Γεμιστά μπιφτέκια με ντομάτα και φέτα

 
 

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς

500 γρ. χοιρινός κιμάς

2 μέτριες ντομάτες, κομμένες σε λεπτές ροδέλες

300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

2 μέτρια αυγά

1 κρόκο από μέτριο αυγό

60 γρ. ελαιόλαδο

40 γρ. μουστάρδα

40 γρ. ketchup

6 γρ. worcester sauce 

1 κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή

¼ κ.γ. πιπέρι

Σαλάτα Tabbouleh για το σερβίρισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια, φορώντας γάντια μίας χρήσης μέχρι να ομογενοποιηθούν.

2Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά.
3Μόλις περάσει αυτός ο χρόνος, βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο, παίρνουμε 150 γρ. κιμά, το χωρίζουμε στη μέση και πλάθουμε δίνοντας στρογγυλό σχήμα διαμέτρου 12 εκατοστών περίπου. Βάζουμε στην επιφάνεια του πρώτου κομματιού 30 γρ. φέτα και λίγη ντομάτα. Το σκεπάζουμε με το δεύτερο κομμάτι και το πλάθουμε δημιουργώντας ένα σφιχτό μπιφτέκι, πιέζοντας το στη μέση και στα πλάγια ώστε να ενωθούν οι άκρες.
4Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για την υπόλοιπη ποσότητα κιμά.
5Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή σχαροτήγανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Ψήνουμε τα μπιφτέκια σε δόσεις και από τις δύο πλευρές για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
6Σερβίρουμε τα μπιφτέκια ζεστά με σαλάτα Tabbouleh.