• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Παρέμβαση της ΟΙΚΙΠΑ για τα Μαύρα Βουνά στη δυτική Αχαΐα

dytikanea by dytikanea
29 Ιουλίου 2020
in ΤΟΠΙΚΑ
0
Παρέμβαση της ΟΙΚΙΠΑ για τα Μαύρα Βουνά στη δυτική Αχαΐα
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η ανακοίνωση της ΟΙΚΙΠΑ έχει ως εξής:

Η ντροπιαστική για το κύρος της Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας διατήρηση Λατομείων στο εσωτερικό Ζώνης υψηλής Προστασίας Εθνικού Πάρκου θα συνεχιστεί για τρία ακόμη χρόνια (και βλέπουμε) μετά τις ως τώρα «προσωρινές» παρατάσεις του 2011 και του 2014.

Αυτό προέκυψε κατά τη συζήτηση της επερώτησής μας, στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, σχετικά με το τι σκοπεύει να πράξει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εν όψει λήξης της περιόδου παράτασης λειτουργίας των λατομείων Αράξου, μέσα στο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου – Στροφυλιάς στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Το πικρό αστείο είναι ότι αυτή τη φορά η παράταση λειτουργίας δεν αποτελεί μεταμεσονύκτια τροπολογία της κυβέρνησης, αλλά πρόταση της ίδιας της Περιφέρειας Δ. Ελλάδας, η οποία δήλωσε ότι, κατόπιν «επικοινωνίας της με την Γεν. Γραμματεία Ενέργειας και Φυσικών Πόρων διευκρινίστηκε» ότι η λειτουργία των λατομείων θα συνεχιστεί αδιάκοπα έως και το 2023, διότι το τρέχον ΕΣΠΑ (το οποίο είχε το 2014 προβληθεί ως δικαιολογία της πολυετούς παράτασης) επρόκειτο μεν να λήξει το 2020, αλλά επεκτείνεται ως το 2023!

Αυτό σημαίνει ότι η κατεδάφιση των Μαύρων Βουνών, η οποία πλέον είναι ορατή και από την πλευρά της Καλογριάς, δηλαδή από το κέντρο του Εθνικού Πάρκου, θα συνεχιστεί, έξω από κάθε λογική προστασίας.  Ο Αντιπεριφερειάρχης μάλιστα, δήλωσε ότι οι ανάγκες σε υλικά θα ενταθούν λόγω και των έργων της Ολυμπίας Οδού  και ότι «εξετάζεται», αντί να απορριφθεί εξαρχής ως απαράδεκτο, το αίτημα των εταιριών των λατομείων, που το στηρίζουν και τα Επιμελητήρια Αχαΐας και Ηλείας για «επαναπροσδιορισμό», επέκταση δηλαδή των ορίων της Λατομικής ζώνης!

Η Οικολογική Δυτική Ελλάδα θεωρεί ότι η κατάσταση αυτή, με τις συνεχείς και πολυετείς παρατάσεις, γελοιοποιεί την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία για το περιβάλλον. Πιστεύουμε ότι η Περιφέρεια άκριτα υιοθετεί την άποψη των εργολαβικών λόμπι, για τους οποίους τα «λατομεία Αράξου» αποτελούν μια εύκολη λύση. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οφείλει να δώσει τέλος οικοδομώντας εναλλακτικές λύσεις, με έγκαιρη πρόβλεψη και νομοθετική διευκόλυνση από την κυβέρνηση, ώστε να καταστεί ευχερής η ανεύρεση νέων λατομικών περιοχών.

Στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης θα είμαστε αρωγοί. Στην καταστροφή του Εθνικού πάρκου μόνο και μόνο για διευκόλυνση του «κατασκευαστικού τομέα» θα είμαστε αντίπαλοι. Ας το γνωρίζουν όλοι.

Tags: μαυρα βουνά
Previous Post

Ἐπί τέλους ξυπνάει ὁ Γίγαντας

Next Post

Ο Αχαγιώτης τραγουδιστής Νίκος Οικονομόπουλος στον λαμπερό γάμο της Εριέττας Κούρκουλου – Τί ευχήθηκε στο ζευγάρι – ΒΙΝΤΕΟ

Next Post
Ο Αχαγιώτης τραγουδιστής Νίκος Οικονομόπουλος στον λαμπερό γάμο της Εριέττας Κούρκουλου – Τί ευχήθηκε στο ζευγάρι – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Αχαγιώτης τραγουδιστής Νίκος Οικονομόπουλος στον λαμπερό γάμο της Εριέττας Κούρκουλου - Τί ευχήθηκε στο ζευγάρι - ΒΙΝΤΕΟ

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Συνταγή για χοιρινό με πράσα και σέλερι
  • Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας, Γρηγόρη Αλεξόπουλου
  • #Σε είδα!…στο Pink the City 2026
  • Το Επίκεντρο+ παρουσιάζει την…καθιστή – σπονδυλωτή παράσταση «Κανα-πές»
  • Πάτρα: Ενοικιάζεται επιπλωμένη γκαρσονιέρα
  • Τηλεόραση: Οι αθλητικές μεταδόσεις της Δευτέρας
  • Ρούμπιο: Η Ελλάδα είναι σημαντικός σύμμαχος – Αξίζει έναν ισχυρό πρέσβη με την πλήρη εμπιστοσύνη του Τραμπ
  • Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι ελληνικές πρωτοβουλίες για την ενέργεια πήραν πράσινο φως από τους Ευρωπαίους ηγέτες
  • Επίδομα 400 ευρώ τον Νοέμβριο: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι, ποιοι μένουν εκτός – Οι διορθώσεις, οι νέες αδικίες και οι στρεβλώσεις
  • Αστυνομικές ειδήσεις από τη Δυτ. Ελλάδα
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In