Να γιατί στηρίζουμε τον Χρήστο Νικολάου ξανά για Δήμαρχο


Λίγες μόνο ημέρες μας χωρίζουν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Και τώρα, είναι η ώρα να κρίνουμε, να συγκρίνουμε και να αποφασίσουμε για τον Δήμο μας. Και μπορεί για τους περισσότερους συμπολίτες να είναι δεδομένο ότι Δήμαρχος θα είναι και πάλι ο Χρήστος Νικολάου, ο ίδιος όμως δεν φαίνεται να αρκείται σ’ αυτό. Αυτό διαπίστωσα συνομιλώντας μαζί του, όπου για άλλη μια φορά είδα έναν άνθρωπο που δεν επαναπαύεται και δίνει την μάχη του σταυρού ψήφο ψήφο, πόρτα πόρτα.

Έχοντας γνωρίσει από κοντά πολλούς πολιτικούς και εν ενεργεία Δημάρχους, αυτή η ασίγαστη επιθυμία για δράση που χαρακτηρίζει τον νυν Δήμαρχο, δεν μπορεί παρά να εντυπωσιάζει. Σε μία εποχή, όπου οι περισσότεροι αναλώνονται σε έργα βιτρίνας προεκλογικού χαρακτήρα, όπου το ενδιαφέρον για τον συμπολίτη εξαντλείται στο φιλικό «χτύπημα» στην πλάτη, ο Νικολάου χρόνια τώρα αποδεικνύει ότι το «μαζί» είναι καλύτερο από το «εγώ». Και πως με συνεργασία και ειλικρίνεια, υπάρχουν λύσεις που δίνουν ζωή στον τόπο μας και ανάσες ποιότητας στην καθημερινότητα όλων.

Στο πλαίσιο αυτό, η επανεκλογή του Χρήστου Νικολάου, είναι η μόνη εγγύηση ότι τα έργα που έχουν μπει σε τροχιά υλοποίησης θα πραγματοποιηθούν. Γιατί ασχολείται με τα κοινά από επιλογή και όχι από ανάγκη. Γιατί η παρουσία του στα δημόσια πράγματα, έχει ως αφετηρία την θέλησή του να αφιερώσει όλες του τις δυνάμεις στην προκοπή του τόπου του. Γιατί διαθέτει την γνώση, αλλά και τον τρόπο. Τρανταχτό παράδειγμα τα πρώτα χρόνια της θητείας του. Όπου παρά τα capital controls, κατάφερε και έργα να γίνουν και να χρηματοδοτηθούν μελέτες και να πάει ο Δήμος μπροστά, την ώρα που άλλοι Δήμοι λόγω διοικητικής ανεπάρκειας είχαν κατεβάσει τα στυλό και περίμεναν.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η υποψηφιότητά του υπερβαίνει τα κομματικά όρια με την στενή έννοια. Γεγονός που τον τιμά, καθώς και ο ίδιος με την ρητορική αλλά και την στάση ζωής του, δεν επιδιώκει μία διχαστική προσέγγιση. Αυτό δεν κάνουν, άλλωστε, όσοι πραγματικά σκέφτονται και αναθεωρούν όταν πρέπει, όσοι συζητούν και ρωτούν, όσοι τελικά προτιμούν τα έργα από τα λόγια;

Είμαι σίγουρη, ότι αυτές οι πτυχές του χαρακτήρα του Δημάρχου θα του αναγνωριστούν και σ’ αυτή την εκλογική μάχη. Γιατί σημασία στη ζωή, έχει να μπορείς να βρίσκεις ανθρώπους να στηριχθείς για αυτό που πραγματικά είναι και όχι γι’ αυτό που νομίζουν ότι είναι. Και ο Χρήστος Νικολάου είναι ένας άνθρωπος και ο Δήμαρχος που μπορείς να στηριχθείς πάνω του.  

Πηνελόπη Παναγιωτακοπούλου

Πρ. Υποψήφια Βουλευτής και Ευρωβουλευτής ΝΔ