Ανακοίνωση του Άγγελου Στεργιόπουλου, επικεφαλής της Παράταξης «Όραμα για τη Δυτική Αχαΐα»
“Η σημερινή αόριστη ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Αχαΐας σχετικά με τη συνάντηση για τα ζητήματα ασφάλειας δημιουργεί περισσότερα ερωτήματα, παρά δίνει ουσιαστικές απαντήσεις στους πολίτες.
Η παράταξη μας «Όραμα για τη Δυτική Αχαΐα» θεωρεί ότι η ασφάλεια δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο γενικόλογων διαπιστώσεων και επικοινωνιακών αναφορών. Παρά τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., από τη συνάντηση δεν προκύπτει κανένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης, καμία σαφής δέσμευση, ούτε χρονοδιάγραμμα υλοποίησης μέτρων.
Η αναφορά σε «αποτελεσματική δράση» και «ενίσχυση της αστυνόμευσης» δεν συνοδεύεται από στοιχεία και δεδομένα, ενώ η επίκληση «ευαίσθητων περιοχών» χωρίς συγκεκριμένη ονομασία δεν επιτρέπει στους πολίτες να γνωρίζουν πού εντοπίζονται τα προβλήματα και πώς θα αντιμετωπιστούν.
Παράλληλα, έννοιες όπως «πρωτοβουλίες πρόληψης» και «σφαιρική παρακολούθηση» παραμένουν αόριστες, χωρίς να διευκρινίζεται τι ακριβώς περιλαμβάνουν, ποιος θα τις υλοποιήσει και με ποια μέσα. Απουσιάζει επίσης κάθε αναφορά σε ενίσχυση προσωπικού, υλικοτεχνικής υποδομής ή σε μετρήσιμους στόχους.
Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Παράταξης, Άγγελος Στεργιόπουλος:
“Οι πολίτες της Δυτικής Αχαΐας δεν έχουν ανάγκη από διαπιστώσεις, αλλά από συγκεκριμένες λύσεις:
Με σαφές σχέδιο για την αντιμετώπιση της μικροεγκληματικότητας
Με αυξημένη και στοχευμένη αστυνόμευση στις περιοχές που πραγματικά αντιμετωπίζουν προβλήματα
Με διαφάνεια, λογοδοσία και συνεχή ενημέρωση
Η Δημοτική Αρχή οφείλει να προχωρήσει πέρα από τις συναντήσεις και τις ανακοινώσεις και να διεκδικήσει ουσιαστικές παρεμβάσεις με μετρήσιμα αποτελέσματα.
Η παράταξή μας θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα ζητήματα ασφάλειας με υπευθυνότητα και να πιέζει για πραγματικές λύσεις που θα ενισχύσουν το αίσθημα ασφάλειας όλων των δημοτών.”

