• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Ευλογιά: Επίσπευση των διαδικασιών για τις αποζημιώσεις ζητάει ο Αλεξόπουλος

dytikanea by dytikanea
15 Σεπτεμβρίου 2025
in ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ
0
Λακκόπετρα Αχαΐας: Ευλογιά «σαρώνει» 13 κτηνοτροφικές μονάδες με 1.500 ζώα – Συνεχίζονται οι έλεγχοι από την Δ/νση Κτηνιατρικής της ΠΔΕ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την επίσπευση των διαδικασιών για την αποζημίωση των πληγέντων κτηνοτρόφων για την απώλεια και αντικατάσταση των ζώων τους που θανατώθηκαν λόγω της ευλογιάς και την αναπλήρωση του χαμένου τους εισοδήματος ζητά ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Τσιάρα.

Ο Δήμαρχος μεταφέροντας την βαθύτατη αγωνία του για τις συνέπειες της ζωονόσου που απειλεί να αφανίσει την τοπική κτηνοτροφία, να διαλύσει τον κοινωνικό ιστό και να γονατίσει την οικονομία της περιοχής, επισημαίνει την ανάγκη υλοποίησης ενός σχεδίου ανασυγκρότησης του κτηνοτροφικού τομέα, με ειδικά προγράμματα επανεκκίνησης των μονάδων, επιδοτήσεις για την ανασύσταση κοπαδιών και στήριξη της παραγωγής.

Όπως επισημαίνει στην επιστολή του, ο κ. Αλεξόπουλος «η κτηνοτροφία μας απειλείται από τη ζωονόσο της ευλογιάς, καθώς ήδη δεκάδες κοπάδια έχουν πληγεί, με χιλιάδες ζώα να θανατώνονται στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού. Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των εμπλεκόμενων υπηρεσιών η ευλογιά έχει πλήξει συνολικά 80 εκτροφές αιγοπροβάτων, εκ των οποίων έχει γίνει θανάτωση ζώων σε 76 εκτροφές. Πρόκειται για: 40 εκτροφές στη Λακκόπετρα, 14 στο Μετόχι, 8 στον Άραξο, 7 στο Λάππα, 5 στα Σαγαίικα, 3 στο Λιμνοχώρι και 3 στη Βίδοβα. Οι αριθμοί αποτυπώνουν την τραγική πραγματικότητα. Όμως, πίσω από κάθε αριθμό, κρύβεται μια οικογένεια που βλέπει να καταστρέφεται ο μόχθος μιας ζωής. Για τους κτηνοτρόφους μας, τα ζώα δεν είναι απλώς εισόδημα, είναι παράδοση, ταυτότητα, δεσμός με τη γη και την ιστορία μας. Σήμερα, όλα αυτά κινδυνεύουν να χαθούν».

Και συνεχίζει «η κατάσταση που βιώνουμε είναι τραγική, καθώς η τοπική οικονομία, που στηρίζεται κατά μεγάλο μέρος στην αιγοπροβατοτροφία, απειλείται με κατάρρευση.  Οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε απόγνωση, χωρίς πόρους να συντηρήσουν τις οικογένειές τους, ενώ ολόκληρα χωριά κινδυνεύουν με ερήμωση, αν δεν δοθεί άμεσα στήριξη».

Κλείνοντας ο κ. Αλεξόπουλος ζητά από το Υπουργείο να προχωρήσει σε επείγουσες και αποφασιστικές παρεμβάσεις, επισημαίνοντας πως «οι κτηνοτρόφοι μας δεν ζητούν ελεημοσύνη. Ζητούν δικαιοσύνη, ζητούν τη στήριξη της Πολιτείας για να σταθούν ξανά στα πόδια τους. Κάθε μέρα που περνάει, η απόγνωση μεγαλώνει, η απώλεια βαθαίνει. Η φωνή τους είναι κραυγή αγωνίας, και εγώ ως Δήμαρχος οφείλω να τη μεταφέρω με όλη την ένταση που της αξίζει. Με την ελπίδα για άμεση και ουσιαστική ανταπόκριση είμαστε στη διάθεσή σας, ενώ σας καλούμε να επισκεφθείτε τον Δήμο μας για να διαπιστώσετε το μέγεθος της καταστροφής για τους κτηνοτρόφους μας».

Tags: ευλογια προβατων αλεξοπουλος αποζημιωσεις
Previous Post

Αποζημιώσεις από τις φωτιές του Αυγούστου: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ παράταση για τις αιτήσεις στον ΕΛΓΑ

Next Post

Γρ. Αλεξόπουλος: “Ξεχωριστή ημέρα για σύσφιξη δεσμών”

Next Post
Γρ. Αλεξόπουλος: “Ξεχωριστή ημέρα για σύσφιξη δεσμών”

Γρ. Αλεξόπουλος: "Ξεχωριστή ημέρα για σύσφιξη δεσμών"

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Δυτική Αχαΐα: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τα Φιλοζωικά Σωματεία
  • Επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας για την άδικη εξαίρεση μαθητών της πυρόπληκτης Δυτικής Αχαΐας
  • Γυναικοκτονία στην Ηγουμενίτσα: Ακόμα και πισώπλατα μαχαίρωνε ο 27χρονος την Πηνελόπη – Κοιμόταν για ώρες ο δράστης μετά το φονικό
  • Πσιτ! Ο Άγγελος Τσιγκρής στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά
  • Πάτρα: Αναστάτωση τα ξημερώματα από εμπρησμό ΙΧ – Δεύτερο περιστατικό σε λίγες ημέρες – ΦΩΤΟ
  • Κάτω Αχαΐα: Η ληστεία που… δεν έγινε ποτέ – Συνελήφθη γυναίκα για ψευδή καταγγελία
  • Άδωνις Γεωργιάδης: Η Καρυστιανού πρέπει να ελεγχθεί για τα περί κβαντικής ιατρικής που γράφει στο site της
  • Το συγκινητικό αντίο των παιδιών και των εγγονιών της Μαργαρίτας Παπανδρέου: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι που είμαστε κομμάτι σου»
  • Μητσοτάκης: Οριζόντια αύξηση για όλες τις μορφές ενέργειας στο επίδομα θέρμανσης, επιδότηση diesel όλο τον Οκτώβριο – Κατώτερη των περιστάσεων η αντιπολίτευση
  • Δυτ. Ελλάδα: Με μαχαιριά στον λαιμό σκότωσε την 25χρονη ο πρώην σύντροφός της – «Είχαμε οικονομικές διαφορές», είπε στους αστυνομικούς
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In