Σύλλογος Αλισσαίων «Πείρος»: Νέα παρέμβαση για τον βιολογικό καθαρισμό – ΦΩΤΟ

Για πολλοστή φορά ο πρόεδρος του συλλόγου «Πείρος» Δημήτρης Μπαρμπούνης παρεμβαίνει στο θέμα της λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού της Κάτω Αχαΐας.

Στη νέα του ανακοίνωση αναφέρει:

«Μετά από την επίσκεψη μας στην Διεύθυνση περιβάλλοντος σήμερα ήρθε για ελεγχο και να πάρει μετρήσεις στο σημείο η υπηρεσία όπου ήταν Παρών ο πρόεδρος του συλλόγου. Πάλι το θέαμα του βιολογικού ήταν απογοητευτικό ουσιαστικά ο βιολογικός υπολειτουργεί δεν καθαρίζεται η λυματολάσπη και αυτό φαίνεται στις φωτογραφίες .
Ο επεξεργαστής στη είσοδο δεν λειτουργεί εδώ και καιρό και περιμένουν ακόμα να φέρουν προσφορά.
Ο μοχλός καθαρισμού της λυματολάσπης ομοίως και η δεξαμενή χλωρίωσης επίσης.
Στο σημείο δεν υπήρχε εξειδικευμένο προσωπικό μόνο ο μοναδικός χημικός που υπήρχε και περίμενε το συνεργείο από την Διεύθυνση περιβάλλοντος και έχει μετακινηθεί στον τομέα πρασίνου.

Δυστυχώς η απερχόμενη δημοτική Αρχή απέτυχε τα δυο τελευταία χρόνια που εντοπίζεται το πρόβλημα να λειτουργήσει σωστά το βιολογικό καθαρισμό και με ημίμετρα μετά από καταγγελίες του συλλόγου μας αλλά και κατοίκων προσπαθούσε κάτι να φτιάξει.

Αλλά ποτέ δεν υπήρχε σωστή πολιτική απόφαση για την σωστή λειτουργία του βιολογικού. Η περιουσία του τόπου μας είναι η θάλασσα μας και θα είμαστε παρών να τη διαφυλάξουμε. Περιμένουνε την Ολοκληρωμένη επιστολή με τα συμπεράσματα που θα γράψει η υπηρεσία θα περιμένουνε για να τοποθετηθούμε επακριβώς.
Προσβλέπουμε και πιστεύουμε ότι η νέα δημοτική Αρχή γνωρίζει τα προβλήματα και θα βάλει μια σειρά στην κακή κατάσταση του βιολογικού για να κολυμπάμε σε καθαρές θάλασσες.
Θα επανέλθουμε μόλις βγουν η μετρήσεις αν και τα πρώτα συμπεράσματα είναι απαισιόδοξα και από την εικόνα αλλά και τις ελλείψεις του βιολογικού».