• Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου, 2026
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Δυτικά Νέα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
No Result
View All Result
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας
No Result
View All Result

Το facebook θα “σκέφτεται”;

dytikanea by dytikanea
1 Αυγούστου 2019
in ΖΩΗ, ΝΕΑ
0
Επανάσταση στο Facebook: Η λειτουργία που θα δίνει… δεύτερη ευκαιρία στους χρήστες

** FILE ** The Facebook logo is displayed at a news conference in New York in this November 6, 2007 file photo. A new application is aiming to inject more commerce into the social playground by paying Facebook members who help make sales to their friends. (AP Photo/Craig Ruttle, file)

0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου F8 του 2017 η Facebook είχε προαναγγείλει τα σχέδιά της να αναπτύξει το λεγόμενο BCI (brain-computer interface) δηλαδή μία τεχνολογία που θα επέτρεπε την πληκτρολόγηση μέσω της σκέψης. 

Τελικά, περίπου δύο χρόνια αργότερα, ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια/ Σαν Φρανσίσκο, που εργάζονται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα προχώρησαν στην ανάρτηση μία μελέτης στην οποία επισημαίνεται ότι ο αλγόριθμος που ανέπτυξαν ήταν σε θέση να «αναγνωρίζει» λέξεις στην δραστηριότητα του εγκεφάλου, σε πραγματικό χρόνο.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της έρευνάς τους οι επιστήμονες συνέδεσαν υψηλής ευαισθησίας αισθητήρες καταγραφής ηλεκτρικών σημάτων στους εγκεφάλους τριών ασθενών με επιληψία, ώστε να καταγράφουν την εγκεφαλική δραστηριότητα. Στην συνέχεια τέθηκαν στους συγκεκριμένους ασθενείς απλές ερωτήσεις και τους ζητήθηκε να απαντήσουν κανονικά. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο αλγόριθμος κατάφερε να καταγράψει την δραστηριότητα του εγκεφάλου ενώ οι ασθενείς μιλούσαν. Μάλιστα υποστηρίζουν ότι η τεχνολογία που ανέπτυξαν μπορούσε να αποκωδικοποιήσει τις λέξεις που σκέφτονταν οι ασθενείς με ακρίβεια που έφτανε έως και το 76%. 

Από την πλευρά της η Facebook δεν αναμένει ότι ένα σύστημα που θα ενσωματώνει την συγκεκριμένη τεχνολογία θα καταστεί σύντομα διαθέσιμη, αλλά θα μπορούσαν στοιχεία της συγκεκριμένης τεχνολογίας να ενσωματωθούν σε συστήματα Εικονικής και Επαυξημένης Πραγματικότητας (AR και VR). Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία θεωρεί ότι η πλήρης εφαρμογή στο hardware των συστημάτων AR και VR είναι μια εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασία με ενδεχομένως αμφίβολα αποτελέσματα.

Ωστόσο, η χρήση της τεχνολογίας BCI θα μπορούσε να επιτρέψει στους κατόχους αντίστοιχων συστημάτων να αναγνωρίζουν «εικονικές» εντολές, συνήθως μονολεκτικές (όπως home, select ή delete) που θα επιτρέπουν την δημιουργία εντελώς νέων τρόπων διαδραστικότητας του χρήστη με τα συγκεκριμένα συστήματα.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι τα πειράματα της Facebook δεν είναι τα μόνα που διεξάγονται στο συγκεκριμένο πεδίο. Μόλις πριν λίγες ημέρες η εταιρεία Neuralink του Elon Musk ανακοίνωσε ένα project που θα επιτρέπει τον έλεγχο ενός smartphone μέσω μίας συσκευής που θα είναι συνδεδεμένη με τον εγκέφαλο του χρήστη.

Tags: Το facebook θα "σκέφτεται";
Previous Post

Eurostat: Οι μισοί Έλληνες δεν έχουν χρήματα να πάνε διακοπές

Next Post

Η ευχή του Άκη Τσελέντη!

Next Post
Άκης Τσελέντης: Πρέπει να προσέχουμε γιατί η περιοχή είναι διεγερμένη – Δώστε σημασία στα δημόσια κτίρια

Η ευχή του Άκη Τσελέντη!

Αναζητηση

No Result
View All Result




Πρόσφατα άρθρα

  • Ο Τζον Γκαλιάνο αποσύρεται από έκθεση αφιερωμένη στο έργο του λόγω παλαιότερων αντισημιτικών του δηλώσεων
  • Μάφιν λαχανικών με αλεύρι ολικής, γιαούρτι και φέτα
  • Πένες με μυρωδικά και ψητά λαχανικά
  • Αλλαγή ώρας: Πότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω
  • Τέλος εποχής: Ο Μέσι αποσύρεται από την εθνική Αργεντινής!
  • Γεωργιάδης: Η ΝΔ διεκδικεί αυτοδυναμία, δεν βλέπω σενάρια κυβερνήσεων συνεργασίας
  • Σχολεία: Πρόσληψη 36.000 αναπληρωτών έως τα τέλη Σεπτεμβρίου
  • Πάτρα: Σήμερα απολογείται στον ανακριτή ο καθηγητής που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος 14χρονης μαθήτριας
  • Κ. Δημογλίδου: «Πρωτοφανής υπόθεση για τα ελληνικά δεδομένα το βρέφος στην Κυψέλη»
  • Δυτική Αχαΐα: Το έμβλημα του Δήμου μεταξύ των θεμάτων στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής
Dytikanea.gr  - Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Πληροφορίες

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΖΩΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
  • ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

© 2020 Κατασκευή ιστοσελίδας - DSDC.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In