Δυτική Αχαϊα: Αστυνόμευση με εφικτό σχέδιο και στόχους-Η θέση του dytikanea.gr

 
 

Γενναία ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό, και στοχευμένες επιχειρήσεις προκειμένου να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες της Δυτικής Αχαΐας.

Αυτή θα πρέπει να είναι από εδώ και στο εξής η απαίτηση αιχμής από τη Δημοτική Αρχή για την αναβάθμιση της ποιότητας αστυνόμευσης στην ευρύτερη περιοχή. Και ταυτόχρονα οι πιέσεις, σε αυτή την κατεύθυνση, θα πρέπει να ασκούνται και από τους ίδιους τους πολίτες.

Σωστά η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Χρήστος Νικολάου «σήκωσαν» και επικοινωνιακά και ουσιαστικά το πάγιο αίτημα της αναβάθμισης του Αστυνομικού Τμήματος της Κάτω Αχαΐας σε Αστυνομική Υποδιεύθυνση με παράλληλη ίδρυση Τμήματος Ασφαλείας.

Ωστόσο στην πράξη, εάν αυτό ποτέ συμβεί, σημαίνει τη δημιουργία ακόμη περισσότερων θέσεων επιτελών (άρα όχι μάχιμων αστυνομικών του πεζοδρομίου) χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα σε σχέση με τον επιθυμητό στόχο.

Τι πρέπει να γίνει; Το dytikanea.gr είναι σε θέση να γνωρίζει ότι η νέα φιλοσοφία των επιτελών της Αστυνομίας, άρα κι εκείνων που αποφασίζουν, είναι όχι η δημιουργία μεγαλύτερου αριθμού επιτελικών Υπηρεσιών, άρα Αστυνομικών Τμημάτων και Υποδιευθύνσεων. Αντίθετα η επικρατούσα άποψη είναι οτι οι αστυνομικές Υπηρεσίες πρέπει να μειωθούν και όσες παραμείνουν να είναι δυναμικές οργανωμένες και ευέλικτες.

Κατά συνέπεια, θα πρέπει οι πιέσεις της Δημοτικής Αρχής και της τοπικής κοινωνίας της Δυτικής Αχαΐας να ασκηθούν ακόμη πιο εντατικά στον εφικτό στόχο. Δηλαδή στην ενίσχυση των αστυνομικών επιχειρήσεων και του σχεδιασμού μεγαλύτερης αστυνομικής επεμβατικότητας στην περιοχή. 

 

dytikanea.gr