• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Σάββατο, 8 Αυγούστου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός από 17 έως 23 Ιουλίου

dytikanea by dytikanea
17 Ιουλίου 2023
in ΝΕΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
0
Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός από 17 έως 23 Ιουλίου
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Έντεκα νέες παραγωγές φέρνει η τρίτη εβδομάδα του πλούσιου προγράμματος (Ιούλιος – Αύγουστος 2023) του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» του υπουργείου Πολιτισμού.

Οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις εφέτος επικεντρώνονται στο μείζον θέμα της κλιματικής αλλαγής. Ξεχωριστές θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις, εικαστικές δράσεις και περφόρμανς, χορό και παραστάσεις για παιδιά και εφήβους θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε Λάρισα, Καστοριά, Κοζάνη, Τήνο, Θεσσαλονίκη, Σπάρτη, ‘Αρτα, Αχαΐα, Δελφούς, Αρχαία Ολυμπία και Κορινθία, από τις 17 έως και τις 23 Ιουλίου 2023. Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το υπουργείο Πολιτισμού.

Συγκεκριμένα, στις 17 και 18 Ιουλίου το πρόγραμμα ξεκινά με τις θεατρικές παραστάσεις «Νέα Ζωή», σε σκηνοθεσία Αντώνη Αντωνόπουλου στο Β’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, «2071», σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη, στο Αρχοντικό Τσιατσιαπά στην Καστοριά και «Λιγνίτη Τόπος ή Τι;» σε σκηνοθεσία Μαρίας Βαρδάκα, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, στην Κοζάνη. Επίσης, η παράσταση χορού «Τα σώματα επιπλέουν στη στεριά» των Μιχάλη Καλκάνη, Δέσποινας Σανιδά-Κρεζία και Δέσποινας Χαριτωνίδη θα παρουσιαστεί στον αρχαιολογικό χώρο Ιερού Ποσειδώνα και Αμφιτρίτης στην Τήνο.

Συνεχίζουν στις 20 και 21 Ιουλίου, με τη θεατρική παράσταση «Caerus», σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Γιώργου Παπαπαύλου, Ελένης Δαφνή και Αναστασίας Στυλιανίδη, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, και την παράσταση χορού «Ευρώτας», σε χορογραφία Κατερίνας Σκιαδά, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης.

Ακολουθούν η παράσταση μουσικού θεάτρου «Ίσως και να είμαστε αδέρφια τελικά», σε σύλληψη, μουσική και ερμηνεία της Φένιας Παπαδόδημα, στο Γενέσιο της Θεοτόκου (Κόκκινη Εκκλησιά) στο Βουργαρέλι ‘Αρτας και η μουσική εκδήλωση «Ο έρωτας στα χρόνια της κλιματικής», σε σκηνοθεσία και κείμενα Ευά Παπαδάκη, στο Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας στην Αχαΐα στις 22 και 23 Ιουλίου.

Η τρίτη εβδομάδα ολοκληρώνεται στις 23 και 24 Ιουλίου με την εικαστική δράση και περφόρμανς Oh, tranquility! Penetrating the very rock, A cicada’s voice από τον πολιτιστικό οργανισμό Polygreen Culture & Art Initiative (PCAI) στο πρώην Περίπτερο Πικιώνη, νυν «π», στους Δελφούς, την παράσταση μουσικού θεάτρου Τσουνάμι, σε σκηνοθεσία Ελπίδας Σκούφαλου, στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ολυμπίας και τη γλυπτική ηχητική εγκατάσταση «Πτώση» των Coti K. και Δημήτρη Γεωργακόπουλου στο Κάστρο Ακροκορίνθου στην Κορινθία.

Πληροφορίες και προκρατήσεις θέσεων στην διεύθυνση digitalculture.gov.gr, nationalopera.gr

 

ΑΜΠΕ

 

Tags: Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός από 17 έως 23 Ιουλίου
Previous Post

Στη Βόρειο Ήπειρο το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Αλισσαίων “Πείρος” – ΦΩΤΟ

Next Post

Άννα Μαστοράκου: Συγχαρητήρια στους Πατρινούς αθλητές

Next Post
Άννα Μαστοράκου: Η ώριμη επιλογή των πολιτών

Άννα Μαστοράκου: Συγχαρητήρια στους Πατρινούς αθλητές

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Ολοκληρώθηκαν οι αυτοψίες στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές – Πόσα σπίτια χαρακτηρίστηκαν “κόκκινα” στην Αχαΐα
  • Αχαΐα: Σοκαριστικό περιστατικό – Οδηγός λεωφορείου υπέστη ανακοπή, έχασε τις αισθήσεις του και το όχημα έπεφτε πάνω σε άλλα ΙΧ (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)
  • Σε “κίτρινο συναγερμό” για φωτιά η μισή χώρα – Μεγάλη προσοχή στη Δυτ. Ελλάδα
  • Πάτρα: Τροχαίο με το “καλημέρα” στην Ελ. Βενιζέλου – ΦΩΤΟ
  • Πάτρα: Τροχαίο με τραυματισμό στον Καστελόκαμπο – ΦΩΤΟ
  • Προφυλακίστηκαν ο δήμαρχος Στυλίδας και δύο ακόμη κατηγορούμενοι για την πυρκαγιά στη Βοιωτία
  • Νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑ Δυμαίων ο Βασίλης Καρβουνιάρης: “Η κοινή μας πορεία θα συνεχιστεί και στην επόμενη πενταετία”
  • Αλλαγή σκυτάλης στη διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α. Δυμαίων: Στη θέση του Γιώργου Παναγιωτόπουλου ο αντιδήμαρχος Βασίλης Καρβουνιάρης
  • Λευκός καπνός στην Αχαϊκή… Συνεχίζει κανονικά ο Λαγός – Τη Δευτέρα η έναρξη της προετοιμασίας της ομάδας
  • Αεραθλητικό Σωματείο στη Δυτική Αχαΐα – Και άλλα πολλά θέματα στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In