Η Αχαϊκή υπάρχει χάρις στους μεγάλους χορηγούς της

ΤΟΥ Παναγιώτη Κουνάβη

Ορισμένες σκέψεις για την Αχαϊκή έτσι όπως τις διατύπωσα στη χθεσινή γενική συνέλευση της ομάδας.

Όσοι ομόφωνα συνομολόγησαν , πριν ένα χρόνο να στηρίξουν την ομάδα με την ανακοίνωση που είχε τίτλο: «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ» ,έφτασαν την ομάδα στο τέλος των αγωνιστικών της υποχρεώσεων με τα εξής θετικά:

Η ομάδα έχασε την άνοδο ( χωρίς αυτό να είναι ο στόχος και αυτοσκοπός, στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου και σωστά δεν ήταν) χάρις σε ένα κακό αποτέλεσμα στα μπαράζ. Όμως υπήρξαν πολλά παιχνίδια που η ΑΧΑϊΚΗ έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο ιδιαίτερα από το τέλος Νοέμβρη και μετά. Σήμερα υπάρχει ένα άριστο κλίμα στο δυναμικό της: παίκτες, προπονητής, διοίκηση. H συμβολή του προπονητή σε αυτό ήταν καθοριστική και αξίζουν συγχαρητήρια στο ίδιο πάνω απ όλα αλλά και στα παιδιά που ίδρωσαν για την ομάδα.

Η διοίκηση ανέλαβε και υποχρεώσεις του παρελθόντος, για τις οποίες δεν είχε την ευθύνη και μέρος από αυτές τακτοποιήθηκαν. Σήμερα έχει ένα καλό ρόστερ που πάνω σε αυτό μπορεί να οικοδομηθεί με μερικές προσθήκες η ομάδα της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Σε ότι αφορά τις υλικοτεχνικές υποδομές:

Τις επόμενες ημέρες υπογράφεται προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου και της Περιφέρειας, η οποία αφορά την κατασκευή του βοηθητικού. Χρειάζεται επιμονή από την Δημοτική αρχή, ώστε αυτή σύμβαση να υλοποιηθεί άμεσα και να είναι σε υψηλή προτεραιότητα υλοποίησης σαν έργο από την νέα περιφερειακή αρχή.

Στα αποδυτήρια χρειάζονται άμεσα παρεμβάσεις μικρού κόστους ώστε αυτά να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των αθλητών και των ποδοσφαιριστών. Παράλληλα θα πρέπει να αναζητηθεί από τον ΟΤΑΔ χρηματοδότηση για να εκσυγχρονιστούν τα αποδυτήρια ώστε να αποκτήσει το στάδιο: σύγχρονα αποδυτήρια, γυμναστήριο, ιατρείο και χώρο αναμονής με αναψυκτήριο για τους φίλους της ομάδας και τους γονείς των παιδιών που προπονούνται στις ακαδημίες.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η ΑΧΑΪΚΗ έχει ακαδημίες οι οποίες υπάρχουν και αναπτύσσονται επί σειρά ετών. Είναι σωστός ο μέχρι τώρα διοικητικός διαχωρισμός των ακαδημιών και της ομάδας. Οι ακαδημίες πρέπει να έχουν διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια αλλά και να εκπροσωπούνται στη διοίκηση της ομάδας ώστε αυτές να συμμετέχουν στο μακροπρόθεσμο προγραμματισμό της ομάδας. Το μέλλον της ΑΧΑΪΚΗΣ είναι εκεί και αυτό απόδειξε η φετινή χρονιά (συμμετοχή ποδοσφαιριστών στην μεγάλη ομάδα, ενίσχυση των άλλων ομάδων της περιοχής από παιδιά που ήταν στην ακαδημία, μεταγραφές σε μεγάλες ομάδες).

Σε λίγους μήνες κλείνουν εκατό χρόνια από την ίδρυση της ομάδας. Αυτό είναι ευκαιρία να αναδειχθεί η ιστορία της ομάδας, αλλά και να χτιστεί ένα πρότζεκτ που θα αποφέρει έσοδα στην ομάδα.

Πριν ένα χρόνο λέγαμε για πλάνο τριετίας είμαστε λίγο πριν τη μέση της διαδρομής αυτής. Σήμερα υπάρχει ένα ανθρώπινο δυναμικό στη διοίκηση που πρέπει και μπορεί να οδηγήσει την ομάδα την επόμενη χρονιά και με τη συμμετοχή επιπλέον παραγόντων που θέλουν να πάρουν μέρος στην διοίκηση της ΑΧΑΪΚΗΣ να ενισχυθεί. Η ομάδα πρέπει να συνεχίσει στα χνάρια της περσινής χρονιάς, χτίζοντας το μέλλον της αργά και σταθερά με περισσότερη οργάνωση, επιμονή, υπομονή και τα αποτελέσματα δεν θα αργήσουν να φανούν.

Η ΑΧΑΪΚΗ υπάρχει χάρις στους μεγάλους χορηγούς της και σε όλους εκείνους που στήριξαν την ΑΧΑΪΚΗ με το υστέρημα τους σε αυτές τις δύσκολες εποχές.Η διεύρυνση των υποστηρικτών της μπορεί να κάνει την ομάδα δυνατή σε όλους τους τομείς της.

Αξίζουν τέλος συγχαρητήρια στα μέλη της διοίκησης και στο πρόεδρο της, που αθόρυβα και με ρεαλισμό δούλεψαν ώστε η ομάδα να βγει όρθια στις υποχρεώσεις της. Το μέλλον για τα επόμενα βήματα της ομάδας, βρίσκεται στη συλλογική ηγεσία, στις ακαδημίες της και στις εγκαταστάσεις που πρέπει να αποκτήσει η ομάδα.

Στην νέα χρονιά θα είμαι παρών ως απλός στρατιώτης, συμβάλλοντας στο έργο της διοίκησης και διεκδικώντας τις ανάγκες της ομάδας σε υλικοτεχνική υποδομή από τη θέση του αιρετού στο δημοτικό συμβούλιο.