα, πίσω από τα φώτα, ο Σωκράτης Φάμελλος επιχειρεί να «κλείσει» το μέτωπο των ανακοινώσεων «διαθεσιμότητας» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το κόμμα Τσίπρα προτού το φαινόμενο πάρει μαζικές διαστάσεις.

Ήδη από το βράδυ της Πέμπτης ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε με τον βουλευτή Αχαΐας Ανδρέα Παναγιωτόπουλο, με τον βουλευτή, αμέσως μετά, να παραχωρεί συνέντευξη στο Κόκκινο, στην οποία παίρνει πίσω τα όσα είχε πει, ότι δηλαδή είναι έτοιμος να παραιτηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ για να πάει στο κόμμα Τσίπρα, καθώς και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «ή θα πάει σε αυτοδιάλυση ή σε προσχώρηση».

Αντίστοιχο τηλεφώνημα έγινε χθες και προς τον Συμεών Κεδίκογλου, που είχε προβεί σε αντίστοιχες δηλώσεις, με τον ίδιο, σύμφωνα με πληροφορίες, να παραδέχεται το λάθος του.

Tags: Πσιτ!
Previous Post

Πάτρα: Χτυπούσε την γυναίκα του στη μέση του δρόμου

Next Post

Η φωτογραφία της ημέρας

Next Post
Η φωτογραφία της ημέρας

Η φωτογραφία της ημέρας

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Η φωτογραφία της ημέρας
  • Πσιτ! Ή θα δηλώσεις το πότισμα, ή… ξέχνα τον υδρομετρητή!
  • Πρωτομαγιά στα Λουσικά: Η στιγμή που γέμισε δάκρυα όλα τα πρόσωπα! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Σοβαρά τραυματίστηκε η δημοσιογράφος μετά την υποχώρηση σκάλας στο αεροδρόμιο Αράξου – Αναμένεται να χειρουργηθεί
  • Άραξος: Αυτοί είναι οι 3 τραυματίες που έπεσαν από σκάλα – Σοβαρές οι ευθύνες των διοργανωτών
  • Μητσοτάκης για Πρωτομαγιά: Πριν να δούμε αν μας το φέρει ο Ακύλας, δείτε τα 10 μέτρα που έχουμε φέρει εμείς για τους εργαζόμενους
  • Πρωτομαγιά: Γιατί φτιάχνουμε μαγιάτικο στεφάνι και τι συμβολίζει
  • Πάτρα: Νέο περιστατικό βανδαλισμού σε κατάστημα εστίασης – Άγνωστοι τα έκαναν γυαλιά-καρφιά
  • Η φωτογραφία της ημέρας
  • Νέες προτάσεις και έργα σε συνεργασία με την Αχαΐα Αναπτυξιακή ΑΕ – Συνάντηση στο γραφείο του Γρ. Αλεξόπουλου
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In