Το μήνυμα της 25ης Μαρτίου 1821

 
 

Το μήνυμα της 25ης Μαρτίου 1821 παραμένει διαχρονικό και επίκαιρο. Επιβεβαιώνει ότι η εθνική ενότητα αποτελεί βασικό συστατικό στοιχείο για την κατάκτηση υψηλών στόχων, όταν αυτοί οι στόχοι υπακούουν σε κοινές αξίες και κοινά ιδανικά. 
Οι πρόγονοί μας θυσιάστηκαν για την ελευθερία και την εθνική μας ανεξαρτησία. Κατάφεραν αυτό που φάνταζε ακατόρθωτο για τον υπόλοιπο κόσμο. Κόντρα στην αριθμητική υπεροχή του κατακτητή απέδειξαν ότι η καρδιά είναι που μετράει και πως δεν ταιριάζει στους Έλληνες να είναι δουλοπρεπείς.
Σήμερα, με ενότητα και ομοψυχία πιστεύω ότι μπορούμε να δώσουμε με επιτυχία την μάχη για να ξεπεράσουμε αρνητικά συναισθήματα και κακές νοοτροπίες που κρατούν σε στασιμότητα της Πατρίδα μας, και να αναδείξουμε εκείνες τις δημιουργικές δυνάμεις που θα παραδώσουν στις επόμενες γενιές ένα σύγχρονο κράτος στο οποίο θα επικρατούν: η ελευθερία, ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα, η αξιοκρατία, η κοινωνική δικαιοσύνη.
Είναι ευθύνη όλων μας, πολιτών και πολιτικού προσωπικού, να ενισχύσουμε την εθνική συνοχή και συνεργασία σε πείσμα εκείνων που προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι αξίες των αγωνιστών του ’21 είναι ανεπίκαιρες και ξεθωριασμένες. 
Η απάντησή μας απέναντι σε όλους τους αμφισβητίες των εθνικών μας αγώνων είναι να τους θυμίζουμε ότι κανένας αγώνας δεν πρέπει να θεωρείται χαμένος εκ των προτέρων παρά μόνο εκείνος που δεν δώσαμε.