• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Αλέξης Γεωργούλης – Πληροφορίες για ακόμα δύο καταγγελίες σε βάρος του ευρωβουλευτή

dytikanea by dytikanea
19 Απριλίου 2023
in ΝΕΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ
0
Αλέξης Γεωργούλης – Πληροφορίες για ακόμα δύο καταγγελίες σε βάρος του ευρωβουλευτή
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ακόμα δύο καταγγελίες φέρεται να αγγίζουν τον γνωστό ηθοποιό και μέχρι χθες, ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του protothema.gr, πρόκειται για μια γυναίκα που έχει αποταθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κάνοντας λόγο για περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης και η οποία έχει και ιατροδικαστική έκθεση και για έναν άνδρα, πρώην συνεργάτη του κ. Γεωργούλη, ο οποίος κάνει λόγο για κάκιστες εργασιακές συνθήκες κατά την περίοδο που βρέθηκε στο γραφείο του ευρωβουλευτή.

Η δεύτερη γυναίκα -μετά την Ελένη Χρονοπούλου- φέρεται να είναι έτοιμη να καταγγείλει τον Αλέξη Γεωργούλη για κακοποίησή της και ξυλοδαρμό! Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό που ετοιμάζεται να καταγγείλει η συγκεκριμένη γυναίκα έλαβε χώρα, ενώ η ίδια εργαζόταν ως μετακλητή υπάλληλος στο γραφείο του κ. Γεωργούλη.

Πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη γυναίκα έχει προσεγγίσει ήδη γνωστό δικηγόρο των Αθηνών και είναι έτοιμη να προβεί σε καταγγελία στις ελληνικές εισαγγελικές αρχές. Κατά τις ίδιες πληροφορίες η δεύτερη γυναίκα που καταγγέλλει τον Αλέξη Γεωργούλη φέρεται να έχει στη διάθεσή της και ιατρικές γνωματεύσεις, που αναφέρονται σε σωματική κακοποίησή της.

Οι βαριές νέες καταγγελίες κατά Γεωργούλη

Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί, είναι εάν αυτές οι καταγγελίες έχουν ήδη γίνει στις βελγικές αρχές ή σε υπηρεσίες άλλου κράτους-μέλους της ΕΕ.

Εάν έχουν γίνει στο Βέλγιο, τότε η αρμόδια επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα μπορούσε να κινηθεί ταχύτερα, καθώς σε άλλη περίπτωση ενδέχεται να υπάρξουν αιτήματα μετάφρασης από τις αρχές άλλου κράτους-μέλους της ΕΕ, και επιπρόσθετες πληροφορίες κάτι που θα μπορούσε να καθυστερήσει την όλη διαδικασία.

Παράλληλα, την τυπική οδό παίρνει πλέον η υπόθεση για την άρση ή την προάσπιση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, μετά τις καταγγελίες εις βάρος του για υπόθεση που αφορά σε σοβαρά ποινικά αδικήματα.

Όπως ορίζει το καταστατικό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κάθε αίτημα για την άρση ασυλίας ενός μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απευθύνεται στον/την πρόεδρο του Σώματος από αρμόδια αρχή κράτους-μέλους της ΕΕ. Το αίτημα ανακοινώνεται στην Ολομέλεια (όπως έγινε χθες με την υπόθεση Γεωργούλη) και παραπέμπεται στην αρμόδια επιτροπή, ήτοι την επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του ΕΚ (JURI).

Η επιτροπή εξετάζει χωρίς καθυστέρηση, αλλά λαμβάνοντας υπόψη την σχετική περιπλοκότητά τους, τα αιτήματα για άρση της ασυλίας ή τα αιτήματα για προάσπιση των προνομίων και της ασυλίας κάθε ευρωβουλευτή. Το επίσημο αίτημα, στο οποίο αναφέρονται ρητώς από τις αρμόδιες αρχές οι λόγοι που ζητείται η άρση ασυλίας, εξετάζεται από την JURI, η οποία ορίζει και έναν εισηγητή για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Ο ενδιαφερόμενος ευρωβουλευτής θα κληθεί να καταθέσει τη δική του άποψη, χωρίς ωστόσο να είναι υποχρεωμένος να το πράξει, ενώ δεν θα παρίσταται στις συζητήσεις, οι οποίες θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.

Η αρμόδια επιτροπή του ΕΚ μπορεί να ζητήσει περισσότερες πληροφορίες και εξηγήσεις από την αρχή του κράτους- μέλους, στην προκειμένη περίπτωση του Βελγίου, προκειμένου να σχηματίσει γνώμη για το εάν η ασυλία πρέπει να αρθεί ή να προασπισθεί. H απόφαση της επιτροπής Νομικών Υποθέσεων μεταβιβάζεται στην Ολομέλεια του ΕΚ, η οποία και θα ψηφίσει για την άρση ή μη της ασυλίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του ΕΚ θα λάβει χώρα στις 24-25 Απριλίου, στις Βρυξέλλες.

πηγή

Tags: Αλέξης Γεωργούλης - Πληροφορίες για ακόμα δύο καταγγελίες σε βάρος του ευρωβουλευτή
Previous Post

«Έφυγε» πολύ νωρίς ο Αλκιβιάδης Ράλλης ΦΩΤΟ

Next Post

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε από την Τήνο με το πλοίο της γραμμής

Next Post
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε από την Τήνο με το πλοίο της γραμμής

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε από την Τήνο με το πλοίο της γραμμής

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Αχαγιά ’82 και Αστέρια Αχαΐας: Η μεγάλη ένωση και η ακόμη πιο ενδιαφέρουσα συγκυρία για κάτι περισσότερο από ένα μπασκετικό project
  • Γέμισε “Αστέρια” η Αχαγιά! Ένωσαν δυνάμεις δύο μεγάλα αθλητικά σωματεία της πόλης, ιδρύοντας την ακαδημία «STARS ΑΧΑΓΙΑ 82»
  • Η φωτογραφία της ημέρας
  • Παρελθόν οι εικόνες εγκατάλειψης στο Λιμνοχώρι – Αποκαταστάθηκε η ασφάλεια διερχομένων και κατοίκων της περιοχής – ΦΩΤΟ
  • Πάτρα: Δραματική έκκληση της οικογένειας της Γεωργίας Κριμπά – “Βοηθήστε να την βρούμε”
  • Συνελήφθη ο άνδρας που σκότωσε με κυνηγετικό όπλο σκύλο σε χωριό της Αχαΐας
  • Στη φυλακή τελικά ο 27χρονος με φόντο τα επεισόδια σε νυχτερινά καταστήματα σε Πάτρα και Ηλεία – Ο ανακριτής Αμαλιάδας τον έστειλε στον Κορυδαλλό
  • Πσιτ! Δεν είσαι και η Βικτόρια…
  • Προσωπικός Βοηθός: Μια νέα αρχή για χιλιάδες συνανθρώπους μας
  • Μελιτζανοσαλάτα με ντομάτες και μυρωδικά
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In